Filmowy Hyde Park
Cytat z Szaman data 17 maja, 2025, 12:07A mi bardziej Hereditary. To jest przypadek twórcy który za bardzo uwierzył, że jest jakimś wielkim artystą. W czasach sprzed internetu zajęłoby mu to jakieś dwa filmy dłużej 🙂
A mi bardziej Hereditary. To jest przypadek twórcy który za bardzo uwierzył, że jest jakimś wielkim artystą. W czasach sprzed internetu zajęłoby mu to jakieś dwa filmy dłużej 🙂
Cytat z Mierzwiak data 18 maja, 2025, 07:47https://variety.com/2025/film/news/dogma-25-cannes-may-el-toukhy-1236401704/
Pretensjonalne, no ale kto im zabroni, to ich piaskownica.
https://variety.com/2025/film/news/dogma-25-cannes-may-el-toukhy-1236401704/
Pretensjonalne, no ale kto im zabroni, to ich piaskownica.
Cytat z Mierzwiak data 23 maja, 2025, 16:23Z takimi narzędziami Marvel się nie wyrobi na maj? 😛
https://www.youtube.com/watch?v=A0VttaLy4sU
Z takimi narzędziami Marvel się nie wyrobi na maj? 😛
Cytat z Mierzwiak data 24 maja, 2025, 22:40Mam ogromny sentyment do Cinemy i Filmu ale w dzisiejszych czasach tego typu magazyny nie mają za grosz sensu. Czego miałbym się tam dowiedzieć, zobaczyć zdjęcie Supermana które na twitterze jest od miesiąca?
Mam ogromny sentyment do Cinemy i Filmu ale w dzisiejszych czasach tego typu magazyny nie mają za grosz sensu. Czego miałbym się tam dowiedzieć, zobaczyć zdjęcie Supermana które na twitterze jest od miesiąca?
Cytat z Szaman data 24 maja, 2025, 23:13Nie wiem. To właśnie chyba tylko dla sentymentalnych. Oni tam podobno mają faxy na chodzie, to może i gazety 🙂
Nie wiem. To właśnie chyba tylko dla sentymentalnych. Oni tam podobno mają faxy na chodzie, to może i gazety 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 25 maja, 2025, 07:42Jeśli chodzi o tematy teraźniejsze to faktycznie takie gazety przegrywają z internetem. Natomiast za 20 lat łatwiej będzie zdobyć informację o czymś z obecnych czasów z gazety papierowej niż z internetu. Portale często przestają istnieć lub starsze artykuły są nadpisywane nowszymi treściami.
Jeśli chodzi o tematy teraźniejsze to faktycznie takie gazety przegrywają z internetem. Natomiast za 20 lat łatwiej będzie zdobyć informację o czymś z obecnych czasów z gazety papierowej niż z internetu. Portale często przestają istnieć lub starsze artykuły są nadpisywane nowszymi treściami.
Cytat z robgordon data 25 maja, 2025, 07:51Cytat z Szaman data maj 24, 2025, 23:13Nie wiem. To właśnie chyba tylko dla sentymentalnych. Oni tam podobno mają faxy na chodzie, to może i gazety
W Polsce też istnieją faxy. Jeśli chcesz być pewny, że Twoje pismo dotarło na Policję, wyślij faxem 😉 Ale fakt, w Niemczech czasem są na bakier z nowoczesnością. Np. w niektórych miejscach (głównie kawiarniach czy mniejszych restauracjach) nie zapłacisz kartą.
Cytat z Szaman data maj 24, 2025, 23:13Nie wiem. To właśnie chyba tylko dla sentymentalnych. Oni tam podobno mają faxy na chodzie, to może i gazety
W Polsce też istnieją faxy. Jeśli chcesz być pewny, że Twoje pismo dotarło na Policję, wyślij faxem 😉 Ale fakt, w Niemczech czasem są na bakier z nowoczesnością. Np. w niektórych miejscach (głównie kawiarniach czy mniejszych restauracjach) nie zapłacisz kartą.
Cytat z Szaman data 25 maja, 2025, 09:07Cytat z Ernest Kubica data maj 25, 2025, 07:42Jeśli chodzi o tematy teraźniejsze to faktycznie takie gazety przegrywają z internetem. Natomiast za 20 lat łatwiej będzie zdobyć informację o czymś z obecnych czasów z gazety papierowej niż z internetu. Portale często przestają istnieć lub starsze artykuły są nadpisywane nowszymi treściami.
Dobrze to widać po Stopklatce, którą wymazano z historii wszechświata 🙂
Cytat z Ernest Kubica data maj 25, 2025, 07:42Jeśli chodzi o tematy teraźniejsze to faktycznie takie gazety przegrywają z internetem. Natomiast za 20 lat łatwiej będzie zdobyć informację o czymś z obecnych czasów z gazety papierowej niż z internetu. Portale często przestają istnieć lub starsze artykuły są nadpisywane nowszymi treściami.
Dobrze to widać po Stopklatce, którą wymazano z historii wszechświata 🙂
Cytat z Szaman data 25 maja, 2025, 09:09Cytat z robgordon data maj 25, 2025, 07:51Cytat z Szaman data maj 24, 2025, 23:13Nie wiem. To właśnie chyba tylko dla sentymentalnych. Oni tam podobno mają faxy na chodzie, to może i gazety
W Polsce też istnieją faxy. Jeśli chcesz być pewny, że Twoje pismo dotarło na Policję, wyślij faxem
Ale fakt, w Niemczech czasem są na bakier z nowoczesnością. Np. w niektórych miejscach (głównie kawiarniach czy mniejszych restauracjach) nie zapłacisz kartą.
Do mojego biura też polska policja czasem jeszcze wyśle fax. Ale to się zdarza raz na rok, nawet trafiło mi się w tym miesiącu 🙂 Właśnie dużo słyszałem na temat tego, że w kwestii informatyzacji nie musimy mieć kompleksów wobec bogatszych sąsiadów i chyba to nie tylko propaganda 🙂
Cytat z robgordon data maj 25, 2025, 07:51Cytat z Szaman data maj 24, 2025, 23:13Nie wiem. To właśnie chyba tylko dla sentymentalnych. Oni tam podobno mają faxy na chodzie, to może i gazety
W Polsce też istnieją faxy. Jeśli chcesz być pewny, że Twoje pismo dotarło na Policję, wyślij faxem
Ale fakt, w Niemczech czasem są na bakier z nowoczesnością. Np. w niektórych miejscach (głównie kawiarniach czy mniejszych restauracjach) nie zapłacisz kartą.
Do mojego biura też polska policja czasem jeszcze wyśle fax. Ale to się zdarza raz na rok, nawet trafiło mi się w tym miesiącu 🙂 Właśnie dużo słyszałem na temat tego, że w kwestii informatyzacji nie musimy mieć kompleksów wobec bogatszych sąsiadów i chyba to nie tylko propaganda 🙂
Cytat z Szaman data 25 maja, 2025, 20:18Ach te amerykańskie porcje 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1926717413585732079
Ach te amerykańskie porcje 🙂
Regal Cinemas says that they sold 2.9 million kilograms of popcorn this weekend in their biggest Memorial Day box office weekend ever. pic.twitter.com/BcXG2TBC99
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) May 25, 2025
Cytat z Szaman data 27 maja, 2025, 16:57Dolph Lundgren, Eric Roberts, Kevin Spacey. Tak to się skończyło.
https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/27/kevin-spaceys-directorial-return-is-a-low-budget-sci-fi-epic-with-dolph-lundgren-tyrese-gibson-and-eric-roberts
Dolph Lundgren, Eric Roberts, Kevin Spacey. Tak to się skończyło.
Cytat z Juby data 28 maja, 2025, 21:22Cytat z Ernest Kubica data maj 25, 2025, 07:42Jeśli chodzi o tematy teraźniejsze to faktycznie takie gazety przegrywają z internetem. Natomiast za 20 lat łatwiej będzie zdobyć informację o czymś z obecnych czasów z gazety papierowej niż z internetu. Portale często przestają istnieć lub starsze artykuły są nadpisywane nowszymi treściami.
Dokładnie. Spisuję sobie wiele rzeczy, albo kopiuję skany starych czasopism, bo traktuje je jako lepsze źródła od stron internetowych, które znikają w odmętach interentów i często nie można ich odnaleźć nawet za pomocą webarchive (ale te też się przydają, szczególnie internetowe wersje starych artykułów z Variety i Timesów).
Do dziś mam całe pudło FILMów, pojedyncze numery Premier, Gali Filmowej, Cinemy, a i tak sporo potraciłem przy przeprowadzce. Muszę kiedyś odszukać na olx/allegro i nadrobić braki/ zaległości.
Cytat z Ernest Kubica data maj 25, 2025, 07:42Jeśli chodzi o tematy teraźniejsze to faktycznie takie gazety przegrywają z internetem. Natomiast za 20 lat łatwiej będzie zdobyć informację o czymś z obecnych czasów z gazety papierowej niż z internetu. Portale często przestają istnieć lub starsze artykuły są nadpisywane nowszymi treściami.
Dokładnie. Spisuję sobie wiele rzeczy, albo kopiuję skany starych czasopism, bo traktuje je jako lepsze źródła od stron internetowych, które znikają w odmętach interentów i często nie można ich odnaleźć nawet za pomocą webarchive (ale te też się przydają, szczególnie internetowe wersje starych artykułów z Variety i Timesów).
Do dziś mam całe pudło FILMów, pojedyncze numery Premier, Gali Filmowej, Cinemy, a i tak sporo potraciłem przy przeprowadzce. Muszę kiedyś odszukać na olx/allegro i nadrobić braki/ zaległości.
Cytat z Szaman data 30 maja, 2025, 17:42https://twitter.com/FreddyInSpace/status/1928471886494621841
https://twitter.com/FreddyInSpace/status/1928471886494621841
Cytat z Mierzwiak data 30 maja, 2025, 18:48Ekstra!
Ciekawe jak to wykorzystają, w podobny sposób kręcili bullet time w pierwszym Matriksie, z kamerami okalającymi aktorów, tyle że tam stały one oczywiście w miejscu.
Ekstra!
Ciekawe jak to wykorzystają, w podobny sposób kręcili bullet time w pierwszym Matriksie, z kamerami okalającymi aktorów, tyle że tam stały one oczywiście w miejscu.
Cytat z Mierzwiak data 7 czerwca, 2025, 21:20Trochę w nawiązaniu do powyższego.
https://deadline.com/2025/06/tom-cruise-guinness-world-record-mission-impossible-stunt-1236425516/
W tym momencie zupełnie niczemu to już nie służy poza karmieniem ego Toma.
Trochę w nawiązaniu do powyższego.
https://deadline.com/2025/06/tom-cruise-guinness-world-record-mission-impossible-stunt-1236425516/
W tym momencie zupełnie niczemu to już nie służy poza karmieniem ego Toma.
Cytat z Szaman data 7 czerwca, 2025, 21:27Niby ludzie siedzą w tym wszystkim jeszcze dłużej niż ja, a mam wrażenie, że w sprawie Cruise'a, jak i przepraszam za porównanie, ale nic na to nie poradzę, Polańskiego przeżyłem już wszystko. Za mojego kinofilskiego życia Tom Cruise był wariatem skaczącym po kanapie, psychopatą nękającym Kate Holmes, wyłudzającym pieniądze, sekciarskim oszustem, ale też pasjonatem i ratownikiem kina, przyziemnym, zwykłym gościem i zasługującym na podziw mistrzem kaskaderki. Ilu Thomasów Mapotherów jeszcze dożyję? Jeszcze został doceniany nagrodami weteran kina do kompletu.
Niby ludzie siedzą w tym wszystkim jeszcze dłużej niż ja, a mam wrażenie, że w sprawie Cruise'a, jak i przepraszam za porównanie, ale nic na to nie poradzę, Polańskiego przeżyłem już wszystko. Za mojego kinofilskiego życia Tom Cruise był wariatem skaczącym po kanapie, psychopatą nękającym Kate Holmes, wyłudzającym pieniądze, sekciarskim oszustem, ale też pasjonatem i ratownikiem kina, przyziemnym, zwykłym gościem i zasługującym na podziw mistrzem kaskaderki. Ilu Thomasów Mapotherów jeszcze dożyję? Jeszcze został doceniany nagrodami weteran kina do kompletu.