aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 54 of 75Next

Wklejałem już info o tym X miesięcy temu.

Dopóki oryginalna wersja filmu jest powszechnie dostępna - nie mam z takimi eksperymentami problemu, tym bardziej, że jest on do obejrzenia tylko w jednym miejscu na planecie 🙂

Ten materiał uświadomił mi, że Ojciec chrzestny i Ojciec chrzestny II nie dostały nawet oscarowej nominacji za zdjęcia

Sydney Sweeney jest Republikanką. Spodziewajcie się zamieszek i obrzydliwej kampanii nienawiści z jak zwykle tolerancyjnej, otwartej i promującej różnorodność lewej strony.

https://nypost.com/2025/08/03/us-news/sydney-sweeneys-voter-registration-revealed-amid-american-eagles-good-jeans-ad-backlash/

Afera z jeansami jest tak głupia i wydumana, że aż nawet nie mam do niej siły. I skutkuje tym, że poczułem jeszcze większa sympatię do Sidney.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Za Trumpa w Ameryce jest taki faszyzm i zamordyzm, że największym problemem jest reklama jeansów 🙂 A dopiero co Selena Gomez płakała na instagramie nad deportacjami nielegalnych migrantów!

Dzisiaj Billy Bob Thornton kończy 70 lat. Zawsze myślałem, że jest trochę młodszy, pewnie te 17 żon tak działało 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Wracam z tłumaczeniami 🙂

Zazwyczaj nazw / ksywek superbohaterów się nie tłumaczy ale w niektórych krajach mają inny zwyczaj. Poznajcie węgierskiego Pokembra i hiszpańskiego Lobezno:

Szaman has reacted to this post.
Szaman

on jest dla mnie kolesiem o milionie twarzy. Wystarczy że założy inną czapkę, inaczej podgoli włosy, ma inny kolor włosów i twarz mu się całkowicie zmienia

Szaman, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
SzamanMierzwiakrobgordon

W pełni się zgadzam 🙂

A wszystko to dla tych 9 milionów 324 tysięcy 538 dolarów i 25 centów z weekendu otwarcia 🙂

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1952230097995567582

Umierałem wczoraj w środku na trailerze Nobody 2 przed The Naked Gun.

Szaman

W 13 dni do wakacji pies nazywa się Szaman, a główny bohater ma niebieską pościel z Jyska taką jak ja. Było to dość niepokojące 🙂

Marek Pilarski, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiakrobgordon

Dziwny artykuł od osoby ślepo wierzącej w PRowe zapewnienia szefów Marvela (Relaunched? Ale że co?) i DC oraz traktującej Supermana jako solowy, niepowiązany z niczym i nikim projekt:

As their shiny new universes grow ever more complicated and multi, which is going to start happening in about five minutes, the new DC and Marvel are going to lose, by definition, the elemental, no-strings-attached quality that “Superman” and “The Fantastic Four” have. They’re going to become glorified puzzle pieces again, fitting into a larger more elaborate whole that…we once again stop giving a damn about?

Czy on w ogóle oglądał Supermana?

https://variety.com/2025/film/columns/can-dc-and-marvel-avoid-the-same-old-downward-spiral-1236476563/

Steve Martin kończy dziś 80 lat.

Szaman

Tak się miło złożyło, że byłem w tym tygodniu aż trzy razy w Cinema City. Za każdym razem i to od piątku do piątku, dostałem darmowego Schweppesa. Ile oni tego mają na zapleczu? 🙂

Następna miała udar i udziela wywiadu od rzeczy:

No shit, Catwoman

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2025-08-18-184559.png
Szaman

Hollywood Szmatławiec odkrył, że filmy miewają bardzo duże spadki w drugi weekend a dobre otwarcie nie przesądza o sukcesie.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/box-office-the-second-weekend-1236345748/

Kiedyś w ogóle rzadko chodziłem na horrory a teraz w jednym miesiącu zobaczyłem na dużym ekranie trzy świetne / bardzo dobre tytuły: Bring Her Back, Weapons i Together.

Co się dzieje? 🙂

Ogółem byłem w tym roku w kinie już na sześciu horrorach a przede mną jeszcze Him i The Keeper. Co za rok!

Szaman

Może horrory uzupełniają jakąś lukę w fantastyce, wyżartą przez ekranizacje komiksów?

Ja widziałem w tym roku w kinie 10 horrorów, więc też nieźle 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 54 of 75Next