Filmowy Hyde Park
Cytat z Mierzwiak data 23 września, 2025, 11:46Tym bardziej, że Kimmel nie powiedział niczego niewłaściwego, no ale mówimy tu o totalnie alternatywnym uniwersum w którym z kolei za stosowne uznawane jest na przykład to - krótki klip od 2:03:
https://youtu.be/ImNGgcX-nX0?si=lt9rF8dYF-qxJrio
Tym bardziej, że Kimmel nie powiedział niczego niewłaściwego, no ale mówimy tu o totalnie alternatywnym uniwersum w którym z kolei za stosowne uznawane jest na przykład to - krótki klip od 2:03:
Cytat z Marek Pilarski data 23 września, 2025, 20:09Jakiś Exit 8 leci od piątku w obu Heliosach w Opolu (w tym nowym ma nawet jeden seans na sali Dream), za to Jedna bitwa po drugiej tylko w tym starym na małych salach. xD
Jakiś Exit 8 leci od piątku w obu Heliosach w Opolu (w tym nowym ma nawet jeden seans na sali Dream), za to Jedna bitwa po drugiej tylko w tym starym na małych salach. xD
Cytat z Szaman data 23 września, 2025, 20:11Zwiastun Exit 8 widziałem przed każdym swoim, kinowym seansem w ostatnich 2-3 miesiącach. Film bardzo mocno promowany w Cinema City.
Zwiastun Exit 8 widziałem przed każdym swoim, kinowym seansem w ostatnich 2-3 miesiącach. Film bardzo mocno promowany w Cinema City.
Cytat z Szaman data 24 września, 2025, 06:41Kolejny kwiat polskiej myśli dystrybucyjnej 🙂
https://twiter.com/KinoAlertPL/status/1970509025344467245?t=XAmwlowBOJghluOxqTsBMA&s=19
Kolejny kwiat polskiej myśli dystrybucyjnej 🙂
https://twiter.com/KinoAlertPL/status/1970509025344467245?t=XAmwlowBOJghluOxqTsBMA&s=19
Cytat z Mierzwiak data 24 września, 2025, 10:29Van Der Beek bardzo źle wygląda 🙁
https://pagesix.com/2025/09/23/entertainment/james-van-der-beek-makes-surprise-appearance-at-dawsoms-creek-reunion/
Van Der Beek bardzo źle wygląda 🙁
Cytat z Mierzwiak data 26 września, 2025, 17:44Ciekawe jaką kasę biorą te szmatławce za wypisywanie takich banialuk bo że jest to tekst powstały na zamówienie / część marketingu Warnera to nie ma chyba wątpliwości.
With a few searing seconds from a movie trailer, a star was born.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/chase-infiniti-interview-one-battle-after-another-1236366095/
Ciekawe jaką kasę biorą te szmatławce za wypisywanie takich banialuk bo że jest to tekst powstały na zamówienie / część marketingu Warnera to nie ma chyba wątpliwości.
With a few searing seconds from a movie trailer, a star was born.
Cytat z Szaman data 26 września, 2025, 18:02Aż tak mocnego słowa jak szmatławiec nie chcę używać, ale odkąd cała wielka trójka ma jednego właściciela, to coraz gorzej pachnie. Najgorzej chyba przy zniszczeniu reputacji, a więc obniżeniu wartości, a potem przejęciu Złotych Globów.
Aż tak mocnego słowa jak szmatławiec nie chcę używać, ale odkąd cała wielka trójka ma jednego właściciela, to coraz gorzej pachnie. Najgorzej chyba przy zniszczeniu reputacji, a więc obniżeniu wartości, a potem przejęciu Złotych Globów.
Cytat z Mierzwiak data 26 września, 2025, 18:39Może faktycznie to zbyt mocne słowo ale też nie jest to dla mnie żaden bastion dziennikarstwa filmowego, ot typowy serwis będący tak naprawdę na PR-owych usługach wytwórni / celebrytów, w dodatku od dawna, co obaj zauważyliśmy, idący w mocno dyskusyjne rejony reality show i innych rzeczy poniżej poziomu jakiego oczekiwałbym od tego typu portalu.
Przynajmniej Variety miało jakieś resztki przyzwoitości by w nagłówku dać allegedly, reszta internetu jednym chórem powtórzyła tego fake newsa:
https://variety.com/2025/film/news/man-arrested-trespassing-travis-kelce-taylor-swift-1236527613/
Może faktycznie to zbyt mocne słowo ale też nie jest to dla mnie żaden bastion dziennikarstwa filmowego, ot typowy serwis będący tak naprawdę na PR-owych usługach wytwórni / celebrytów, w dodatku od dawna, co obaj zauważyliśmy, idący w mocno dyskusyjne rejony reality show i innych rzeczy poniżej poziomu jakiego oczekiwałbym od tego typu portalu.
Przynajmniej Variety miało jakieś resztki przyzwoitości by w nagłówku dać allegedly, reszta internetu jednym chórem powtórzyła tego fake newsa:
https://variety.com/2025/film/news/man-arrested-trespassing-travis-kelce-taylor-swift-1236527613/
Cytat z Mierzwiak data 26 września, 2025, 21:26Tłumaczenie napisów w The X-Files na Disney+; ciekawe czy to samo było na DVD?
Facet upada i mówi o swojej nodze: I think it's broken.
Napisy: Chyba się zepsuło.
🙂
Tłumaczenie napisów w The X-Files na Disney+; ciekawe czy to samo było na DVD?
🙂
Cytat z Janko data 27 września, 2025, 11:40Cytat z Mierzwiak data wrzesień 26, 2025, 21:26Tłumaczenie napisów w The X-Files na Disney+; ciekawe czy to samo było na DVD?
Mam cały serial na DVD, jakbyś podał odcinek to mogę sprawdzić.
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 26, 2025, 21:26Tłumaczenie napisów w The X-Files na Disney+; ciekawe czy to samo było na DVD?
Mam cały serial na DVD, jakbyś podał odcinek to mogę sprawdzić.
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2025, 12:03Dokładniej Chyba się zepsuł.
Sezon 1, odcinek 20, na samym początku, około 1m30s, facet wpada na konar i upada.
Dokładniej Chyba się zepsuł.
Sezon 1, odcinek 20, na samym początku, około 1m30s, facet wpada na konar i upada.
Cytat z Janko data 27 września, 2025, 16:29Oczywiście Disney zwalił, u mnie jest mowa o złamaniu zarówno w napisach jaki u lektora. Swoją drogą na tym wydaniu w sezonie pierwszym numeracja jest trochę inna, pilot nie ma numeru a Deep throat jest nr 1 stąd ten odcinek był numerem 19. Pomijając to znowu sobie uświadomiłem jak znakomite jest to wydanie od Deagostini. Sezony składają się na średnio 6 płyt po 4 odcinki z mini książeczką. Każdy epizod ma krótki opis, wspomniana jest z czego jest znana obsada gościnna jak i reżyserzy i scenarzyści. Nie wspominając o tym, że w każdym jest też opis zjawiska paranormalnego i filmu który też jest wtych klimatach. Niech żałuje kto tego nie ma.
Oczywiście Disney zwalił, u mnie jest mowa o złamaniu zarówno w napisach jaki u lektora. Swoją drogą na tym wydaniu w sezonie pierwszym numeracja jest trochę inna, pilot nie ma numeru a Deep throat jest nr 1 stąd ten odcinek był numerem 19. Pomijając to znowu sobie uświadomiłem jak znakomite jest to wydanie od Deagostini. Sezony składają się na średnio 6 płyt po 4 odcinki z mini książeczką. Każdy epizod ma krótki opis, wspomniana jest z czego jest znana obsada gościnna jak i reżyserzy i scenarzyści. Nie wspominając o tym, że w każdym jest też opis zjawiska paranormalnego i filmu który też jest wtych klimatach. Niech żałuje kto tego nie ma.
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2025, 17:35Żałuję że nie kupowałem choć pewnie dzisiaj kręciłbym nosem na jakość obrazu.
Swoją drogą jak te odcinki wyglądają, są w formacie 4:3 czy 16:9 na pełnym ekran jak w odnowionych wersjach na Blu-ray / Disney+?
Żałuję że nie kupowałem choć pewnie dzisiaj kręciłbym nosem na jakość obrazu.
Swoją drogą jak te odcinki wyglądają, są w formacie 4:3 czy 16:9 na pełnym ekran jak w odnowionych wersjach na Blu-ray / Disney+?
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2025, 17:40Czyli są to oryginalne wersje sprzed odnowienia.
Na pewno mają przez to dodatkową wartość i można na maksa cofnąć się do czasów emisji w TV 🙂
Czyli są to oryginalne wersje sprzed odnowienia.
Na pewno mają przez to dodatkową wartość i można na maksa cofnąć się do czasów emisji w TV 🙂
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2025, 18:06Kurczę, dało mi to do myślenia.
Po obecnych trzech miesiącach D+ po 9,99 zł / m-c planowałem wziąć na rok żeby na spokojnie dokończyć Archiwum ale raz że roczna subskrypcja za chwilę zdrożeje o 5 dyszek na 349 zł, a dwa - zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć i kupić sobie kolekcję na DVD?
Czesi mają full wydanie z napisami i lektorem PL lub pojedyncze wydania sezonów łącznie w tej samej cenie, no prawie, bo wtedy tylko 1-9, bez najnowszych serii. Nie mogę tylko znaleźć opakowania tego boksu ale to prawdopodobnie tak jak w UK dwa grubaśne pudełka z płytami upchanymi na sobie w sposób, z jakim zetknąłem się już przy okazji boksu z Twin Peaks. Było to do tego stopnia tragicznie spakowane, że sprzedałem i kupiłem osobne wydania S1-2 i 3.
Kurczę, dało mi to do myślenia.
Po obecnych trzech miesiącach D+ po 9,99 zł / m-c planowałem wziąć na rok żeby na spokojnie dokończyć Archiwum ale raz że roczna subskrypcja za chwilę zdrożeje o 5 dyszek na 349 zł, a dwa - zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć i kupić sobie kolekcję na DVD?
Czesi mają full wydanie z napisami i lektorem PL lub pojedyncze wydania sezonów łącznie w tej samej cenie, no prawie, bo wtedy tylko 1-9, bez najnowszych serii. Nie mogę tylko znaleźć opakowania tego boksu ale to prawdopodobnie tak jak w UK dwa grubaśne pudełka z płytami upchanymi na sobie w sposób, z jakim zetknąłem się już przy okazji boksu z Twin Peaks. Było to do tego stopnia tragicznie spakowane, że sprzedałem i kupiłem osobne wydania S1-2 i 3.
Cytat z Szaman data 27 września, 2025, 18:14Moim zdaniem lepiej cieszyć oko jakością z Disney Plus. Zwłaszcza, że o ile pamiętam masz wypasionego Oleda 🙂
Moim zdaniem lepiej cieszyć oko jakością z Disney Plus. Zwłaszcza, że o ile pamiętam masz wypasionego Oleda 🙂
Cytat z Mierzwiak data 27 września, 2025, 18:25Masz rację ale prędzej czy później i tak chciałbym kupić, tylko pytanie czy brać właśnie Blu-ray w lepszej jakości bez PL czy dać się ponieść nostalgii i wziąć na DVD 🙂
Masz rację ale prędzej czy później i tak chciałbym kupić, tylko pytanie czy brać właśnie Blu-ray w lepszej jakości bez PL czy dać się ponieść nostalgii i wziąć na DVD 🙂