Hyde Park
Cytat z Marek Pilarski data 6 czerwca, 2024, 22:22W sumie to nawet nie opinia, a obserwacja po prostu 🙂
W sumie to nawet nie opinia, a obserwacja po prostu 🙂
Cytat z robgordon data 7 czerwca, 2024, 05:48Nie wiem czy śledzicie Garrosa. Iga zagra w finale z Jasmine Paolini (która ma zresztą polskie korzenie). Widziałem jej kilka wypowiedzi i cały czas miałem poczucie że kogoś mi przypomina. Nie macie wrażenia, że jest podobna (nawet głos) do pewnej popularnej obecnie młodej aktorki?
Nie wiem czy śledzicie Garrosa. Iga zagra w finale z Jasmine Paolini (która ma zresztą polskie korzenie). Widziałem jej kilka wypowiedzi i cały czas miałem poczucie że kogoś mi przypomina. Nie macie wrażenia, że jest podobna (nawet głos) do pewnej popularnej obecnie młodej aktorki?
Cytat z Szaman data 7 czerwca, 2024, 06:18Nie wiem. Ma taką typową urodę "sprawiająca problemy, dorastająca córka Damona Wayansa, z serialu na Comedy Central" 🙂
Nie wiem. Ma taką typową urodę "sprawiająca problemy, dorastająca córka Damona Wayansa, z serialu na Comedy Central" 🙂
Cytat z robgordon data 8 czerwca, 2024, 09:07Ciekawostka. Jadąc 3 tygodnie temu na wakacje, w drodze do Wrocławia na lotnisko, zajechaliśmy zwiedzić kilka opuszczonych pałaców we wsiach w okolicach Zalewu Mietkowskiego. Do jednego nie udało nam się dostać, bo okazało się że nie jest już opuszczony. Przed wejściem na teren stała tabliczka Teren prywatny, a w oddali, przed wejściem do budynku stał klasyczny Jaguar XJ. Śmialiśmy się, że pałac kupił jakiś oligarcha rosyjski (choć dziś byłoby to raczej niemożliwe), a na pewno jakiś bogacz, który postanowił zrealizować swój kaprys. Jakież było nasze zaskoczenie, gdy dziś w DDTVN okazało się, że kupił go Maciej Musiałowski i zdążył tam już zorganizować kilka plenerowych przedstawień (na materiale dało się dostrzec rzeczonego Jaguara). Szkoda, że nie zdecydowaliśmy się zapukać, może zaprosiłby nas na kawkę 😉
Ciekawostka. Jadąc 3 tygodnie temu na wakacje, w drodze do Wrocławia na lotnisko, zajechaliśmy zwiedzić kilka opuszczonych pałaców we wsiach w okolicach Zalewu Mietkowskiego. Do jednego nie udało nam się dostać, bo okazało się że nie jest już opuszczony. Przed wejściem na teren stała tabliczka Teren prywatny, a w oddali, przed wejściem do budynku stał klasyczny Jaguar XJ. Śmialiśmy się, że pałac kupił jakiś oligarcha rosyjski (choć dziś byłoby to raczej niemożliwe), a na pewno jakiś bogacz, który postanowił zrealizować swój kaprys. Jakież było nasze zaskoczenie, gdy dziś w DDTVN okazało się, że kupił go Maciej Musiałowski i zdążył tam już zorganizować kilka plenerowych przedstawień (na materiale dało się dostrzec rzeczonego Jaguara). Szkoda, że nie zdecydowaliśmy się zapukać, może zaprosiłby nas na kawkę 😉
Cytat z robgordon data 8 czerwca, 2024, 09:10I druga. Będąc we Włoszech, spacerując po terenie parku w Portofino, natrafiliśmy na tablicę poświęcono zmarłemu kilka lat temu tamtejszemu szefowi kuchni ufundowaną przez Denzela W. i jego rodzinę (chciałem wrzucić tu fotkę, ale nie przeszła).
I druga. Będąc we Włoszech, spacerując po terenie parku w Portofino, natrafiliśmy na tablicę poświęcono zmarłemu kilka lat temu tamtejszemu szefowi kuchni ufundowaną przez Denzela W. i jego rodzinę (chciałem wrzucić tu fotkę, ale nie przeszła).
Cytat z Marek Pilarski data 8 czerwca, 2024, 10:20Sorry, serwer jest pełny. Muszę coś z tym zrobić. 😅
Sorry, serwer jest pełny. Muszę coś z tym zrobić. 😅
Cytat z robgordon data 8 czerwca, 2024, 10:52Cytat z Marek Pilarski data czerwiec 8, 2024, 10:20Sorry, serwer jest pełny. Muszę coś z tym zrobić.
Spoko, nie muszę jej wrzucać , wystarczy jak opowiem co na niej jest 😉
Cytat z Marek Pilarski data czerwiec 8, 2024, 10:20Sorry, serwer jest pełny. Muszę coś z tym zrobić.
Spoko, nie muszę jej wrzucać , wystarczy jak opowiem co na niej jest 😉
Cytat z Marek Pilarski data 8 czerwca, 2024, 22:46Cytat z Mierzwiak data maj 16, 2024, 18:42Orville Peck mocniej się ostatnio odsłonił, do tego powrócił z nowym albumem. (Poprzedni jakoś mi umknął, muszę nadrobić)
Tutaj fajny duet z siostrą Miley Cyrus a niżej z Willie Nelsonem o jakże wymownym tytule
https://youtu.be/X3vPYhwZmOg?si=rhF6zvblVT2XUkQH
https://youtu.be/BirJMnMcfBs?si=myzPwZttoiMvolzO
Pamiętałem, że ktoś ostatnio wspomniał tu o nim, a dwa dni temu wyszedł jego nowy numer z Kylie Minogue, przy którym mieszał też Diplo
https://www.youtube.com/watch?v=ZFkuldg5ZKY
A mnie się przypomniało jeszcze, że zrobił fajny cover Born This Way na rocznicowe wydanie albumu, ale jeśli pamięć mnie nie myli, to też było tu o tym pisane. 😉
https://www.youtube.com/watch?v=OCN0uYl_H_4
Cytat z Mierzwiak data maj 16, 2024, 18:42Orville Peck mocniej się ostatnio odsłonił, do tego powrócił z nowym albumem. (Poprzedni jakoś mi umknął, muszę nadrobić)
Tutaj fajny duet z siostrą Miley Cyrus a niżej z Willie Nelsonem o jakże wymownym tytule
Pamiętałem, że ktoś ostatnio wspomniał tu o nim, a dwa dni temu wyszedł jego nowy numer z Kylie Minogue, przy którym mieszał też Diplo
A mnie się przypomniało jeszcze, że zrobił fajny cover Born This Way na rocznicowe wydanie albumu, ale jeśli pamięć mnie nie myli, to też było tu o tym pisane. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 9 czerwca, 2024, 01:33Gościu opowiada chyba, o czym będzie jego następny film, bo że ku*wa co?
https://twitter.com/YSLONIKA/status/1799441620770992231
Gościu opowiada chyba, o czym będzie jego następny film, bo że ku*wa co?
the way my jaw dropped...pic.twitter.com/zlPDdhwoZw
— welp. (@YSLONIKA) June 8, 2024
Cytat z Szaman data 9 czerwca, 2024, 08:31Cytat z robgordon data czerwiec 8, 2024, 09:10I druga. Będąc we Włoszech, spacerując po terenie parku w Portofino, natrafiliśmy na tablicę poświęcono zmarłemu kilka lat temu tamtejszemu szefowi kuchni ufundowaną przez Denzela W. i jego rodzinę (chciałem wrzucić tu fotkę, ale nie przeszła).
Tak sobie teraz pomyślałem, że Bez litości 3 to po części autobiografia 🙂
Cytat z robgordon data czerwiec 8, 2024, 09:10I druga. Będąc we Włoszech, spacerując po terenie parku w Portofino, natrafiliśmy na tablicę poświęcono zmarłemu kilka lat temu tamtejszemu szefowi kuchni ufundowaną przez Denzela W. i jego rodzinę (chciałem wrzucić tu fotkę, ale nie przeszła).
Tak sobie teraz pomyślałem, że Bez litości 3 to po części autobiografia 🙂
Cytat z robgordon data 9 czerwca, 2024, 13:00Z pewnością Denzel lubi Włochy. Na dodatek Bez litości 3 kręcono na Wybrzeżu Amalfi, którego miejscowości przypominają Portofino (również są wciśnięte między nadmorskie skały).
Z pewnością Denzel lubi Włochy. Na dodatek Bez litości 3 kręcono na Wybrzeżu Amalfi, którego miejscowości przypominają Portofino (również są wciśnięte między nadmorskie skały).
Cytat z Ernest Kubica data 10 czerwca, 2024, 22:21Nie było mnie przez kilka dni bo zwiedzałem Włochy. No i na koniec to miejsce - chyba każdy zna. Nie miałem szczególnej potrzeby tej doliny oglądać. Myślałem, że mnóstwo dolin w Toskanii tak wygląda, a ta po prostu miała szczęście że została wybrana do filmu. Zdjęcia, które przedtem widziałem wyglądały mi na fotoszopowane lub z odpowiednim światłem słonecznym. No i po obejrzeniu wielu takich dolin jednak szczęka opadła. Nigdzie nie było takiego efektu - pola wyglądają jak pomalowane akwarelami.
Przeszliśmy się tą drogą aż pod sam dom, nikogo po drodze nie spotkaliśmy, a miejsce chyba jednak jest popularne wśród turystów.
https://photos.app.goo.gl/t8fQMydw9e8kNKNFA
Nie było mnie przez kilka dni bo zwiedzałem Włochy. No i na koniec to miejsce - chyba każdy zna. Nie miałem szczególnej potrzeby tej doliny oglądać. Myślałem, że mnóstwo dolin w Toskanii tak wygląda, a ta po prostu miała szczęście że została wybrana do filmu. Zdjęcia, które przedtem widziałem wyglądały mi na fotoszopowane lub z odpowiednim światłem słonecznym. No i po obejrzeniu wielu takich dolin jednak szczęka opadła. Nigdzie nie było takiego efektu - pola wyglądają jak pomalowane akwarelami.
Przeszliśmy się tą drogą aż pod sam dom, nikogo po drodze nie spotkaliśmy, a miejsce chyba jednak jest popularne wśród turystów.
Cytat z robgordon data 11 czerwca, 2024, 08:30Cytat z Ernest Kubica data czerwiec 10, 2024, 22:21Nie było mnie przez kilka dni bo zwiedzałem Włochy. No i na koniec to miejsce - chyba każdy zna. Nie miałem szczególnej potrzeby tej doliny oglądać. Myślałem, że mnóstwo dolin w Toskanii tak wygląda, a ta po prostu miała szczęście że została wybrana do filmu. Zdjęcia, które przedtem widziałem wyglądały mi na fotoszopowane lub z odpowiednim światłem słonecznym. No i po obejrzeniu wielu takich dolin jednak szczęka opadła. Nigdzie nie było takiego efektu - pola wyglądają jak pomalowane akwarelami.
Widzę Italia popularna nawet tutaj 🙂 Gdzie byłeś dokładnie? Ja w Toskanii jedynie na sam koniec (w Pizie).
Cytat z Ernest Kubica data czerwiec 10, 2024, 22:21Nie było mnie przez kilka dni bo zwiedzałem Włochy. No i na koniec to miejsce - chyba każdy zna. Nie miałem szczególnej potrzeby tej doliny oglądać. Myślałem, że mnóstwo dolin w Toskanii tak wygląda, a ta po prostu miała szczęście że została wybrana do filmu. Zdjęcia, które przedtem widziałem wyglądały mi na fotoszopowane lub z odpowiednim światłem słonecznym. No i po obejrzeniu wielu takich dolin jednak szczęka opadła. Nigdzie nie było takiego efektu - pola wyglądają jak pomalowane akwarelami.
Widzę Italia popularna nawet tutaj 🙂 Gdzie byłeś dokładnie? Ja w Toskanii jedynie na sam koniec (w Pizie).
Cytat z Ernest Kubica data 11 czerwca, 2024, 09:09Byłem tylko w Toskanii - Florencja (straszne tłumy), Bolonia, Piza, Siena, Lukka i wyspa Elba - też zaskoczenie, nie myślałem, że jest tam tak ładnie. Jeszcze kilka mniejszych miasteczek - Cortona, Pienza. Polecam te małe miasteczka, w większych turystów jest tylu, jak w Krakowie w najtłoczniejsze dni.
Byłem tylko w Toskanii - Florencja (straszne tłumy), Bolonia, Piza, Siena, Lukka i wyspa Elba - też zaskoczenie, nie myślałem, że jest tam tak ładnie. Jeszcze kilka mniejszych miasteczek - Cortona, Pienza. Polecam te małe miasteczka, w większych turystów jest tylu, jak w Krakowie w najtłoczniejsze dni.
Cytat z Szaman data 11 czerwca, 2024, 14:59Nie czuję żenady jak rok temu z supermocami, ale to już absolutny generator "piosenki Zawiałowej", albo "rmf-owej".
Nie czuję żenady jak rok temu z supermocami, ale to już absolutny generator "piosenki Zawiałowej", albo "rmf-owej".
Cytat z Marek Pilarski data 11 czerwca, 2024, 15:08Widziałem jakoś kilka tygdodni temu zdjęcia czy filmik z głową Darki chyba na Twitterze. Teraz wiadomo, o co chodziło. 😛
Widziałem jakoś kilka tygdodni temu zdjęcia czy filmik z głową Darki chyba na Twitterze. Teraz wiadomo, o co chodziło. 😛