aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 179 of 244Next

W sumie to nawet nie opinia, a obserwacja po prostu 🙂

Nie wiem czy śledzicie Garrosa. Iga zagra w finale z Jasmine Paolini (która ma zresztą polskie korzenie). Widziałem jej kilka wypowiedzi i cały czas miałem poczucie że kogoś mi przypomina. Nie macie wrażenia, że jest podobna (nawet głos) do pewnej popularnej obecnie młodej aktorki?

Nie wiem. Ma taką typową urodę "sprawiająca problemy, dorastająca córka Damona Wayansa, z serialu na Comedy Central" 🙂

Mnie kojarzy się z Florencją Pugh 😉

Ciekawostka. Jadąc 3 tygodnie temu na wakacje, w drodze do Wrocławia na lotnisko,  zajechaliśmy zwiedzić kilka opuszczonych pałaców we wsiach w okolicach Zalewu Mietkowskiego. Do jednego nie udało nam się dostać, bo okazało się że nie jest już opuszczony. Przed wejściem na teren stała tabliczka Teren prywatny, a w oddali, przed wejściem do budynku stał klasyczny Jaguar XJ. Śmialiśmy się, że pałac kupił jakiś oligarcha rosyjski (choć dziś byłoby to raczej niemożliwe), a na pewno jakiś bogacz, który postanowił zrealizować swój kaprys. Jakież było nasze zaskoczenie, gdy dziś w DDTVN okazało się, że kupił go Maciej Musiałowski i zdążył tam już zorganizować kilka plenerowych przedstawień (na materiale dało się dostrzec rzeczonego Jaguara). Szkoda, że nie zdecydowaliśmy się zapukać, może zaprosiłby nas na kawkę 😉

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

I druga. Będąc we Włoszech, spacerując po terenie parku w Portofino, natrafiliśmy na tablicę poświęcono zmarłemu kilka lat temu tamtejszemu szefowi kuchni ufundowaną przez Denzela W. i jego rodzinę (chciałem wrzucić tu fotkę, ale nie przeszła).

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Sorry, serwer jest pełny. Muszę coś z tym zrobić. 😅

Cytat z Marek Pilarski data czerwiec 8, 2024, 10:20

Sorry, serwer jest pełny. Muszę coś z tym zrobić. 😅

Spoko, nie muszę  jej wrzucać , wystarczy jak opowiem co na niej jest 😉

Cytat z Mierzwiak data maj 16, 2024, 18:42

Orville Peck mocniej się ostatnio odsłonił, do tego powrócił z nowym albumem. (Poprzedni jakoś mi umknął, muszę nadrobić)

Tutaj fajny duet z siostrą Miley Cyrus a niżej z Willie Nelsonem o jakże wymownym tytule 🙂

https://youtu.be/BirJMnMcfBs?si=myzPwZttoiMvolzO

Pamiętałem, że ktoś ostatnio wspomniał tu o nim, a dwa dni temu wyszedł jego nowy numer z Kylie Minogue, przy którym mieszał też Diplo

A mnie się przypomniało jeszcze, że zrobił fajny cover Born This Way na rocznicowe wydanie albumu, ale jeśli pamięć mnie nie myli, to też było tu o tym pisane. 😉

Gościu opowiada chyba, o czym będzie jego następny film, bo że ku*wa co?

On jest chyba z Teksasu, tam takie rzeczy się zdarzają 🙂

Cytat z robgordon data czerwiec 8, 2024, 09:10

I druga. Będąc we Włoszech, spacerując po terenie parku w Portofino, natrafiliśmy na tablicę poświęcono zmarłemu kilka lat temu tamtejszemu szefowi kuchni ufundowaną przez Denzela W. i jego rodzinę (chciałem wrzucić tu fotkę, ale nie przeszła).

Tak sobie teraz pomyślałem, że Bez litości 3 to po części autobiografia 🙂

Z pewnością Denzel lubi Włochy. Na dodatek Bez litości 3 kręcono na Wybrzeżu Amalfi, którego miejscowości przypominają Portofino (również są wciśnięte między nadmorskie skały).

Nie było mnie przez kilka dni bo zwiedzałem Włochy. No i na koniec to miejsce - chyba każdy zna. Nie miałem szczególnej potrzeby tej doliny oglądać. Myślałem, że mnóstwo dolin w Toskanii tak wygląda, a ta po prostu miała szczęście że została wybrana do filmu. Zdjęcia, które przedtem widziałem wyglądały mi na fotoszopowane lub z odpowiednim światłem słonecznym. No i po obejrzeniu wielu takich dolin jednak szczęka opadła. Nigdzie nie było takiego efektu - pola wyglądają jak pomalowane akwarelami.

Przeszliśmy się tą drogą aż pod sam dom, nikogo po drodze nie spotkaliśmy, a miejsce chyba jednak jest popularne wśród turystów.

https://photos.app.goo.gl/t8fQMydw9e8kNKNFA

Marek Pilarski, Szaman and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiakrobgordon
Cytat z Ernest Kubica data czerwiec 10, 2024, 22:21

Nie było mnie przez kilka dni bo zwiedzałem Włochy. No i na koniec to miejsce - chyba każdy zna. Nie miałem szczególnej potrzeby tej doliny oglądać. Myślałem, że mnóstwo dolin w Toskanii tak wygląda, a ta po prostu miała szczęście że została wybrana do filmu. Zdjęcia, które przedtem widziałem wyglądały mi na fotoszopowane lub z odpowiednim światłem słonecznym. No i po obejrzeniu wielu takich dolin jednak szczęka opadła. Nigdzie nie było takiego efektu - pola wyglądają jak pomalowane akwarelami.

Przeszliśmy się tą drogą aż pod sam dom, nikogo po drodze nie spotkaliśmy, a miejsce chyba jednak jest popularne wśród turystów.

https://photos.app.goo.gl/t8fQMydw9e8kNKNFA

Widzę Italia popularna nawet tutaj 🙂 Gdzie byłeś dokładnie? Ja w Toskanii jedynie na sam koniec (w Pizie).

Byłem tylko w Toskanii - Florencja (straszne tłumy), Bolonia, Piza, Siena, Lukka i wyspa Elba - też zaskoczenie, nie myślałem, że jest tam tak ładnie. Jeszcze kilka mniejszych miasteczek - Cortona, Pienza. Polecam te małe miasteczka, w większych turystów jest tylu, jak w Krakowie w najtłoczniejsze dni.

Męskie Granie 2024

Nie czuję żenady jak rok temu z supermocami, ale to już absolutny generator "piosenki Zawiałowej", albo "rmf-owej".

Widziałem jakoś kilka tygdodni temu zdjęcia czy filmik z głową Darki chyba na Twitterze. Teraz wiadomo, o co chodziło. 😛

Ja też i głowę w okularach. Czyli jechali na plan teledysku 🙂

PreviousPage 179 of 244Next