aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 55 of 75Next
Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 14:50

Kiedyś w ogóle rzadko chodziłem na horrory a teraz w jednym miesiącu zobaczyłem na dużym ekranie trzy świetne / bardzo dobre tytuły: Bring Her Back, Weapons i Together.

Co się dzieje? 🙂

Ogółem byłem w tym roku w kinie już na sześciu horrorach a przede mną jeszcze Him i The Keeper. Co za rok!

Ja tak samo. Za chwilę lecę na Together.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

The Long Walk traktujemy jako horror? 🙂

Na pewno horrory od pewnego czasu mają swój czas. Chyba pomogły sukcesy, zarówno artystyczne jak i finansowe, Obecności, ale wydaje się też, że nie tylko widzowie ale również krytycy wreszcie do nich dorośli 😉 Aż żałuję, że za nimi nie przepadam.

Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 15:36

Nie wiem, ale właśnie leci zwiastun 😅

Cytat z Mierzwiak data sierpień 24, 2025, 15:36

Nie, thriller chyba bardziej.

Cytat z robgordon data sierpień 24, 2025, 15:48

Na pewno horrory od pewnego czasu mają swój czas. Chyba pomogły sukcesy, zarówno artystyczne jak i finansowe, Obecności, ale wydaje się też, że nie tylko widzowie ale również krytycy wreszcie do nich dorośli 😉 Aż żałuję, że za nimi nie przepadam.

Na pewno też w jakiś sposób ewoluowały, więcej jest tytułów które bardziej korzystają z elementów horroru do opowiedzenia niekoniecznie horrorowej historii, miksów gatunkowych. Kiedyś PRróbowano nam wmówić, że tak właśnie robią filmy Marvela (tak, będę przy każdej możliwej okazji przypominać brednie o The Winter Soldier jako filmie szpiegowskim itp.) ale to horrory zrobiły to naprawdę.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Miałem okropny przestój w czytaniu Heat 2 ale ostatnio w końcu wróciłem i przyspieszyłem, i tak z oryginalnego filmu w potencjalnym prequelu / sequelu powinni powrócić łącznie:

Vincent Hannah -  Al Pacino

Drucker - Mykelti Williamson

Casals - Wes Studi

Chris Shiherlis - Val Kilmer

Nate - Jon Voight

Eady - Amy Brenneman

Neil McCauley - Robert De Niro

Charlene - Ashley Judd

Trejo - Danny Trejo

Michael Cheritto - Tom Sizemore

Kelso - Tom Noonan

Casting Di Caprio pasuje mi wyłącznie na nowy czarny charakter jaki pojawia się w tej powieści i jest to niezły a przy tym groźny psychopata.

Kiedy właściwie rozgrywa się ten sequel? Czeka nas powtórka z Irlandczyka?

Akcja zaczyna się parę godzin po filmie więc mamy wątek z 1995 roku, jest też retrospekcyjny wątek z Chicago 1988 roku gdzie pracuje Pacino a napady robi De Niro, ale na okładce powieści wymienione są lata 1988 i 2000 więc zakładam że będzie przeskok w czasie.

Czyli Irlandczyk pełną gębą i to tłumaczyłoby kosmiczny budżet, o który toczy się wojenka z Warnerem, artykuł na World of Reel wspominał o 170 mln$.. Szkoda, jeśli Mann już koniecznie, ale to koniecznie uparł się na swój wehikuł wspomnień, to powinien jednak podmienić aktorów.

Mierzwiak

Will Smith tour video appears to use fake AI crowd, viewers say

https://mashable.com/article/will-smith-tour-video-appears-to-use-fake-ai-crowd-viewers-say

Przyjechałby do Polski na Narodowy i miałby bez AI. Nawet Jennifer Lopez miała 🙂

Mierzwiak

Netflix będzie kręcił w Szczecinie serial. Niedaleko mnie, dokładnie w tym samym miejscu, w którym HBO nakręciło początek drugiego sezonu Odwilży 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jaki to był wtedy szał. Kto nie przeżył, ten nie wie 🙂

Cholera, przysiągłbym, że Fantano mówi tu o Hollywood 🙂

Plus póki co chyba najgłupsza wypowiedź roku od stetryczałego durnia:

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/stephen-king-criticizes-depiction-violence-superhero-movies-1236360634/

Odrobinę zmieniono stronę główną Filmwebu i moim zdaniem jest dużo przejrzyściej.

https://www.filmweb.pl/

Taki tam drobny apdejcik w związku z Blake Lively i Justinem Baldonim.

Niedługo minie dziewięć miesięcy od tego komicznego pozwu Fejk i co? Nic. Żadna kobieta nie wyszła przed szereg opisać jak ją też napastował, nikt nie opowiedział, nawet anonimowo, o tym jakim jest toksycznym aktorem / reżyserem. I co teraz? Ano trzeba było coś spreparować, i tak w marcu dowiedziałem się, że Baldoni jest zbyt miły a teraz, że... ma pieniądze:

Justin Baldoni ‘Lives Like a Prince’ Amid Legal Drama: ‘Very High Opinion of Himself’ (Exclusive)

“He’s got his beloved sports cars and custom-tuned Lexuses, and he never misses a workout or spa treatment,” says the source. “He gets $1,000 haircuts and wears $1,000 shoes like it’s totally no big deal.”

Czekam na szokujący artykuł o tym, że ma w jednej szufladzie białe i kolorowe skarpetki.

Cieszę się, że już niedługo nie będę musiał oglądać zwiastuna "Zamachu na papieża" z Lindą. Matko, ale przegrzali kampanię, leciał dosłownie przed wszystkim przez ostatnie pół roku, pewnie nawet przed Lilo i Stitchem 🙂

Zaskakująco dobre wrażenie pozostawił zwiastun "Czarnego telefonu 2", może to moja sympatia do Alice In Chains, a może to miało ze trzy razy więcej klimatu niż jedynka.

Całkiem niezły zwiastun Smarzowskiego, ten nowy z sielanką. Stary nadawał się totalnie do kosza, ten wreszcie pokazuje jakąś wstrząsającą historię zamiast kolejnych żali reżysera nad wszystkim i niczym.

PreviousPage 55 of 75Next