aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 207 of 244Next

Meghan i Harry życzą nam wesołych Świąt "kartką" wyglądającą jak ulotka reklamująca dom spokojnej starości:

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Wszystko ładnie pięknie, ale to już przesada...

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2024-12-16-214851.png
Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

W ramach nadchodzących Świąt przypomnijmy sobie ten świąteczny klasyk. W 2008 roku kino miało The Dark Knight, a muzyka - Christmas Tree Gagi.

Jutuber Finn McKenty prowadzący od 2017 roku kanał muzyczny The Punk Rock MBA przyznał, że robił to tylko dla pieniędzy i nawet nie interesuje się tym, o czym opowiadał.

Hmm, a to nie na tym polega większość kanałów?

Co? Można coś zarobić na punk rocku? 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Kilka lat temu zrodziła się tradycja, zgodnie z którą kupuję w prezencie świątecznym komiksy. To zakupy tegoroczne.

Dodane pliki:
  • IMG_1961.jpeg
Szaman

Niszowo. A gdzie Batman? 🙂

Ja wiem czy niszowo? To chyba dość popularne tytuły, aczkolwiek w świecie pozakomiksowych powieści graficznych. W tej kategorii fajna jest różnorodność. Takie są zresztą te tytuły, każdy z innej beczki.

Eddie Vedder kończy jutro 60.

Szaman
Cytat z robgordon data grudzień 22, 2024, 13:44

Kilka lat temu zrodziła się tradycja, zgodnie z którą kupuję w prezencie świątecznym komiksy. To zakupy tegoroczne.

Zacna tradycja!

Rozumiem, że prezenty dla bliskich? Zawsze można sobie coś pod choinkę kupić 😉

U mnie z tej paczki Trent jest w orbicie zainteresowania, ale z racji na sporą cenę zawsze wypada z koszyka zakupowego na rzecz innych tytułów. Ale moje komiksowe życzenie, czyli Nausicaa z Doliny Wiatru wreszcie się spełni(ło)

https://yatta.pl/Mangi/Prenumeraty,Kaze_no_Tani_no_Nausica,130,121529,st

Z innych "niemożliwych" do wydania w Polsce tytułów zapowiedziany został Spawn, ale to już nie moja bajka.

Jakie są trudności ze Spawnem na polskim rynku? Kiedyś leżał sobie spokojnie przy szybie w kiosku 🙂

A to "kiedyś" to nie było 15-20 lat temu?

Właśnie te zalegające w koszach zeszyty zniechęciły wydawców do wchodzenia w temat.

Oj więcej, TM Semic próbował z tym pod koniec lat 90-tych. Klapa filmu na pewno im nie pomogła.

Sprawdziłem na szybko. TM Semic wydał 24 zeszyty w latach 1997-2001, a w latach 2004-2007 kontynuowała to Mandragora. W komiksowie to dwie epoki temu.

Cytat z Fandorin data grudzień 23, 2024, 18:03
Cytat z robgordon data grudzień 22, 2024, 13:44

Zacna tradycja!

Rozumiem, że prezenty dla bliskich? Zawsze można sobie coś pod choinkę kupić 😉

Jeden jest właśnie dla mnie 😉 Zgadnij który.

Oj, ciężko powiedzieć.

Z tego co kojarzę, to każda z tych pozycji ma cechy, które mogą cię zainteresować.

Strzelę: Karmen

Trent. Ale masz rację. Każdy mnie zainteresował, a Karmen chyba bym wybrał dla siebie w pierwszej kolejności. Z tym że akurat równie dobrze, a może nawet jeszcze lepiej, pasuje dla ostatecznej odbiorczyni. A jej pewnie Trent średnio by się spodobał.

Nie wiem jak Wy, ale u mnie Petru w Biedronce opowiadający do kamery jak to jest pracować wyczerpał dawkę zażenowania już na cały przyszły rok...

Ja już nie mam siły. Zastanawiam się tylko, czy to jakaś przymusowa działalność, czy tak z własnej woli. Totalna głupota i żenada, wstyd, obraza.

Ależ załamujący twitt. Składnia "Petru udowadnia" wskazuje, że mu się to udaje. Inaczej brzmiałoby "Petru zamierza udowodnić".

https://twitter.com/PR24_pl/status/1871474771550232755

PreviousPage 207 of 244Next