aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 76 of 80Next

Szybko poszło

Już kilka miesięcy temu nie jarały mnie te newsy o przejęciu Warner Bros. przez Netfliksa. Byłem raczej nastawiony na to zasadzie "poczekamy, zobaczymy". No i warto było poczekać. Ale ile po drodze ludzie się nagadali i napisali o tym, i jak duży cyfrowy ślad węglowy po sobie pozostawili...

Zdecydowanie wolę połączenie Warnera z Paramountem, niż z Netflixem. Netflix wielokrotnie udowodnił, że kina są mu potrzebne jedynie do kampanii oscarowej i wszelkie wypowiedzi traktujące inaczej można było włożyć między bajki.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Ja też, bo w teorii nie powinno to aż tak mocno osłabić dystrybucji kinowej. Ale kto wie. Nadal czekam na rozwój wydarzeń, bo w sumie nie zdziwię się, jeśli - póki co - nic z tego nie wyjdzie. Widzę już jednak znów mocne dojenie tematu  w mediach branżowych i płacz na Twitterze, "bo wygrało studio, którego szefostwo koleguje się z Trumpem". xD

Ubzdurali sobie, że Paramount i Warner zmienią się teraz w jakieś Angel Studios (a nawet oni kręcą przecież zupełnie zwyczajne filmy, jak ostatnio Solo Mio z Kevinem Jamesem). Po prostu nie zostaną Netflixem i tyle, będzie jak dotychczas. Dla tych ludzi jest albo Netflix, albo agenda Trumpa i chyba trzeba spuścić zasłonę milczenia nad tą awangardą Twittera.

W dodatku bardzo dużo latało tematów jakby podrzuconych przez Netflixa, a mających ukazać Paramount w złym świetle. Widać było jak niektórzy mało przejmują się kinem i co jest dla nich w kinie najważniejsze.

Śmieszne jest też to, że w ofercie Paramountu można też znaleźć Klingona-transwestytę, albo South Park, no ale lepiej powtarzać bezmyślnie narracje prawdopodobnie podrzucone przez Netflixa do internetu.

Hehe

Przyznam, że już sam ulegam teorii spiskowej. Dla mnie to też nie jest Jim, ten ktoś nie ma jego spojrzenia, mimiki, zachowania, z głosu też jakby tylko go udawał. Aż mnie ciarki przeszły, koniec internetu na dzisiaj 🙂

https://twitter.com/i/status/2027377441157566634

Ale o co chodzi? Że 64-letni facet kręcony z kamery blisko twarzy na wideo kijowej jakości nie wygląda jak w Masce 32 lata temu?

Nie, że sobowtór przyjechał do Francji, bo komuś się nie chciało 😀

Warto na przyszłość zapamiętać, że Discussing Film nie zamieszcza postów o Krzyku 7. Nie było nic o jego wyniku z weekendu, ani o wyniku z CinemaScore tak jak co tydzień, przy innych premierach, ewidentnie poszła tutaj absurdalna cenzura już w temacie suchych cyferek. Potwierdza to jeden ze skretyniałych właścicieli DF, którego Twitter jest kopalnią śmiechu.

Odnowiony Twister wylądował na Disney+.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

W następny weekend w Heliosach odbędą się Helios Days ze specjalnymi atrakcjami, tańszymi biletami, maratonami, oscarowymi pokazami, będą grali m.in. Tajnego agenta i Frankensteina. Wybieram się na oba.

Który hollywoodzki aktor mógłby zagrać młod(sz)ego Andrzeja Wajdę? Przynajmniej na podstawie tego zdjęcia... 😛

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2026-03-14-123547.png

Wygląda jak nie do końca udany klon Paula Rudda 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Pięknie podziękowała za reaktywację kariery prowadzącą do Oscara 🙂

Czyli podpisała kontrakt bez czytania. Okej.

Nie wiedziałem, że ojciec Paula Thomasa Andersona ma taką nietypową biografię

https://en.wikipedia.org/wiki/Ernie_Anderson

Słaba okładka, a mieli całkiem przyzwoity i nawet nieco oldchoolowy kinowy plakat. Może pojawi się na innych wydaniach.

PreviousPage 76 of 80Next