aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 123 of 244Next

Tak wyglądały po zimie okolice miejsca gdzie mieszkam. Na tej kostce brukowej którą  widzicie na pierwszym planie zdarza mi się zostawiać auto. To początek parkingu pod domem.

Dodane pliki:
  • 9291934A-15B5-4AF7-9ACE-E5325B54DFA3.jpeg
Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

No to u mnie podobnie z tymi śmieciami. Ostatnio ktoś w okolicy musiał rozjebać kilka(naście) butelek na drodze, którą wprawdzie dużo aut nie jeździ, ale jednak jest częściowo asfaltowa i zdarza mi się tam chodzić prawie codziennie, niekiedy też jechać tamtędy do pracy samochodem, a latem rowerem. I kawałki szkła, małe i duże, były rozwalone na długości co najmniej 20-30 metrów. Ale po kilku dnich nie było już większych śladów. Nie mam pojęcia, czy ktoś to w jakiś sposób posprzątał, albo zgłosił służbom, żeby posprzątały, albo czy samochody po prostu rozjeździły na drobny mak to szkło. Ogólnie masakra...

robgordon has reacted to this post.
robgordon

"Grupa skupiona była wokół dyskusji na temat broni, gier video kina i rasistowskich memów."

🙂

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-zdradzil-go-kuchenny-blat-tak-namierzono-sprawce-wycieku-taj,nId,6716847#crp_state=1

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

"Według źródła "New York Times" dokumenty nigdy nie miały wyjść poza krąg grupy dyskusyjnej."

bądź naiwny, że wśród 20-30 nieznanych ci zupełnie osób, ktoś tego nie opublikuje

Geniusze 🙂

Czy tylko dla mnie te dwie piosenki są do siebie bardzo podobne? Wpisałem w google i nie widzę niczego o coverze. Może to tylko ja 🙂

i tutaj od 0:45

hmmm.. w sumie nie słyszę żadnego podobieństwa 😛

Nie wiem czemu, ale ta druga skojarzyła mi się w pewnym momencie z tym 😛

Marcin Prokop to odwrotność Marka Kondrata i dowód na to, że polska branża reklamowa już ostatecznie porzuciła koncepcję twarzy przywiązanej do marki. Ile już było tych firm? Play, Warta, UPC, Radio Złote Przeboje, Head & Shouders, Wakacje.pl, Oppo, T-Mobile, 5Power, Iglotex, Esize, garnitury De La Garza. Przyznam, że wspomogłem się Google 🙂

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/marcin-prokop-wakacje-pl

Lubię Prokopa. I widzę, że na dodatek smykałkę do biznesu 🙂 Taka różnorodność powoduje, że nie jest kojarzony z jedną marką, co jest całkiem cwanym rozwiązaniem.

Spójrzcie jak największe portale powtarzają niesprawdzone głupoty. Może ktoś wymyślił tą historię dla żartu i żyje ona sobie teraz swoim życiem. Nie mogło się to zdarzyć bo Litwin był młodszy od Wojtyły o 15 lat. Gdyby Litwin miał wtedy nawet 21 lat to Wojtyła już 36 i za chwilę został biskupem pomocniczym, a nie był klerykiem. Co więcej Wojtyła był starszy od Macharskiego o 7 lat.

https://www.google.pl/search?q=Litwin+wys%C5%82a%C5%82+po+w%C3%B3dk%C4%99+m%C5%82odego+ksi%C4%99dza&sxsrf=APwXEdcGgr5-FUbrhoGaO5ncYE4yqY7vOQ%3A1681671662289&source=hp&ei=7kU8ZLmgD-KChbIPt_uBgA8&iflsig=AOEireoAAAAAZDxT_tb7TE-tOjTogHXvk0WDVChwGPpV&ved=0ahUKEwi5z7qQi6_-AhViQUEAHbd9APAQ4dUDCAk&uact=5&oq=Litwin+wys%C5%82a%C5%82+po+w%C3%B3dk%C4%99+m%C5%82odego+ksi%C4%99dza&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBQgAEKIEUABYAGCtFGgBcAB4AIAB0gGIAdIBkgEDMi0xmAEAoAECoAEB&sclient=gws-wiz

EDIT:

znalazłem oryginał tej historii i tu Wojtyła nie jest młodym klerykiem i nie biegnie po wódkę do sklepu. Ale sytuacja ciągle dość dziwna bo prawdopodobnie wtedy był już arcybiskupem krakowskim

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/jak-karol-wojtyla-poczestowal-muzykow-wodeczka/2319prw

OK 😀

Rozdają darmowe torebki na wymioty na trasie koncertowej Sama Smitha? Jeśli nie to uważam, że powinni.

https://youtube.com/shorts/67A7fF1poTY?feature=share

Jeśli japońska telewizja to absurdalne teleturnieje, to amerykańska to Jerry Springer. Jego nieznośne show najbardziej kojarzy mi się z telewizją Club w latach dwutysięcznych. Obowiązkowe bijatyki zawsze zakończone były pouczającym morlaitetem, tak aby widz mógł usnąć z czystym sumieniem.

Mierzwiak

Piękny program to był. Zapraszali dziewczynę której chłopak oznajmiał, że sypia z jej matką, po czym matka wyznawała mu, że zdradza go z koleżanką córki, a na końcu chłopak wyjawiał że jest gejem i spotyka się z ojcem tej koleżanki i wszyscy się bili.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

I próbował powstrzymać ich łysy szef ochrony 🙂

Mierzwiak

Moje dziecko uczyło się angielskiego i tak jakoś mi się skojarzyło no tych filmikach, że piosenka "Solo" z tą jej śmieszną wymową byłaby idealna pod takie filmiki i znalazłem fragment, który mi bardzo podpasował. Wyszło chyba co najmniej dobrze - byłby hit dla dzieci.

Tylko ta wersja na żywo to raczej odstrasza. 😜

O kurcze, na komputerze to mi się właśnie wydawało, że ta wersja bardziej pasuje pod bajkę, ale jak się włączy na komórce to wokal się bardzo wybija i uszy nie wytrzymują

Odświeżałem sobie ostatnio sporo klasycznych klipów i przypomniałem sobie o tym arcydziele Finchera. Znamienne, że teledysk z lat 90-tych ma lepsze zdjęcia niż 99,9% współczesnych filmów.

Ernest Kubica, Marek Pilarski and robgordon have reacted to this post.
Ernest KubicaMarek Pilarskirobgordon
PreviousPage 123 of 244Next