aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 121 of 244Next

Lepsze wykonanie niż Enrico Palazzo

https://twitter.com/sinawe29419842/status/1638991310601310210

Po 20 latach trafiłem na tę reklamę. Jest nawet lepsza niż kiedyś.

Telepatia. Wczoraj moja dziewczyna przypomniała mi, że mam zadzwonić do mamy. A ja przypomniałem sobie tę reklamę 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Przed chwilą w radio słyszałem dosłownie przetłumaczoną na polski wersję "Flowers" Miley Cyrus i byłem zdzwiony, że tego typu przeróbki puszczają w radio. A teraz patrzę, że to ma ponad milion wyświetleń na YT i ludzie się tym jarają w komentarzach. xD

Czyli polska popkultura zatoczyła koło. Pamiętam jak próbowali sprzedać polskie Spice Girls i przetłumaczyli na polski Wannabe 🙂 Ale jak to się nazywało...

To lepsze:

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
Cytat z Szaman data marzec 29, 2023, 20:16

Czyli polska popkultura zatoczyła koło. Pamiętam jak próbowali sprzedać polskie Spice Girls i przetłumaczyli na polski Wannabe 🙂 Ale jak to się nazywało...

Jak człowiek chce to znajdzie 🙂 Niestety po utworze "Wszystko razy 5" zespołu Yak zachował się już tylko wspaniały tekst 🙂

https://www.tekstowo.pl/piosenka,yak,wszystko_razy_5.html

o to tego zupełnie nie pamiętam, za to pamiętam coś takiego - niby odpowiedź na Spice Girls, ale bardziej chyba na Just 5.

Kompletnie nie znam, ale to były złote czasy stacji lokalnych, co przysłali z Warszawy to próbowali grać 🙂

To akurat promował Polsat w jakimś letnim programie

Rzucam wyzwanie - znajdźcie mi głupsze, bardziej kuriozalne korpo-pierdolenie niż to:

https://www.theverge.com/2023/3/27/23658385/levis-ai-generated-clothing-model-diversity-denim

Krzysztof Chodzący kończy dziś 80 lat.

Dzisiaj dopiero usłyszałem ten utwór Riverside i brzmi całkiem inaczej niż ich dotychczasowe piosenki. Najpierw myślałem, że to może A-ha

Czasem słucham w pracy RMF24 i co chyba nietypowe, tam jest bardzo często puszczany.

Z innej beczki: Jutro najdurniejszy dzień w roku, uważajcie na newsy! Na pewno będą tak prześmieszne rzeczy jak Musiał nowym Supermanem u Gunna, czy coś w tym stylu.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Ernest Kubica data marzec 31, 2023, 21:08

Dzisiaj dopiero usłyszałem ten utwór Riverside i brzmi całkiem inaczej niż ich dotychczasowe piosenki. Najpierw myślałem, że to może A-ha

https://www.youtube.com/watch?v=EWQQFjyHtro

Z jednej strony tak, ale z drugiej zawsze mieli sporo łagodnych numerów. Tutaj jest po prostu dużo więcej klawiszy.

Progresywny rock, bo chyba temu gatunkowi są najbliżsi, nigdy jakoś nie wywoływał we mnie większych emocji. Poza jednym zespołem. Pineapple Thief potrafił odpowiednio dla mnie połączyć granie w tym stylu z indie rockiem. Polecam, albumów wydali sporo, więc jest z czego wybierać. Lubiłem też jedną z najlepszych kapel progresywnego metalu czyli Queensryche. Oczywiście te wcześniejsze rzeczy przede wszystkim.

Cytat z Szaman data marzec 31, 2023, 21:13

Z innej beczki: Jutro najdurniejszy dzień w roku, uważajcie na newsy! Na pewno będą tak prześmieszne rzeczy jak Musiał nowym Supermanem u Gunna, czy coś w tym stylu.

cholera, nic nie przygotowaliśmy 🙂

Ciekawe, że w żarty w mediach mają nieco inny charakter niż w prawdziwym życiu. Gdy człowiek chce zrobić psikusa bliskiej osobie stara się wymyślić taką historyjkę, w którą naprawdę da się uwierzyć. W mediach jednak założenie jest inne. Tam żart musi być szyty bardzo grubą nicią (choć i tak niektórzy dają się na to nabrać). Taka konstatacja 😉

Ja nigdy nie wiem co w tym śmiesznego, że np Tom Holland porzuca rolę Spider-Mana. Taki przykład z głowy. Czyli to ma być dzień fake newsów czy kawałów? Po tym jak przychodzi baba do lekarza, to zwykle albo lekarz, albo baba robią coś co ma być puentą, gagiem.

To, że Tom porzuca rolę Spider-Mana nie jest śmieszne. Śmieszne jest to (a przynajmniej ma być), że ktoś się na to nabrał.
To dzień kawałów. Fake newsy nie są żartem. Są jedynie środkiem do celu.

PreviousPage 121 of 244Next