aby założyć posty i tematy.

Harry Potter / The Wizarding World

PreviousPage 2 of 12Next

Powiem Wam, że może ja jestem jakiś nieogarniający, ale zawsze mnie zastanawia po co w ogóle udzielać wywiadów i prowadzić Twittera jeśli grozi to stratą milionów dolarów. Przecież nawet za te wspominki z doklejonym uśmiechem każdy przytulił z pół miliona jeśli nie więcej. Nawet jeśli byłbym agentem gwiazdy, to też nie chciałbym stracić prowizji, wiedząc, że gwiazda tak raczej niezbyt lubi homoseksualistów. No chyba, że samą Rowling aż tak swędzi tyłek aby przedstawiać swoje mądrości.

Przypuszczam, że Rowling też przygarnęła jakieś srebrniki za niebranie udziału w tym evencie i niewypowiadanie się na ten temat. Ona ma poza tym ten komfort, że do końca życia nie zabraknie jej pieniędzy, więc może pozwolić sobie na bycie szczerą w social media.

Ależ JK lubi homoseksualistów, ona ma problem z tym, by wystarczyło żeby facet powiedział że identyfikuje się jako kobieta i z miejsca miał prawo korzystać z damskich szatń, toalet itp 🙂

Nie wiem ile obsada HP, zwłaszcza główna trójka, zgarnęła za występ w tym programie, ale to pewnie kieszonkowe w porównaniu z tym co miesięcznie wpływa na konto Rowling.

An invitation was extended to Rowling to participate, but her team determined the archived comments from the writer were adequate, EW has learned.

Milutki jest ten reunion... w którym dziwnie mało jest samego reunionu. To bardziej taki wspominkowy making-of o całej serii, w którym widać covidowe ograniczenia w ilości osób które jednocześnie mogły spotkać się przed kamerą.

Na szczęście Rowling jest wielokrotnie wspominana, a i w paru momentach można się wzruszyć szczególnie jeśli darzy się tę serię dużą sympatią.

Nie wiem czy "odkrywanie" czegoś co - w zależności od tego, czy mówimy o powieści czy o filmie - ma już prawie 25 / 20 lat to dobry pomysł, bo jak dla mnie Stewart wychodzi po prostu na idiotę.

Tak czy inaczej ładnie ich tam tyłki bolą.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/jon-stewart-jk-rowling-anti-semitism-harry-potter-1235069688/

Szaman has reacted to this post.
Szaman

It was a lighthearted conversation.

Oskarżenia o antysemityzm, heheszki 🙂 Poprawka: dopiero teraz zrobił z siebie idiotę.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/jon-stewart-jk-rowling-anti-semitism-harry-potter-1235069688/

Szaman

Niesamowite jak bardzo #nikogo już ta seria.

Ezra wygląda jak członek Kansas lub jeden z braci Allman gdzieś w pierwszej połowie lat 70.

Szaman

Zastanawiam się, dlaczego pośród tych 18 nowych plakatów nie ma żadnego poświęconego postaci Katherine Waterston.

Ogólnie w tej serii jest jeden podstawowy błąd - brak postaci dziecięcych.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ja uważam że tak samo ta seria dzieci nie potrzebuje tak samo rzeczy tolkienowe nie potrzebują hobbitów. Czy filmy DC nie potrzebują Batmana i postaci z jego mitologii.

Niestety sami twórcy jakby niezbyt w to wierzą. Wszystko jest kwestią odpowiedniej historii, mając na tapecie podstawy opowieści o Dumbledorze i Grindelwaldzie można napisać rewelacyjna trylogię, nie potrzebująca w swej fabule dzieci. Problem jest taki, że tutaj są dwa koncepty które do siebie nie pasują i nie wiadomo o czym tu się właściwie opowiada

Biorąc pod uwagę zmniejszającą się czcionkę głównego tytułu z każdym kolejnym filmem, i zwiększającą się czcionkę podtytułu, a także marginalizowanie głównych postaci z pierwszego (i drugiego) filmu, to chyba wiemy, w jakim kierunku ta seria zmierza, choć pewnie nie było to od początku tak planowane...

Chyba przesunęli premierę zwiastuna..

Yup

"Niecierpliwie oczekiwany"

Ważne, aby nie tracić pogody ducha w trudnych czasach 🙂

Nie pamiętam kiedy ostatnio trailer pokazywał sceny wydające się równie interesujące inscenizacyjnie i generalnie ciekawe pod kontem zaprojektowania a jednocześnie tak brzydkie, nudne i generyczne. Kolorystyka, kadrowanie, ciągle to samo od 5 filmów. Bardzo marnie wypadający w tych urywkach Mikkelsen. W ogóle jeśli oni tym filmem nie kończą tego konfliktu to wielkie gratulacje za wywalenie kolejnego motywu który tworzył konflikt na linii Dumbledora i Grindelwalda interesującym.

PreviousPage 2 of 12Next