aby założyć posty i tematy.

Filmowy Hyde Park

PreviousPage 78 of 80Next

Welp, ciekawe coś się stało się.

Jaka wrażliwa. Aktorska Moana też jest in bad taste i jakoś jej nie przeszkadza 🙂

https://x.com/GraceRandolph/status/2036606823952760994

O, czyli plotki się potwierdziły 🙂

Właśnie wczoraj widziałem jakiś nagłówek odnośnie Dramy, że

Spoiler
jakiś rodzic jednej z ofiar z Columbine krytykuje ten film, czy coś takiego.
Wtedy sobie przypomniałem o tych pogłoskach. A tak to zapomniałem o tym. Pewnie do seansu i tak by mi to media przypomniały.

W sumie nie wiem dokładnie, o co chodzi, tylko ogólne nawiązanie do konkretnego tematu.

Garden State Zacha Braffa wreszcie wróciło do polskiej dystrybucji, jest dostępne za 10 zł na Playerze.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Drama na pokazach przedpremierowych już od niedzieli.

Mam bilet na poniedziałek. A w sobotę lecę na PHM. Do zeszłego roku nie miałem w zwyczaju chodzić do kina w weekend wielkanocny (zdarzało się kilka razy w poniedziałek, chyba na BvS i D&D kilka lat temu, może jeszcze jakiś inny rok), ale rok temu byłem pierwszy raz w Wielką Sobotę w kinie (na Grzesznikach). Więc może zrobi się z tego wielkanocna tradycja. 😉

Mierzwiak

A judge threw out 10 of the 13 claims in Blake Lively's sexual harassment lawsuit against her 'It Ends With Us' co-star Justin Baldoni.

https://variety.com/2026/film/news/blake-lively-lawsuit-justin-baldoni-judge-1236641250/

Wracamy do dawnych PRowych sztuczek; szykujemy podbudowę pod winowajców przyszłego flopa?

“STFU”: ‘Supergirl’ Star Milly Alcock Just Proved Her Point About Fan Backlash

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/supergirl-milly-alcock-backlash-women-franchise-1236553579/

Witajcie 80 mln z Ameryki i Kanady 🙂

Mierzwiak

Ten fragment mnie rozwalił:

Another young fantasy franchise lead, The Last of Us star Bella Ramsey, has managed to not say anything particularly controversial, yet still received a level of online bullying during season two last year that was outright grotesque (one might say they were ridiculed for “just existing”).

Nie jestem fanem naśmiewania się z wyglądu Ramsey ale żeby napisać coś takiego jak powyżej to chyba trzeba było na jej scenach w drugim sezonie The Last of Us robić tak:

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Czemu w tym artykule o kobietach wspominają Ramsey, skoro jest niebinarne?

Pułapki współczesności 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Dobrze, że chyba niski parter, ale i tak...  niesamowity zjazd w dół.

To na pewno nie jest opis skeczu z SNL?

To powyżej to filmik ze zdarzenia.

A tutaj więcej informacji, oczywiście nagłówki trochę przekręcają, bo komunistami/terrorystami są członkowie ekipy strajkujący na planie:

https://deadline.com/2026/04/jonathan-majors-falls-through-window-crew-strike-daily-wire-1236773038/

Smashing Machine, czyli niedoszły Oscar dla naszego dilera tequili, już do obejrzenia na Amazonie.

Kurcze, nie mam wiele współczucia dla Majorsa, bo on wydaje się antypatyczną postacią, ale żeby w trzy lata spaść do klimatów lundgrenowskich, to jest jednak wyczyn. Miał ganiać z rycerzem, gania z gnatem na jakichś totalnie niezabezpieczonych planach filmowych. Z drugiej strony, patrząc z perspektywy czasu, sztucznie go napompowano, to i szybko opadł. "Kraina Lovecrafta" nie była przecież przebojem zgarniającym ludzi z ulic, a do Marvela awansował bez żadnego hitu kinowego na koncie. O ile lud może domagać się amnestii dla Spacey'ego, czy Gibsona, to dlaczego ma płakać za Majorsem?

A kto dzisiaj z tych nowych "gwiazd" nie jest sztucznie napompowany? Za Majorsem stały pewnie dokładnie te same pieniądze które wypromowały Glena Powella jako nowego Toma Cruise'a ale nikt się nie nabrał i jeśli facet nie zadomowi się gdzieś na streamingu (tylko w czymś dobrym, nie abominacji pokroju tej z Disney+ w której miał doklejony nos) to za parę lat pewnie nikt już nie będzie kojarzyć jego nazwiska. Ponownie te same pieniądze napompowały nam Sidney Sweeney ale ona, mimo paru potknięć, jeszcze jakoś się trzyma i sprawnie wykorzystuje swoje 5 minut również poza planem filmowym.

Myślę że bardziej niż kiedykolwiek widać jaką fikcją jest Hollywood, z drugiej strony jak ma nią nie być gdy powstaje tak mało naprawdę dobrych i ciekawych filmów a wszyscy stają na głowie udając, że jest inaczej? Jak Glen Powell ma zostać nowym Tomem Cruisem skoro może tylko pomarzyć o projektach, które nadawałyby się do czegoś więcej niż dogorywania w koszach z DVD? A przecież nawet one już praktycznie wyginęły.

---

PS. Miałem konto na Daily Wire bo oglądałem u nich film dokumentalny a że w tym czasie handlowali danymi klientów to dostałem czek na $15 (słownie: piętnaście dolarów) odszkodowania 🙂 (miało być PayPalem ale strona się posypała i mogłem wybrać tylko czek, biorąc pod uwage ilość formalności wymaganych żeby go u nas zrealizować dam sobie spokój i zachowam na pamiątkę bycia poszkodowanym w pozwie zbiorowym na innym kontynencie)

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman
PreviousPage 78 of 80Next