aby założyć posty i tematy.

Hyde Park

PreviousPage 238 of 244Next

Ta jaki Pavarotti 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data październik 11, 2025, 20:12

https://www.instagram.com/reel/DPqBwpAjq2A/?igsh=NGZ6Z25zbzBrcDM1

Niech ktoś powie Lopez że śpiewanie a krzyczenie do mikrofonu to nie jest to samo. Przecież to jest potworne, głowa pęka.

Skojrzyło mi się z tym pamiętnym momentem w historii polskiej muzyki. 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z robgordon data październik 11, 2025, 20:22
Cytat z Szaman data październik 11, 2025, 20:11

Ich największy przebój

https://youtu.be/li8oTUdzd9c?si=R6elLrGy0jl1e149

To się chyba wtedy nazywało screamo. Mieli swoje 2 minuty, ale zespół do zapomnienia.

Chyba się nie wbiłem w te 2 minuty bo nic mi to nie mówi. Zresztą brzmi to jak typowy radiowy rock tamtych czasów.

Ja podobnie. Nigdy tego nie słyszałem

Na nowym albumie Taylor Swift jest utwór, który ma pożyczony tytuł i melodię z "Father Figure" George'a Michaela. Tak nawiązując do tego, dopiero relatywnie niedawno zdałem sobie sprawę, jakim geniuszem muzycznym on tak naprawdę był. Mając zaledwie 24 lata sam w całości napisał i wyprodukował swój pierwszy solowy album "Faith" i otrzymał za niego Grammy za album roku.

Był. Dodatkowo o fantastycznych umiejętnościach wokalnych. Był też twórcą prawie wszystkich hitów Wham! i oczywiście ich w większości producentem. A pierwszą płytę nagrał nie mając nawet 20 lat.

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak
Cytat z Marek Pilarski data październik 11, 2025, 22:21

Na nowym albumie Taylor Swift jest utwór, który ma pożyczony tytuł i melodię z "Father Figure" George'a Michaela.

Strasznie paździerzowy kawałek, traktuję go jako obrazę dla fenomenalnego oryginału Michaela.

I'll be your father figure
I drink that brown liquor
I can make deals with the devil because my dick's bigger

Naprawdę?

Sam utwór "Faith" jakoś do mnie nie trafiał i chyba do dziś za nim nie przepadam, ale "Father Figure" to jest magia. Tak utwór jak i teledysk.

Cytat z Mierzwiak data październik 11, 2025, 22:52
Cytat z Marek Pilarski data październik 11, 2025, 22:21

Na nowym albumie Taylor Swift jest utwór, który ma pożyczony tytuł i melodię z "Father Figure" George'a Michaela.

Strasznie paździerzowy kawałek, traktuję go jako obrazę dla fenomenalnego oryginału Michaela.

I'll be your father figure
I drink that brown liquor
I can make deals with the devil because my dick's bigger

Naprawdę?

🤡

Dodane pliki:
  • Zrzut-ekranu-2025-10-12-010358.png

Oczywiście że nie mieli nic przeciwko, zarobią na tym kupę kasy.

Disney kręci właśnie wersję live-action Ratatuj, ale z jakiegoś powodu przenieśli akcję z Paryża do Rzymu.

https://twitter.com/ekonomat_pl/status/1979592463913189479?t=dMJ-uJv3H8jXE0KdgsPwRQ&s=19

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Od lat było słychać o zaawansowanych problemach Riversa z wątrobą, łącznie z przeszczepem. Wszystko z powodu alkoholizmu. Fred zgarnął go do kapeli, gdy Rivers miał zaledwie 17 lat i tak wytrzymali ze sobą w jednej firmie 30 lat, chociaż z Fredem podobno wytrzymać ciężko. Były jak widać wszystkie blaski i cienie sławy, a od kilku lat nostalgiczny renesans popularności i duże trasy koncertowe po świecie.

Dosłownie w piątek ogłoszono czerwcowy koncert w Krakowie.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Cytat z Szaman data październik 11, 2025, 19:53

W pierdlu zamordowali tego z Lostprohets. Ciężko po nim płakać

W temacie:

W przyszłym roku Open'er  chyba mocno zmienia target względem kilku ostatnich edycji. W ostatnim czasie ogłoszono The Cure, dzisiaj Nicka Cave'a i Davida Byrne'a. Chyba wyczuli gdzie teraz leżą konfitury 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Jutro minie 30 lat od premiery płyty wszech czasów: The Smashing Pumpkins - Mellon Collie and the Infinite Sadness 

🙂

Szaman

Wyświetliło mi się to na youtube i myślałem, że ten Sziran jest tu wklejony, a okazuje się że to faktycznie on. Ale utwór gówno.

Ed Sheeran i Łatwogang nagrali polską wersję „Azizam”

Łojezu.

https://youtube.com/shorts/2HLM3dCRqW0?si=VEk7xvNhxpH45Ybv

Oj, bo pewnie odsłuchu nie miała 🙂

Odsłuchu 🙂

Szaman
PreviousPage 238 of 244Next