aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 169 of 244Next

O rany.

Wiem, że często się tak pisze, ale aż trudno uwierzyć, że to nie film.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Horror, aż mnie ściskało w klatce piersiowej jak to wczoraj oglądałem:

To dla niego idealnie przesunęły się zdjęcia do Batmana 🙂

Mierzwiak

Gdyby to się zdarzyło w godzinach szczytu, byłyby setki ofiar. Tutaj dłuższy filmik sprzed wypadku. Kilka osób oszukało przeznaczenie. Ładnie musieli mieć pełne gacie widząc we wstecznym lusterku sceny znane z filmów.

I to u Niemca! Przepraszam, musiałem podzielić się znaleziskiem 🙂

https://twitter.com/s_lubanski/status/1773761141795107112

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Chyba przewijało się już tutaj, że Beyonce zamierza podbić nowe krainy. Słabo w tym siedzę, czy nie skończy się to płytą dla nikogo?

Cotygadaszbijonskrólwawymyśliłanowygatunekmuzyki!!!!!!!!!!1

Beyonce ma świetny głos, ale powiedziałbym że i on, i jej wokalna maniera, nie pasuje do jakichś 90% rzeczy które nagrywa.

Sam cover (z przerobionym tu tekstem) nie umywa się do wersji Miley:

Szaman has reacted to this post.
Szaman

A wersja Miley (mimo, że całkiem niezła), nie umywa się jednak do oryginału 😉

Mierzwiak
Cytat z Szaman data marzec 29, 2024, 18:57

Chyba przewijało się już tutaj, że Beyonce zamierza podbić nowe krainy. Słabo w tym siedzę, czy nie skończy się to płytą dla nikogo?

https://www.youtube.com/watch?v=x9XHMK3nWr4

Z dużym prawdopodobieństwem płytą nijaką, ale dziś (patrz Taylor S.) to często zaleta, nie wada.

Natrafiłem wczoraj na ten materiał. Nawet jeśli nie interesuje Was historia lasów w Szkocji, polecam dla samych ładnych widoków. 🙂

Cytat z robgordon data marzec 29, 2024, 20:04

Z dużym prawdopodobieństwem płytą nijaką, ale dziś (patrz Taylor S.) to często zaleta, nie wada.

Nie nazwałbym tego albumu nijakim, on po prostu jest totalnie nie dla mnie. Prawda jest jednak taka, że nawet gdyby Bijons wydała składankę swoich pierdów, to krytycy i tak ogłosiliby że po raz kolejny zrewolucjonizowała muzykę, tak jak teraz ogłaszają, że uratowała umierający gatunek a ludziom odbiło na punkcie kowbojskich kapeluszy, bo Bijons je teraz nosi. Spali gdy Gaga nosiła je w 2016 roku promując Joanne?

Jak ktoś chce posłuchać na Spotify, to wersja cyfrowa (włącznie z interludami) składa się z 27 (!!!) utworów. Naprawdę ciężko przez to przebrnąć.

91/100 on Metacritic 😛

Pozostając przy muzyce - w pierwszym tygodniu sprzedało się żenujące 14000 (słownie: czternaście tysięcy) kopii nowego albumu Jennifer Lopez. Przypominam, że JLo wydała z własnej kieszeni $20M na promujący go filmo-teledysk który recenzowałem w temacie Opinie.

Udana inwestycja! 🙂

Umierający gatunek? Dopiero jakiś wyjec śpiewał z Tracy Chapman na Grammy i nikt nie zająknął się o zmartwychwstaniu country 🙂 Wydaje mi się właśnie, że w Stanach country znowu mocno urosło, wyszło z niszy i zjadło pop-rockowe przeboje, jest przeciwwagą dla popu i rnb. Dlatego ruch Beyonce pachnie mi desperacją, próbuje zadziałać w muzyce która ma być odrutką na nią samą.

Tylko że jej album to nie jest nawet klasyczne country (choć są tu takie kawałki), to tylko marketingowa otoczka i spore uproszczenie powtarzane w mediach. O tym zresztą jest intro tego skądinąd najgorszego utworu na płycie:

Przypomniał mi się utwór z dawnych lat, który miał krótki czas popularności (2 razy na pierwszym miejscu listy trójki), a dzisiaj jest prawie zupełnie zapomniany. Dla mnie ma świetny klimat lat 80., a z drugiej strony jest tragicznie zrealizowany - wokal mocno w tle i część instrumentów nie brzmi dobrze. Aż prosi się, żeby ktoś nagrał cover.

To oni mieli jakiś inny singiel? Swoją drogą, co za pechowy zespół, mają hit znany każdemu Polakowi, ale nazwali go "Magiczne słowa", zamiast "Wszystko to co mam", więc nikt nie pamięta ani tytułu piosenki, ani nazwy zespołu.

Podobny przypadek do tego, gdzie wielu Polaków myśli, że "Na jednej z dzikich plaż" Rotary, to "Lubiła tańczyć" od Myslovitz 🙂

PreviousPage 169 of 244Next