Filmowy Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 24 sierpnia, 2025, 15:19Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 14:50Kiedyś w ogóle rzadko chodziłem na horrory a teraz w jednym miesiącu zobaczyłem na dużym ekranie trzy świetne / bardzo dobre tytuły: Bring Her Back, Weapons i Together.
Co się dzieje?
Ogółem byłem w tym roku w kinie już na sześciu horrorach a przede mną jeszcze Him i The Keeper. Co za rok!
Ja tak samo. Za chwilę lecę na Together.
Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 14:50Kiedyś w ogóle rzadko chodziłem na horrory a teraz w jednym miesiącu zobaczyłem na dużym ekranie trzy świetne / bardzo dobre tytuły: Bring Her Back, Weapons i Together.
Co się dzieje?
Ogółem byłem w tym roku w kinie już na sześciu horrorach a przede mną jeszcze Him i The Keeper. Co za rok!
Ja tak samo. Za chwilę lecę na Together.
Cytat z robgordon data 24 sierpnia, 2025, 15:48Na pewno horrory od pewnego czasu mają swój czas. Chyba pomogły sukcesy, zarówno artystyczne jak i finansowe, Obecności, ale wydaje się też, że nie tylko widzowie ale również krytycy wreszcie do nich dorośli 😉 Aż żałuję, że za nimi nie przepadam.
Na pewno horrory od pewnego czasu mają swój czas. Chyba pomogły sukcesy, zarówno artystyczne jak i finansowe, Obecności, ale wydaje się też, że nie tylko widzowie ale również krytycy wreszcie do nich dorośli 😉 Aż żałuję, że za nimi nie przepadam.
Cytat z Marek Pilarski data 24 sierpnia, 2025, 15:49Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 15:36The Long Walk traktujemy jako horror?
Nie wiem, ale właśnie leci zwiastun 😅
Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 15:36The Long Walk traktujemy jako horror?
Nie wiem, ale właśnie leci zwiastun 😅
Cytat z Szaman data 24 sierpnia, 2025, 15:55Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 15:36The Long Walk traktujemy jako horror?
Nie, thriller chyba bardziej.
Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 15:36The Long Walk traktujemy jako horror?
Nie, thriller chyba bardziej.
Cytat z Mierzwiak data 24 sierpnia, 2025, 16:00Cytat z robgordon data sierpień 24, 2025, 15:48Na pewno horrory od pewnego czasu mają swój czas. Chyba pomogły sukcesy, zarówno artystyczne jak i finansowe, Obecności, ale wydaje się też, że nie tylko widzowie ale również krytycy wreszcie do nich dorośli
Aż żałuję, że za nimi nie przepadam.
Na pewno też w jakiś sposób ewoluowały, więcej jest tytułów które bardziej korzystają z elementów horroru do opowiedzenia niekoniecznie horrorowej historii, miksów gatunkowych. Kiedyś PRróbowano nam wmówić, że tak właśnie robią filmy Marvela (tak, będę przy każdej możliwej okazji przypominać brednie o The Winter Soldier jako filmie szpiegowskim itp.) ale to horrory zrobiły to naprawdę.
Cytat z robgordon data sierpień 24, 2025, 15:48Na pewno horrory od pewnego czasu mają swój czas. Chyba pomogły sukcesy, zarówno artystyczne jak i finansowe, Obecności, ale wydaje się też, że nie tylko widzowie ale również krytycy wreszcie do nich dorośli
Aż żałuję, że za nimi nie przepadam.
Na pewno też w jakiś sposób ewoluowały, więcej jest tytułów które bardziej korzystają z elementów horroru do opowiedzenia niekoniecznie horrorowej historii, miksów gatunkowych. Kiedyś PRróbowano nam wmówić, że tak właśnie robią filmy Marvela (tak, będę przy każdej możliwej okazji przypominać brednie o The Winter Soldier jako filmie szpiegowskim itp.) ale to horrory zrobiły to naprawdę.
Cytat z Mierzwiak data 24 sierpnia, 2025, 18:43Miałem okropny przestój w czytaniu Heat 2 ale ostatnio w końcu wróciłem i przyspieszyłem, i tak z oryginalnego filmu w potencjalnym prequelu / sequelu powinni powrócić łącznie:
Vincent Hannah - Al Pacino
Drucker - Mykelti Williamson
Casals - Wes Studi
Chris Shiherlis - Val Kilmer
Nate - Jon Voight
Eady - Amy Brenneman
Neil McCauley - Robert De Niro
Charlene - Ashley Judd
Trejo - Danny Trejo
Michael Cheritto - Tom Sizemore
Kelso - Tom Noonan
Casting Di Caprio pasuje mi wyłącznie na nowy czarny charakter jaki pojawia się w tej powieści i jest to niezły a przy tym groźny psychopata.
Miałem okropny przestój w czytaniu Heat 2 ale ostatnio w końcu wróciłem i przyspieszyłem, i tak z oryginalnego filmu w potencjalnym prequelu / sequelu powinni powrócić łącznie:
Vincent Hannah - Al Pacino
Drucker - Mykelti Williamson
Casals - Wes Studi
Chris Shiherlis - Val Kilmer
Nate - Jon Voight
Eady - Amy Brenneman
Neil McCauley - Robert De Niro
Charlene - Ashley Judd
Trejo - Danny Trejo
Michael Cheritto - Tom Sizemore
Kelso - Tom Noonan
Casting Di Caprio pasuje mi wyłącznie na nowy czarny charakter jaki pojawia się w tej powieści i jest to niezły a przy tym groźny psychopata.
Cytat z Mierzwiak data 24 sierpnia, 2025, 19:00Akcja zaczyna się parę godzin po filmie więc mamy wątek z 1995 roku, jest też retrospekcyjny wątek z Chicago 1988 roku gdzie pracuje Pacino a napady robi De Niro, ale na okładce powieści wymienione są lata 1988 i 2000 więc zakładam że będzie przeskok w czasie.
Akcja zaczyna się parę godzin po filmie więc mamy wątek z 1995 roku, jest też retrospekcyjny wątek z Chicago 1988 roku gdzie pracuje Pacino a napady robi De Niro, ale na okładce powieści wymienione są lata 1988 i 2000 więc zakładam że będzie przeskok w czasie.
Cytat z Szaman data 24 sierpnia, 2025, 19:31Czyli Irlandczyk pełną gębą i to tłumaczyłoby kosmiczny budżet, o który toczy się wojenka z Warnerem, artykuł na World of Reel wspominał o 170 mln$.. Szkoda, jeśli Mann już koniecznie, ale to koniecznie uparł się na swój wehikuł wspomnień, to powinien jednak podmienić aktorów.
Czyli Irlandczyk pełną gębą i to tłumaczyłoby kosmiczny budżet, o który toczy się wojenka z Warnerem, artykuł na World of Reel wspominał o 170 mln$.. Szkoda, jeśli Mann już koniecznie, ale to koniecznie uparł się na swój wehikuł wspomnień, to powinien jednak podmienić aktorów.
Cytat z Mierzwiak data 27 sierpnia, 2025, 19:35Will Smith tour video appears to use fake AI crowd, viewers say
https://mashable.com/article/will-smith-tour-video-appears-to-use-fake-ai-crowd-viewers-say
https://www.youtube.com/watch?v=5-4De-zNTT4
Will Smith tour video appears to use fake AI crowd, viewers say
https://mashable.com/article/will-smith-tour-video-appears-to-use-fake-ai-crowd-viewers-say
Cytat z Szaman data 27 sierpnia, 2025, 19:50Przyjechałby do Polski na Narodowy i miałby bez AI. Nawet Jennifer Lopez miała 🙂
Przyjechałby do Polski na Narodowy i miałby bez AI. Nawet Jennifer Lopez miała 🙂
Cytat z robgordon data 29 sierpnia, 2025, 12:48Netflix będzie kręcił w Szczecinie serial. Niedaleko mnie, dokładnie w tym samym miejscu, w którym HBO nakręciło początek drugiego sezonu Odwilży 😉
Netflix będzie kręcił w Szczecinie serial. Niedaleko mnie, dokładnie w tym samym miejscu, w którym HBO nakręciło początek drugiego sezonu Odwilży 😉
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2025, 17:21Jaki to był wtedy szał. Kto nie przeżył, ten nie wie 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1961425918037017063
Jaki to był wtedy szał. Kto nie przeżył, ten nie wie 🙂
20 years ago today, ‘PRISON BREAK’ premiered. pic.twitter.com/jt6pgVAAez
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) August 29, 2025
Cytat z Mierzwiak data 4 września, 2025, 16:09https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1963443316424675846
5 years ago today, Christopher Nolan’s ‘TENET’ released in theaters.
Read why the film deserves more appreciation: https://t.co/VzKkz4L5PP pic.twitter.com/XpfEBKl2Wi
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) September 4, 2025
Cytat z Mierzwiak data 4 września, 2025, 16:10Plus póki co chyba najgłupsza wypowiedź roku od stetryczałego durnia:
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/stephen-king-criticizes-depiction-violence-superhero-movies-1236360634/
Plus póki co chyba najgłupsza wypowiedź roku od stetryczałego durnia:
Cytat z Szaman data 4 września, 2025, 16:50Odrobinę zmieniono stronę główną Filmwebu i moim zdaniem jest dużo przejrzyściej.
https://www.filmweb.pl/
Odrobinę zmieniono stronę główną Filmwebu i moim zdaniem jest dużo przejrzyściej.
Cytat z Mierzwiak data 4 września, 2025, 18:18Taki tam drobny apdejcik w związku z Blake Lively i Justinem Baldonim.
Niedługo minie dziewięć miesięcy od tego komicznego pozwu Fejk i co? Nic. Żadna kobieta nie wyszła przed szereg opisać jak ją też napastował, nikt nie opowiedział, nawet anonimowo, o tym jakim jest toksycznym aktorem / reżyserem. I co teraz? Ano trzeba było coś spreparować, i tak w marcu dowiedziałem się, że Baldoni jest zbyt miły a teraz, że... ma pieniądze:
Justin Baldoni ‘Lives Like a Prince’ Amid Legal Drama: ‘Very High Opinion of Himself’ (Exclusive)
“He’s got his beloved sports cars and custom-tuned Lexuses, and he never misses a workout or spa treatment,” says the source. “He gets $1,000 haircuts and wears $1,000 shoes like it’s totally no big deal.”
Czekam na szokujący artykuł o tym, że ma w jednej szufladzie białe i kolorowe skarpetki.
Taki tam drobny apdejcik w związku z Blake Lively i Justinem Baldonim.
Niedługo minie dziewięć miesięcy od tego komicznego pozwu Fejk i co? Nic. Żadna kobieta nie wyszła przed szereg opisać jak ją też napastował, nikt nie opowiedział, nawet anonimowo, o tym jakim jest toksycznym aktorem / reżyserem. I co teraz? Ano trzeba było coś spreparować, i tak w marcu dowiedziałem się, że Baldoni jest zbyt miły a teraz, że... ma pieniądze:
Justin Baldoni ‘Lives Like a Prince’ Amid Legal Drama: ‘Very High Opinion of Himself’ (Exclusive)
“He’s got his beloved sports cars and custom-tuned Lexuses, and he never misses a workout or spa treatment,” says the source. “He gets $1,000 haircuts and wears $1,000 shoes like it’s totally no big deal.”
Czekam na szokujący artykuł o tym, że ma w jednej szufladzie białe i kolorowe skarpetki.
Cytat z Szaman data 7 września, 2025, 21:54Cieszę się, że już niedługo nie będę musiał oglądać zwiastuna "Zamachu na papieża" z Lindą. Matko, ale przegrzali kampanię, leciał dosłownie przed wszystkim przez ostatnie pół roku, pewnie nawet przed Lilo i Stitchem 🙂
Zaskakująco dobre wrażenie pozostawił zwiastun "Czarnego telefonu 2", może to moja sympatia do Alice In Chains, a może to miało ze trzy razy więcej klimatu niż jedynka.
Całkiem niezły zwiastun Smarzowskiego, ten nowy z sielanką. Stary nadawał się totalnie do kosza, ten wreszcie pokazuje jakąś wstrząsającą historię zamiast kolejnych żali reżysera nad wszystkim i niczym.
Cieszę się, że już niedługo nie będę musiał oglądać zwiastuna "Zamachu na papieża" z Lindą. Matko, ale przegrzali kampanię, leciał dosłownie przed wszystkim przez ostatnie pół roku, pewnie nawet przed Lilo i Stitchem 🙂
Zaskakująco dobre wrażenie pozostawił zwiastun "Czarnego telefonu 2", może to moja sympatia do Alice In Chains, a może to miało ze trzy razy więcej klimatu niż jedynka.
Całkiem niezły zwiastun Smarzowskiego, ten nowy z sielanką. Stary nadawał się totalnie do kosza, ten wreszcie pokazuje jakąś wstrząsającą historię zamiast kolejnych żali reżysera nad wszystkim i niczym.