aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 57 of 75Next

Tym bardziej, że Kimmel nie powiedział niczego niewłaściwego, no ale mówimy tu o totalnie alternatywnym uniwersum w którym z kolei za stosowne uznawane jest na przykład to - krótki klip od 2:03:

Zgadzam się

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jakiś Exit 8 leci od piątku w obu Heliosach w Opolu (w tym nowym ma nawet jeden seans na sali Dream), za to Jedna bitwa po drugiej tylko w tym starym na małych salach. xD

Zwiastun Exit 8 widziałem przed każdym swoim, kinowym seansem w ostatnich 2-3 miesiącach. Film bardzo mocno promowany w Cinema City.

Kolejny kwiat polskiej myśli dystrybucyjnej 🙂

https://twiter.com/KinoAlertPL/status/1970509025344467245?t=XAmwlowBOJghluOxqTsBMA&s=19

Van Der Beek bardzo źle wygląda 🙁

https://pagesix.com/2025/09/23/entertainment/james-van-der-beek-makes-surprise-appearance-at-dawsoms-creek-reunion/

Straszna choroba.

Ciekawe jaką kasę biorą te szmatławce za wypisywanie takich banialuk bo że jest to tekst powstały na zamówienie / część marketingu Warnera to nie ma chyba wątpliwości.

With a few searing seconds from a movie trailer, a star was born.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/chase-infiniti-interview-one-battle-after-another-1236366095/

Aż tak mocnego słowa jak szmatławiec nie chcę używać, ale odkąd cała wielka trójka ma jednego właściciela, to coraz gorzej pachnie. Najgorzej chyba przy zniszczeniu reputacji, a więc obniżeniu wartości, a potem przejęciu Złotych Globów.

Może faktycznie to zbyt mocne słowo ale też nie jest to dla mnie żaden bastion dziennikarstwa filmowego, ot typowy serwis będący tak naprawdę na PR-owych usługach wytwórni / celebrytów, w dodatku od dawna, co obaj zauważyliśmy, idący w mocno dyskusyjne rejony reality show i innych rzeczy poniżej poziomu jakiego oczekiwałbym od tego typu portalu.

Przynajmniej Variety miało jakieś resztki przyzwoitości by w nagłówku dać allegedly, reszta internetu jednym chórem powtórzyła tego fake newsa:

https://variety.com/2025/film/news/man-arrested-trespassing-travis-kelce-taylor-swift-1236527613/

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Tłumaczenie napisów w The X-Files na Disney+; ciekawe czy to samo było na DVD?

Facet upada i mówi o swojej nodze: I think it's broken.

Napisy: Chyba się zepsuło.

🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Mierzwiak data wrzesień 26, 2025, 21:26

Tłumaczenie napisów w The X-Files na Disney+; ciekawe czy to samo było na DVD?

Facet upada i mówi o swojej nodze: I think it's broken.

Napisy: Chyba się zepsuło.

🙂

Mam cały serial na DVD, jakbyś podał odcinek to mogę sprawdzić.

Dokładniej Chyba się zepsuł.

Sezon 1, odcinek 20, na samym początku, około 1m30s, facet wpada na konar i upada.

Oczywiście Disney zwalił, u mnie jest mowa o złamaniu zarówno w napisach jaki u lektora. Swoją drogą na tym wydaniu w sezonie pierwszym numeracja jest trochę inna, pilot nie ma numeru a Deep throat jest nr 1 stąd ten odcinek był numerem 19. Pomijając to znowu sobie uświadomiłem jak znakomite jest to wydanie od Deagostini. Sezony składają się na średnio 6 płyt po 4 odcinki z mini książeczką. Każdy epizod ma krótki opis, wspomniana jest z czego jest znana obsada gościnna jak i reżyserzy i scenarzyści. Nie wspominając o tym, że w każdym jest też opis zjawiska paranormalnego i filmu który też jest wtych klimatach. Niech żałuje kto tego nie ma.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Żałuję że nie kupowałem choć pewnie dzisiaj kręciłbym nosem na jakość obrazu.

Swoją drogą jak te odcinki wyglądają, są w formacie 4:3 czy 16:9 na pełnym ekran jak w odnowionych wersjach na Blu-ray / Disney+?

Do pewnego momentu 4:3, potem przechodziło na pełen ekran. Tak mi się wydaje.

Czyli są to oryginalne wersje sprzed odnowienia.

Na pewno mają przez to dodatkową wartość i można na maksa cofnąć się do czasów emisji w TV 🙂

Kurczę, dało mi to do myślenia.

Po obecnych trzech miesiącach D+ po 9,99 zł / m-c planowałem wziąć na rok żeby na spokojnie dokończyć Archiwum ale raz że roczna subskrypcja za chwilę zdrożeje o 5 dyszek na 349 zł, a dwa - zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć i kupić sobie kolekcję na DVD?

Czesi mają full wydanie z napisami i lektorem PL lub pojedyncze wydania sezonów łącznie w tej samej cenie, no prawie, bo wtedy tylko 1-9, bez najnowszych serii. Nie mogę tylko znaleźć opakowania tego boksu ale to prawdopodobnie tak jak w UK dwa grubaśne pudełka z płytami upchanymi na sobie w sposób, z jakim zetknąłem się już przy okazji boksu z Twin Peaks. Było to do tego stopnia tragicznie spakowane, że sprzedałem i kupiłem osobne wydania S1-2 i 3.

Moim zdaniem lepiej cieszyć oko jakością z Disney Plus. Zwłaszcza, że o ile pamiętam masz wypasionego Oleda 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Masz rację ale prędzej czy później i tak chciałbym kupić, tylko pytanie czy brać właśnie Blu-ray w lepszej jakości bez PL czy dać się ponieść nostalgii i wziąć na DVD 🙂

PreviousPage 57 of 75Next