Hyde Park
Cytat z robgordon data 13 sierpnia, 2022, 15:50Nic z tego, zdjęcie jest z 2013 roku 😉
Dla tych, którzy chcą jeszcze pozgadywać, odpowiedź w spoilerze 😉
[spoiler title=""]
Zooey Deschanel
[/spoiler]
Nic z tego, zdjęcie jest z 2013 roku 😉
Dla tych, którzy chcą jeszcze pozgadywać, odpowiedź w spoilerze 😉
Zooey Deschanel
Cytat z Szaman data 13 sierpnia, 2022, 16:36Mówiłem, że oczy znajome 🙂
[spoiler title=""]
Ale to chyba nie operacje plastyczne, bo im starsza tym robi się bardziej podobna do siostry. Ale mogę się mylić.
Zaraz, zaraz z 13 roku? To jest 4 lata po 500 days of Summer, czyli po prostu dziwaczne oświetlenie.
[/spoiler]
Mówiłem, że oczy znajome 🙂
Ale to chyba nie operacje plastyczne, bo im starsza tym robi się bardziej podobna do siostry. Ale mogę się mylić.
Zaraz, zaraz z 13 roku? To jest 4 lata po 500 days of Summer, czyli po prostu dziwaczne oświetlenie.
Cytat z Ernest Kubica data 13 sierpnia, 2022, 18:36Oba zdjęcia z tego samego czasu. Po prostu nie jesteśmy przyzwyczajeni do widoku jej czoła, no i mocna lampa odbita od czoła zmieniła rysy twarzy.
[spoiler title=""]
[/spoiler]
Oba zdjęcia z tego samego czasu. Po prostu nie jesteśmy przyzwyczajeni do widoku jej czoła, no i mocna lampa odbita od czoła zmieniła rysy twarzy.

Cytat z Szaman data 16 sierpnia, 2022, 09:25Historia zatacza koło
https://twitter.com/wirtualnemedia/status/1559449892195647488?t=uEuQ4XdNtLqnoe8rdG4t2g&s=19
Historia zatacza koło
TVP planuje kanały muzyczny TVP Muzyka ⤵️https://t.co/a8qn62qu6Y
— Wirtualnemedia.pl (@wirtualnemedia) August 16, 2022
Cytat z Mierzwiak data 16 sierpnia, 2022, 18:00Właśnie usłyszałem na konferencji prasowej, że sytuacja z Odrą się stabilizuje, bo wyławiają już mało martwych ryb.
Skoro wszystkie umarły, to chyba logiczne, że zaraz nie będzie już co wyławiać?
Właśnie usłyszałem na konferencji prasowej, że sytuacja z Odrą się stabilizuje, bo wyławiają już mało martwych ryb.
Skoro wszystkie umarły, to chyba logiczne, że zaraz nie będzie już co wyławiać?
Cytat z Marek Pilarski data 16 sierpnia, 2022, 18:13W sumie wyłowili tylko 100 ton. Nic się nie stało...
W sumie wyłowili tylko 100 ton. Nic się nie stało...
Cytat z robgordon data 16 sierpnia, 2022, 20:17To ja wrzucę nieco smutnych wieści w tym zakresie. To co się stało, to właściwie zagłada odrzańskiego ekosystemu. To wszystko jest bardzo mocno powiązane. Bo to nie tylko ryby, ale i bobry, ptaki itd. Prawdopodobnie da się go odbudować dopiero za kilkadziesiąt lat. Najbardziej się obawiam co stanie się z rozlewiskami Odry. Pewnie nie kojarzycie, ale to unikatowy na skalę europejską obszar przyrodniczy, który rozciąga się na długości kilkudziesięciu kilometrów. I który jest domem dla całej masy zwierząt.
To ja wrzucę nieco smutnych wieści w tym zakresie. To co się stało, to właściwie zagłada odrzańskiego ekosystemu. To wszystko jest bardzo mocno powiązane. Bo to nie tylko ryby, ale i bobry, ptaki itd. Prawdopodobnie da się go odbudować dopiero za kilkadziesiąt lat. Najbardziej się obawiam co stanie się z rozlewiskami Odry. Pewnie nie kojarzycie, ale to unikatowy na skalę europejską obszar przyrodniczy, który rozciąga się na długości kilkudziesięciu kilometrów. I który jest domem dla całej masy zwierząt.
Cytat z Fandorin data 16 sierpnia, 2022, 20:45No i jeszcze jest Bałtyk. Przecież całe to gówno spłynęło już do morza. Na ratowanie Odry jest już za późno, ale czy ktoś w ogóle (mam na myśli tych, którzy decydują) myśli o naszym maleńkim, i tak już strasznie zasyfionym, morzu? Czy raczej mleko się rozlało, znajdziemy i ukarzemy sprawców bla, bla, bla...
No i jeszcze jest Bałtyk. Przecież całe to gówno spłynęło już do morza. Na ratowanie Odry jest już za późno, ale czy ktoś w ogóle (mam na myśli tych, którzy decydują) myśli o naszym maleńkim, i tak już strasznie zasyfionym, morzu? Czy raczej mleko się rozlało, znajdziemy i ukarzemy sprawców bla, bla, bla...
Cytat z Szaman data 16 sierpnia, 2022, 20:46Czy możliwe jest abyśmy, jeszcze na koniec wakacji, mieli dogrywkę z udziałem zatruć wśród bałtyckich turystów?
Czy możliwe jest abyśmy, jeszcze na koniec wakacji, mieli dogrywkę z udziałem zatruć wśród bałtyckich turystów?
Cytat z Szaman data 17 sierpnia, 2022, 06:29Podłamała mnie rozmowa poranna w RMF24. W dużym skrócie wynikło, że Partia Zielonych wiedziała od początku sierpnia jeszcze przed ogólnokrajową burzą, ale nic nie zrobiła, bo oni nie są od tego. Nawet nikt nie cisnął przepytywanego, facet zupełnie nie zdawał sobie sprawy z tego co właśnie wyznał.
To są jakieś genetyczne przypadłości narodu polskiego wynikłe z czasów PRL-u 🙂 Dobrze, że jednak znalazło się parę mediów, kilku posłów opozycji i wielu miejscowych, bo to by skończyło co najwyżej w środku Teleexpressu.
Podłamała mnie rozmowa poranna w RMF24. W dużym skrócie wynikło, że Partia Zielonych wiedziała od początku sierpnia jeszcze przed ogólnokrajową burzą, ale nic nie zrobiła, bo oni nie są od tego. Nawet nikt nie cisnął przepytywanego, facet zupełnie nie zdawał sobie sprawy z tego co właśnie wyznał.
To są jakieś genetyczne przypadłości narodu polskiego wynikłe z czasów PRL-u 🙂 Dobrze, że jednak znalazło się parę mediów, kilku posłów opozycji i wielu miejscowych, bo to by skończyło co najwyżej w środku Teleexpressu.
Cytat z Mierzwiak data 17 sierpnia, 2022, 18:42Nowe dziary Chylińskiej.
Jebnąć sobie na twarzy szpetne tatuaże to jedno, ale szpetny tatuaż z błędem (endig zamiast ending) to już żenada na całej linii:
Nowe dziary Chylińskiej.
Jebnąć sobie na twarzy szpetne tatuaże to jedno, ale szpetny tatuaż z błędem (endig zamiast ending) to już żenada na całej linii:

Cytat z Marek Pilarski data 17 sierpnia, 2022, 18:57Skąd jest to zdjęcie? Bo na socjalach nie ma go. Usunęła? 😛
Skąd jest to zdjęcie? Bo na socjalach nie ma go. Usunęła? 😛
Cytat z Mierzwiak data 17 sierpnia, 2022, 18:58https://www.pudelek.pl/agnieszka-chylinska-zrobila-sobie-dwa-nowe-tatuaze-na-twarzy-jakie-kryja-znaczenie-zdjecia-6802417382300224a
Może to tymczasówki tylko 🙂
Może to tymczasówki tylko 🙂
Cytat z robgordon data 17 sierpnia, 2022, 20:13Cytat z Szaman data sierpień 17, 2022, 06:29Podłamała mnie rozmowa poranna w RMF24. W dużym skrócie wynikło, że Partia Zielonych wiedziała od początku sierpnia jeszcze przed ogólnokrajową burzą, ale nic nie zrobiła, bo oni nie są od tego. Nawet nikt nie cisnął przepytywanego, facet zupełnie nie zdawał sobie sprawy z tego co właśnie wyznał.
To są jakieś genetyczne przypadłości narodu polskiego wynikłe z czasów PRL-u
Dobrze, że jednak znalazło się parę mediów, kilku posłów opozycji i wielu miejscowych, bo to by skończyło co najwyżej w środku Teleexpressu.
Musiałbym bardziej wgryźć się w temat, żeby się odnieść. Ale jestem w stanie uwierzyć w to, że wszyscy już mają po prostu dość prób jakiegokolwiek dotarcia do tak zwanych "rządzących".
Cytat z Szaman data sierpień 17, 2022, 06:29Podłamała mnie rozmowa poranna w RMF24. W dużym skrócie wynikło, że Partia Zielonych wiedziała od początku sierpnia jeszcze przed ogólnokrajową burzą, ale nic nie zrobiła, bo oni nie są od tego. Nawet nikt nie cisnął przepytywanego, facet zupełnie nie zdawał sobie sprawy z tego co właśnie wyznał.
To są jakieś genetyczne przypadłości narodu polskiego wynikłe z czasów PRL-u
Dobrze, że jednak znalazło się parę mediów, kilku posłów opozycji i wielu miejscowych, bo to by skończyło co najwyżej w środku Teleexpressu.
Musiałbym bardziej wgryźć się w temat, żeby się odnieść. Ale jestem w stanie uwierzyć w to, że wszyscy już mają po prostu dość prób jakiegokolwiek dotarcia do tak zwanych "rządzących".
Cytat z Szaman data 17 sierpnia, 2022, 21:14Ja to dziwię się, że Partia Zielonych nie chce zbić kapitału politycznego na takich alarmach. Na pytanie jakie konkretne podejmują działania w sprawie też padła wymijająca odpowiedź. Nie było to tylko moje wrażenie, bo potem w ciągu dnia również "grzali" akurat te fragmenty. Ot taka kanapowa partia dla jakichś "zasiłków" z zagranicy, słychać było, że redaktor prowadzący również był zawiedziony.
A co do rządzących, na razie żadnych dymisji! Oczywiście powinny być kolejne, ale jak na razie niech sprzątają po sobie, niech wiją się przed kamerami, niech firmują nazwiskiem takie kwiatki jak dzisiaj gdy minister środowiska nie wiedziała jakie właściwie próbki badają. Wszystko to do czasu aż... wylądują w nikogo nie obchodzących radach nadzorczych spółek skarbu państwa, nie jestem naiwny. Ale na razie niech mają niezapomniane wakacje.
Ja to dziwię się, że Partia Zielonych nie chce zbić kapitału politycznego na takich alarmach. Na pytanie jakie konkretne podejmują działania w sprawie też padła wymijająca odpowiedź. Nie było to tylko moje wrażenie, bo potem w ciągu dnia również "grzali" akurat te fragmenty. Ot taka kanapowa partia dla jakichś "zasiłków" z zagranicy, słychać było, że redaktor prowadzący również był zawiedziony.
A co do rządzących, na razie żadnych dymisji! Oczywiście powinny być kolejne, ale jak na razie niech sprzątają po sobie, niech wiją się przed kamerami, niech firmują nazwiskiem takie kwiatki jak dzisiaj gdy minister środowiska nie wiedziała jakie właściwie próbki badają. Wszystko to do czasu aż... wylądują w nikogo nie obchodzących radach nadzorczych spółek skarbu państwa, nie jestem naiwny. Ale na razie niech mają niezapomniane wakacje.
Cytat z Szaman data 18 sierpnia, 2022, 09:11Zaraz okaże się, że wszyscy wiedzieli i każdy realizuje swoje interesy i interesiki które możemy podzielić na dwie grupy:
- Pozwolimy aferze rosnąć, wtedy może PiS się przewróci i sobie ten głupi ryj rozwali jak mawiał klasyk polskiej nauki
- Siedzimy cicho, bo każdy kryzys to dymisja, może polecą ziobryści i efekt domina doprowadzi do wcześniejszych wyborów, więc może polecimy wszyscy
Obydwa schematy nie mają dla nas korzyści, szczególnie z władzą która poziomem zakochania w sobie i przekonania o własnej nieśmiertelności przypomina schyłek poprzedników.
https://twitter.com/RMF24pl/status/1560175020596494336?t=L8xVF6uJIWKpQ7j-vNs0ng&s=19
Zaraz okaże się, że wszyscy wiedzieli i każdy realizuje swoje interesy i interesiki które możemy podzielić na dwie grupy:
- Pozwolimy aferze rosnąć, wtedy może PiS się przewróci i sobie ten głupi ryj rozwali jak mawiał klasyk polskiej nauki
- Siedzimy cicho, bo każdy kryzys to dymisja, może polecą ziobryści i efekt domina doprowadzi do wcześniejszych wyborów, więc może polecimy wszyscy
Obydwa schematy nie mają dla nas korzyści, szczególnie z władzą która poziomem zakochania w sobie i przekonania o własnej nieśmiertelności przypomina schyłek poprzedników.
Inspektorzy Ochrony Środowiska z Wrocławia już pod koniec lipca badali potężne skażenie Odry, a na początku sierpnia alarmowali o tym urzędników w Warszawie!
Tak wynika z dokumentów, do których dotarli dziennikarze RMF FM.#KatastrofaEkologicznahttps://t.co/WbpGrgPEy7
— Fakty RMF FM (@RMF24pl) August 18, 2022