aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 209 of 244Next

Może warto kiedyś spróbować. 😆

Zmarł Jimmy Carter. Miał 100 lat.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Wtykając patyk do szaszłyków do gniazda słuchawkowego?

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 25, 2024, 21:46

Widziałem dzisiaj w kilku miejscach na Twitterze rzekomą tracklistę nowego albumu Lady Gagi. Nie wiem, czy nie jest to jakiś fejk pochodzący z tego samego źródła, ale oficjalnie ogłosznie ma się podobno pojawić w Sylwestra, więc może za tydzień będzie wiadomo więcej.

https://twitter.com/itisleong/status/1871992864496136325?t=4iW39kL91EFGaBkV8jSSkA&s=19

No i jednak był fejur. Albo zmienili plany. Choć jak pomyślę, to ogłoszenie w Sylwestra, gdy ludzie mają inne sprawy na głowie, nie ma większego sensu.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Przeglądając Empik, wpadła mi w oko z powodu tragicznej okładki płyta za 2zł. Mimo przepuszczenia wokalu przez jakiś efekt, słychać że laska jest głucha jak pień - Mandaryna przy tym to diva operowa. Może tata jej na urodziny zasponsorował nagranie?

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Ok, ale gdzie jest Pedro Pascal?!

https://twitter.com/lysy_z_marvela/status/1876660829157777661?t=1EXwO_aZRKtfJ6NSIXC2WQ&s=19

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Dziś mija 15 lat od słynnego szczecińskiego „Ale urwał” 😉

Szaman

Pasuje, dzisiaj w drodze na autobus uprawiałem jazdę figurową bez łyżew.

Najważniejsze pytanie które wszyscy sobie zadają:

Szaman

https://pagesix.com/2025/01/09/celebrity-news/chrissy-teigen-john-legend-kids-evacuate-home-amid-la-fires/

To chyba nie była zbyt pilna ucieczka przed ogniem, skoro był czas na selfie przed lustrem?

Oni żyją w innym kosmosie...

Cytat z robgordon data styczeń 9, 2025, 07:59

Dziś mija 15 lat od słynnego szczecińskiego „Ale urwał” 😉

Ciekawe czy dzisiaj była powtórka bo chyba trochę śniegu dzisiaj było w Szczecinie

Nie, ciapa taka tylko została na jezdni. Typowa szczecińska zima ostatnio: szaro, buro, błoto, chlapa i ciapa.

Edyta Bartosiewicz kończy dzisiaj 60 lat. Aż trudno w to uwierzyć, ale trochę czekała na pierwszoplanowy sukces.

Z jednej strony tak, ale z drugiej… z trochę niezrozumiałych dla mnie powodów jest tak hołubiona. Jej gwiazda świeciła ledwie kilka lat. Zostawiła po sobie kilka hitów i to wszystko.

Lata 90-te jako fantastyczny czas dla polskich wokalistek i stacji radiowych, legenda Izabelina, oraz charakterystyczny głos, mający w sobie lubianą u nas rockową zadziorność i smutne przepicie. Plus może nawet najważniejsze, zniknęła i przez długi czas pozwoliła budować swoją legendę, z małym wyskokiem na przebój z Krawczykiem. W tym czasie większość jej koleżanek z tamtego okresu przejadła się w stacjach radiowych, na przykład Kasia Kowalska.

Ona nie zniknęła bo tak chciała, tylko miała kryzys twórczy i prawdopodobnie depresje.

Grała w Tomaszowie na dniach miasta ok. roku 2000-2002. Jeden z najsłabszych koncertów na jakich byłem - odstany, bez energii i z zerowym kontaktem z publiką. Weszła-zagrała-zeszła.

Jak dla mnie najlepsze co z stworzyła było przed zdobyciem popularności. W 1990 to brzmiało jak zachodnia produkcja.

Baaaardzo skrótowo to napisałem, wiem, że przyczynami były depresja i problemy wokalne/twórcze, a legenda budowała się nie z powodu planu zainteresowanej.

W "Roman Candles" zawsze zaskakuje mnie akcent, na moje przeciętnej jakości uszy, mało tam polskości.

Też mnie to zastanawiało skąd ten akcent w tamtym czasie, ale wiki mówi "W 1986 wyjechała do Londynu, a po kilku miesiącach wróciła do Polski."

Szaman
PreviousPage 209 of 244Next