Filmowy Hyde Park
Cytat z Szaman data 17 czerwca, 2025, 18:16Wiedziałem, że ten cały Doktor Who to nie jest taka pozytywna postać, jak twierdzi Fandorin 🙂
https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/doctor-sold-matthew-perry-ketamine-plead-guilty-1236293110/
Wiedziałem, że ten cały Doktor Who to nie jest taka pozytywna postać, jak twierdzi Fandorin 🙂
Cytat z Mierzwiak data 20 czerwca, 2025, 10:30Obrzydliwe.
The restoration project aims to digitally remaster 100 landmark kung fu films, using AI to enhance image, sound, and overall production quality while preserving the storytelling and aesthetic of the originals.
Separately, the event also featured the premiere of “A Better Tomorrow: Cyber Border,” a futuristic reinterpretation of the John Woo crime classic, produced with technology developed by Quantum Animation. The film was created using a full-stack AI pipeline, covering everything from scripting and modeling to animation and rendering.
https://variety.com/2025/film/news/bruce-lee-jackie-chan-better-tomorrow-ai-kung-fu-shanghai-1236435967/
Obrzydliwe.
The restoration project aims to digitally remaster 100 landmark kung fu films, using AI to enhance image, sound, and overall production quality while preserving the storytelling and aesthetic of the originals.
Separately, the event also featured the premiere of “A Better Tomorrow: Cyber Border,” a futuristic reinterpretation of the John Woo crime classic, produced with technology developed by Quantum Animation. The film was created using a full-stack AI pipeline, covering everything from scripting and modeling to animation and rendering.
Cytat z Szaman data 20 czerwca, 2025, 16:10https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1936078322951192998?t=OKAmLlp0Ikrj5DXi4r2uEA&s=19
50 years ago today, ‘JAWS’ released in theaters. pic.twitter.com/l7ltRtvpCw
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 20, 2025
Cytat z Mierzwiak data 22 czerwca, 2025, 16:13Widzę dwie możliwości:
1. Will Smith jest idiotą, albo nawet istotą z innej planety przebraną za człowieka.
2. Will Smith uważa ludzi za idiotów dlatego mówi jak sprzedawca bullshitu.
Posłuchajcie tego bełkotu od 16:02, tak mówi dorosły, emocjonalnie stabilny człowiek mający świadomość tego co (i dlaczego) zrobił na oczach całego świata? Wreszcie: O CZYM on mówi?
https://youtu.be/E-WgZOqaX0c?si=p74ZviOCFglXEOKq
Widzę dwie możliwości:
1. Will Smith jest idiotą, albo nawet istotą z innej planety przebraną za człowieka.
Posłuchajcie tego bełkotu od 16:02, tak mówi dorosły, emocjonalnie stabilny człowiek mający świadomość tego co (i dlaczego) zrobił na oczach całego świata? Wreszcie: O CZYM on mówi?
Cytat z Mierzwiak data 23 czerwca, 2025, 20:43Ilekroć myślicie że dziwnie tłumaczą u nas tytuły pamiętajcie, że inne kraje też mają swoje na sumieniu. W tym przypadku Hiszpania 🙂
Ilekroć myślicie że dziwnie tłumaczą u nas tytuły pamiętajcie, że inne kraje też mają swoje na sumieniu. W tym przypadku Hiszpania 🙂

Cytat z Szaman data 23 czerwca, 2025, 21:05Moi dwaj ulubieńcy tym razem mierzą się z niszowym dziełem epoki VHS 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=DD-KzLF9pxc
Moi dwaj ulubieńcy tym razem mierzą się z niszowym dziełem epoki VHS 🙂
Cytat z Szaman data 23 czerwca, 2025, 22:34Nigdy nie słyszałem tej uwagi Crispina Glovera co do zakończenia. Według niego błędem jest pokazanie, że bogactwo dało szczęście bohaterom. I coś w tym jest jakby się zastanowić, no ale film pochodzi z 1985 roku, taka to była epoka. Zresztą Fox zagrał potem w "Tajemnicy mojego sukcesu", na finale której Crispin już chyba zupełnie zapadł się w fotelu.
Podobnie jak prowadzący, tyle razy oglądałem i nigdy nie zawróciłem uwagi na to, że Marty ostatecznie przestaje być atrakcyjny dla swojej przyszłej matki, po wygłupie z gitarą na scenie. Bardzo celna uwaga i rzeczywiście to jest w filmie, od dzieciństwa uznałem, że wybiera George'a, a Johnny Be Good jest po prostu gagiem. A może teraz wiem trochę więcej o kobietach? Raczej nie 🙂 W każdym razie kocham ten scenariusz, a co najlepsze, po jakichś 28-30 latach od pierwszego seansu kocham go tylko bardziej.
Nie pamiętam kiedy do tego seansu doszło, to musiała być druga połowa lat 90-tych. Za to pamiętam mój pierwszy seans trójki, jestem absolutnie pewien, że przed emisją na TVP 1 studio prowadził Krzysztof Ibisz i ucharakteryzowano go na żywo, na "starego" (o ile coś takiego jest rzeczywiście możliwe w przypadku pana Krzysztofa). Nie mogłem sobie tego wymyślić 🙂
Nie wiedziałem też, że Melora Hardin z The Office była pierwszą Jennifer i zwolniono ją razem ze Stoltzem. Jakoś mi to umknęło przez wszystkie lata, albo wiedziałem i zapomniałem.
Nigdy nie słyszałem tej uwagi Crispina Glovera co do zakończenia. Według niego błędem jest pokazanie, że bogactwo dało szczęście bohaterom. I coś w tym jest jakby się zastanowić, no ale film pochodzi z 1985 roku, taka to była epoka. Zresztą Fox zagrał potem w "Tajemnicy mojego sukcesu", na finale której Crispin już chyba zupełnie zapadł się w fotelu.
Podobnie jak prowadzący, tyle razy oglądałem i nigdy nie zawróciłem uwagi na to, że Marty ostatecznie przestaje być atrakcyjny dla swojej przyszłej matki, po wygłupie z gitarą na scenie. Bardzo celna uwaga i rzeczywiście to jest w filmie, od dzieciństwa uznałem, że wybiera George'a, a Johnny Be Good jest po prostu gagiem. A może teraz wiem trochę więcej o kobietach? Raczej nie 🙂 W każdym razie kocham ten scenariusz, a co najlepsze, po jakichś 28-30 latach od pierwszego seansu kocham go tylko bardziej.
Nie pamiętam kiedy do tego seansu doszło, to musiała być druga połowa lat 90-tych. Za to pamiętam mój pierwszy seans trójki, jestem absolutnie pewien, że przed emisją na TVP 1 studio prowadził Krzysztof Ibisz i ucharakteryzowano go na żywo, na "starego" (o ile coś takiego jest rzeczywiście możliwe w przypadku pana Krzysztofa). Nie mogłem sobie tego wymyślić 🙂
Nie wiedziałem też, że Melora Hardin z The Office była pierwszą Jennifer i zwolniono ją razem ze Stoltzem. Jakoś mi to umknęło przez wszystkie lata, albo wiedziałem i zapomniałem.
Cytat z Ernest Kubica data 24 czerwca, 2025, 07:38Cytat z Mierzwiak data czerwiec 22, 2025, 16:13Widzę dwie możliwości:
Właśnie się zastanawiałem kilka dni temu czy wcześniej on się tak nie zachowywał, czy ja tego nie zauważałem, ale od jakiegoś czasu on mi totalnie przypomina postać z "W pogoni za szczęściem" jak wciska kit.
Cytat z Mierzwiak data czerwiec 22, 2025, 16:13Widzę dwie możliwości:
Właśnie się zastanawiałem kilka dni temu czy wcześniej on się tak nie zachowywał, czy ja tego nie zauważałem, ale od jakiegoś czasu on mi totalnie przypomina postać z "W pogoni za szczęściem" jak wciska kit.
Cytat z Szaman data 24 czerwca, 2025, 19:02Obejrzałem. Ale czy ja wiem, na pewno trzeba podkreślać, że Will Smith ma już prawie 60 lat? Jak dla mnie jest w niesamowitej formie, nawet lepszej niż inni herosi kina akcji będąc w jego wieku (Arnold w okolicach tego wieku miał Terminatora 3, Sylwester Rocky'ego 6, o wiele bardziej było widać po nich upływające lata). Tutaj kluczem jest bardziej drugi wątek filmiku, przecież gdyby Will zagrał w Matrixie, Django i Incepcji to byłby już w absolutnej stratosferze gwiazd kina. W tym momencie jest jedną z gwiazd lat 90-tych i zerowych, której nadal coś czasem wychodzi, mimo, że najwięcej kłód pod nogi rzucają mu nie zniechęceni widzowie, a on sam.
Obejrzałem. Ale czy ja wiem, na pewno trzeba podkreślać, że Will Smith ma już prawie 60 lat? Jak dla mnie jest w niesamowitej formie, nawet lepszej niż inni herosi kina akcji będąc w jego wieku (Arnold w okolicach tego wieku miał Terminatora 3, Sylwester Rocky'ego 6, o wiele bardziej było widać po nich upływające lata). Tutaj kluczem jest bardziej drugi wątek filmiku, przecież gdyby Will zagrał w Matrixie, Django i Incepcji to byłby już w absolutnej stratosferze gwiazd kina. W tym momencie jest jedną z gwiazd lat 90-tych i zerowych, której nadal coś czasem wychodzi, mimo, że najwięcej kłód pod nogi rzucają mu nie zniechęceni widzowie, a on sam.
Cytat z Ernest Kubica data 26 czerwca, 2025, 22:48Widzę, że sale w Cinema City mają ponownie sponsorów jak wiele lat temu, ale nie widzę żeby się tym chwalili w mediach.
Widzę, że sale w Cinema City mają ponownie sponsorów jak wiele lat temu, ale nie widzę żeby się tym chwalili w mediach.
Cytat z Mierzwiak data 26 czerwca, 2025, 23:00Cytat z Szaman data czerwiec 24, 2025, 19:02Obejrzałem. Ale czy ja wiem, na pewno trzeba podkreślać, że Will Smith ma już prawie 60 lat?
Tak, bo autor wideo zwraca uwagę na rozdźwięk między wiekiem Willa a tym jak "zachowuje" się jako piosenkarz. Nie mam odwagi sprawdzić tego jego ostatniego singla.
Cytat z Szaman data czerwiec 24, 2025, 19:02Obejrzałem. Ale czy ja wiem, na pewno trzeba podkreślać, że Will Smith ma już prawie 60 lat?
Tak, bo autor wideo zwraca uwagę na rozdźwięk między wiekiem Willa a tym jak "zachowuje" się jako piosenkarz. Nie mam odwagi sprawdzić tego jego ostatniego singla.
Cytat z Szaman data 26 czerwca, 2025, 23:14Ale odnosi się też do ról filmowych, co do dziwactwa udawania, że mamy rok 1997 i młoda Eva Mendes macha mu z samochodu mogę się zgodzić 🙂
Ale odnosi się też do ról filmowych, co do dziwactwa udawania, że mamy rok 1997 i młoda Eva Mendes macha mu z samochodu mogę się zgodzić 🙂
Cytat z Ernest Kubica data 27 czerwca, 2025, 00:23Zmarł Lalo Schifrin. Jeden z najwybitniejszych autorów muzyki filmowej m.in Brudny Harry i Wejście Smoka. No i to on jest autorem tematu z Mission Impossible.
Akurat kilka dni temu czytałem o nim w książce Quentina Tarantino gdzie opisywał filmy Bullitt i Brudny Harry
Zmarł Lalo Schifrin. Jeden z najwybitniejszych autorów muzyki filmowej m.in Brudny Harry i Wejście Smoka. No i to on jest autorem tematu z Mission Impossible.
Akurat kilka dni temu czytałem o nim w książce Quentina Tarantino gdzie opisywał filmy Bullitt i Brudny Harry