Hyde Park
Cytat z Szaman data 3 marca, 2024, 00:30Przejrzałem kilka pierwszych i znałem tylko syry, kaszkietówkę i chyba ćmoka, jako synonim debila (ale może myli mi się z ćwokiem hehe). Ciekawe, że te słowa raczej rzadko przedostają się do internetu, pewnie są domeną ludzi starszych.
Przejrzałem kilka pierwszych i znałem tylko syry, kaszkietówkę i chyba ćmoka, jako synonim debila (ale może myli mi się z ćwokiem hehe). Ciekawe, że te słowa raczej rzadko przedostają się do internetu, pewnie są domeną ludzi starszych.
Cytat z Szaman data 3 marca, 2024, 00:34Ps. No tak, Włatcy móch: Ćmoki, czopki i mondzioły. Uwaga, pierwszy raz od dekady ktoś wspomina w internecie o tej animacji i dzieje się to właśnie tutaj! 😀 Nie cierpiałem tego i jeszcze w autobusie prześladowało jako dzwonek telefonu.
Ps. No tak, Włatcy móch: Ćmoki, czopki i mondzioły. Uwaga, pierwszy raz od dekady ktoś wspomina w internecie o tej animacji i dzieje się to właśnie tutaj! 😀 Nie cierpiałem tego i jeszcze w autobusie prześladowało jako dzwonek telefonu.
Cytat z Marek Pilarski data 3 marca, 2024, 10:30Mogę potwierdzić, że te słowa, które są zaznaczone jako regionalizmy w moich okolicach, są tu używane, a te, które nie są, faktycznie nie są mi znane.
Z tym "ćmokiem" to jest tak, że jest używane chyba przede wszystkim w wyrażeniu "po ćmoku", co znaczy mniej więcej "gdy jest ciemno", choć w moich okolicach brzmi to raczej "po ćmołku".
Mogę potwierdzić, że te słowa, które są zaznaczone jako regionalizmy w moich okolicach, są tu używane, a te, które nie są, faktycznie nie są mi znane.
Z tym "ćmokiem" to jest tak, że jest używane chyba przede wszystkim w wyrażeniu "po ćmoku", co znaczy mniej więcej "gdy jest ciemno", choć w moich okolicach brzmi to raczej "po ćmołku".
Cytat z Mierzwiak data 3 marca, 2024, 11:47Wspominałem kiedyś, że w kategorii zawartości wszelkiego rodzaju korpo-kretynizmów reklamy samochodów nie mają sobie równych i wczoraj tylko się w tym utwierdziłem. Niestety nie zapamiętałem marki, ale na ekranie IMAX miałem "przyjemność" zobaczyć reklamę auta z udziałem wygenerowanej w komputerze Azjatki. Koszmar.
Wspominałem kiedyś, że w kategorii zawartości wszelkiego rodzaju korpo-kretynizmów reklamy samochodów nie mają sobie równych i wczoraj tylko się w tym utwierdziłem. Niestety nie zapamiętałem marki, ale na ekranie IMAX miałem "przyjemność" zobaczyć reklamę auta z udziałem wygenerowanej w komputerze Azjatki. Koszmar.
Cytat z Ernest Kubica data 3 marca, 2024, 17:44Cytat z Szaman data marzec 3, 2024, 00:30Przejrzałem kilka pierwszych i znałem tylko syry, kaszkietówkę i chyba ćmoka, jako synonim debila (ale może myli mi się z ćwokiem hehe). Ciekawe, że te słowa raczej rzadko przedostają się do internetu, pewnie są domeną ludzi starszych.
Ja w ankiecie dużą część zaznaczyłem - "Znam, ale nie używam". Niektóre już wyszły z użycie i słyszałem je faktycznie od osób starszych jak byłem dzieckiem, a kilka było "modnych" przez parę lat jak byłem dzieckiem. Coś jak teraz młodzieżowe słowa roku - wszyscy ich używali przez dwa-trzy lata, a potem znikają.
Teraz ciężko o nowe regionalizmy, bo jak są dobre to przez internet rozlewają się na całą Polskę.
Cytat z Szaman data marzec 3, 2024, 00:30Przejrzałem kilka pierwszych i znałem tylko syry, kaszkietówkę i chyba ćmoka, jako synonim debila (ale może myli mi się z ćwokiem hehe). Ciekawe, że te słowa raczej rzadko przedostają się do internetu, pewnie są domeną ludzi starszych.
Ja w ankiecie dużą część zaznaczyłem - "Znam, ale nie używam". Niektóre już wyszły z użycie i słyszałem je faktycznie od osób starszych jak byłem dzieckiem, a kilka było "modnych" przez parę lat jak byłem dzieckiem. Coś jak teraz młodzieżowe słowa roku - wszyscy ich używali przez dwa-trzy lata, a potem znikają.
Teraz ciężko o nowe regionalizmy, bo jak są dobre to przez internet rozlewają się na całą Polskę.
Cytat z Mierzwiak data 3 marca, 2024, 18:30Cytat z Szaman data marzec 2, 2024, 09:53Trudno było nie słyszeć
Unknown fascynuje mnie od kilku dni. Starczyłoby aby pokazywał w lustrze popełnione grzechy i już jest materiał na pięć części horroru, z czego trzy prosto na VOD
😀
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1764338344241119653
Cytat z Szaman data marzec 2, 2024, 09:53Trudno było nie słyszeć
Unknown fascynuje mnie od kilku dni. Starczyłoby aby pokazywał w lustrze popełnione grzechy i już jest materiał na pięć części horroru, z czego trzy prosto na VOD
😀
The Unknown has become known in a new video.
“First of all I am a girl, sorry to disappoint.” pic.twitter.com/JSQVsxJ81O
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) March 3, 2024
Cytat z Szaman data 4 marca, 2024, 18:42Wykrakałem 😀 zamówić Wam jakiś film? 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1764690437145505888?t=aFRpfEJoHRdAMCjg0X8QOA&s=19
Wykrakałem 😀 zamówić Wam jakiś film? 🙂
A horror movie about the Willy Wonka experience titled ‘THE UNKNOWN’ is in the works.
The film follows a couple haunted by the death of their son, Charlie, as they escape to the remote Scottish Highlands where an unknowable evil awaits them.
(Source: https://t.co/3BdUE43jue) pic.twitter.com/HHBT9A1CjX
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) March 4, 2024
Cytat z Mierzwiak data 4 marca, 2024, 18:47Kaledonia Pictures? Google nie potwierdza istnienia czegoś takiego, musieli powstać 2h temu 😛
Kaledonia Pictures? Google nie potwierdza istnienia czegoś takiego, musieli powstać 2h temu 😛
Cytat z Szaman data 8 marca, 2024, 10:28Panowie, nie popełnijcie tego błędu 🙂
https://twitter.com/niepowaznych/status/1765981020384346117?t=CUyfxLK_FOAM42QJvXcZZA&s=19
Panowie, nie popełnijcie tego błędu 🙂
Dzisiaj Dzień Kobiet pic.twitter.com/4fFjOM2k5W
— Ministerstwo Spraw Niepoważnych (@niepowaznych) March 8, 2024
Cytat z Mierzwiak data 8 marca, 2024, 17:15Jestem zafascynowany wyświetlanymi mi na twitterze fejk-clickbaitami wygenerowanymi chyba przez automat, promującymi scam-profile lansujące NFT, bitcoiny czy inny szajs ze Sławomirem Mentzenem w roli głownej:
Jestem zafascynowany wyświetlanymi mi na twitterze fejk-clickbaitami wygenerowanymi chyba przez automat, promującymi scam-profile lansujące NFT, bitcoiny czy inny szajs ze Sławomirem Mentzenem w roli głownej:

Cytat z Szaman data 8 marca, 2024, 18:09To jest plaga u wszystkich, jest jeszcze wersja z pobitym Cejrowskim. Ktoś klikał i prowadzi to bodajże do jakiegoś sklepu wysyłkowego. Bardzo godnego zaufania 🙂
To jest plaga u wszystkich, jest jeszcze wersja z pobitym Cejrowskim. Ktoś klikał i prowadzi to bodajże do jakiegoś sklepu wysyłkowego. Bardzo godnego zaufania 🙂
Cytat z Szaman data 8 marca, 2024, 19:02Chciałbym zobaczyć burzę mózgów która do tego doprowadziła 🙂
Chciałbym zobaczyć burzę mózgów która do tego doprowadziła 🙂
Dodane pliki:
Cytat z Marek Pilarski data 8 marca, 2024, 19:17[*]
https://twitter.com/PopCrave/status/1766101066838331456?t=mZO0Cx2m03VMdZmkOEbKzw&s=19
[*]
Pigcasso, the iconic animal artist who earned over $1 million from her paintings and was hailed “the most successful non-human artist in world history,” has died at age 8. pic.twitter.com/2SXKnWTfLu
— Pop Crave (@PopCrave) March 8, 2024
Cytat z Ernest Kubica data 8 marca, 2024, 22:04Cytat z Szaman data marzec 8, 2024, 18:09To jest plaga u wszystkich, jest jeszcze wersja z pobitym Cejrowskim. Ktoś klikał i prowadzi to bodajże do jakiegoś sklepu wysyłkowego. Bardzo godnego zaufania
Wcześniej były takie z gośćmi Wojewódzkiego, że powiedzieli u niego w programie w jaki sposób zarabiają miliony "Lewandowski ujawnił" "Prokop się wygadał". Ale i tak najlepsze były udziały w Baltic Pipe, na których każdy Polak w ciągu roku zarobi dziesiątki tysięcy dolarów.
Cytat z Szaman data marzec 8, 2024, 18:09To jest plaga u wszystkich, jest jeszcze wersja z pobitym Cejrowskim. Ktoś klikał i prowadzi to bodajże do jakiegoś sklepu wysyłkowego. Bardzo godnego zaufania
Wcześniej były takie z gośćmi Wojewódzkiego, że powiedzieli u niego w programie w jaki sposób zarabiają miliony "Lewandowski ujawnił" "Prokop się wygadał". Ale i tak najlepsze były udziały w Baltic Pipe, na których każdy Polak w ciągu roku zarobi dziesiątki tysięcy dolarów.
Cytat z Szaman data 9 marca, 2024, 14:11Oczywiście zjawisko opisane w artykule jest tak żenujące, że mnie skręca, ale jest to też przykład manipulacji. W artykule wycięli z twitta ostatnie zdanie, ujawniające, że to żart nawiązujący do skrajnych wypowiedzi Wojciecha Kowalczyka ('no ludzie kochani" to jego znane powiedzonko). Dodatkowo "czy tak trudno zrozumieć, że w Warszawie może być tylko jeden klub?" to też żart nawiązujący do piłkarskiej bańki na Twitterze i wypowiedzi kibiców Legii.
Innymi słowy, zna ktoś dobrą konkurencję dla Wirtualnych Mediów? Bo tematyka mnie interesuje, ale już któryś raz trafiam na nazwijmy to niedoróbki warsztatowe.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/radio-kampus-bojkot-legia-warszawa-polonia
Oczywiście zjawisko opisane w artykule jest tak żenujące, że mnie skręca, ale jest to też przykład manipulacji. W artykule wycięli z twitta ostatnie zdanie, ujawniające, że to żart nawiązujący do skrajnych wypowiedzi Wojciecha Kowalczyka ('no ludzie kochani" to jego znane powiedzonko). Dodatkowo "czy tak trudno zrozumieć, że w Warszawie może być tylko jeden klub?" to też żart nawiązujący do piłkarskiej bańki na Twitterze i wypowiedzi kibiców Legii.
Innymi słowy, zna ktoś dobrą konkurencję dla Wirtualnych Mediów? Bo tematyka mnie interesuje, ale już któryś raz trafiam na nazwijmy to niedoróbki warsztatowe.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/radio-kampus-bojkot-legia-warszawa-polonia