aby założyć posty i tematy.

Killers of the Flower Moon

Page 1 of 8Next

Nowy film Martina Scorsese i pierwsze, w pełnym metrażu, spotkanie dwóch aktorów z którymi współpraca wyznaczyła dwa różne etapy jego kariery - Leonardo i De Niro. Całość adaptuje fenomenalny reportaż Davida Granna opowiadający o morderstwach Indian w Okhlahomie. Książke bardzo polecam, czyta się fantastycznie, historia jest niezwykle wciągająca i wielowymiarowa. To świetny materiał na adaptacje - w tym przypadku na scenariusz książke przeniósł Eric Roth. W ciągu ostatniego roku zmieniono jednak nieco koncepcje filmu, początkowo miał to być bardziej kryminał z elementami westernu, pod wpływem sugestii DiCaprio zdecydowano się jednak na postawienie na psychologię bohaterów i dramat. Dlatego też Scorsese zabrał film do Apple które zagwarantowało mu budżet wysokości około 200 milionów oraz dość długie okienko dystrybucji kinowej przed premierą na platformie.

Robert De Niro gra bardzo ważną postać całej intrygi, ważnego w Oklahomie binezsmana, jest wujkiem postaci Leo który natomiast gra męża Mollie Burkhart - kobiety której rodzina była w centrum wielkiego spisku. W tej roli - Lily Gladstone. Jej matke zagra Tantoo Cardinal, aktorka z niesamowitym, kultowym dorobkiem. W istotne role sióstr Molly wcielą się początkujące aktorki. Bohatera z którego perspektywy Grann opowiada historie - Toma Whita, agenta FBI - zagra Jesse Plemons.

W trakcie tej historii przewija się mnóstwo postaci. Zwłaszcza agentów, detektywów, szeryfów czy kryminalistów. Jeśli Scorsese planuje to oddać to pewnie obsada będzie bardzo rozbudowana. Poza tym Martinowi zależy na oddaniu sprawiedliwości Indianom, prosił przedstawicieli różnych organizacji o pomoc przy filmie i wielokrotnie spotykał się z Osakami dyskutując z nimi o tamtych czasach i ich ludzie, wszystko aby dobrze przedstawić opowieść.

Operatorem znowu jest Rodrigo Prieto, kompozytorem Robbie Robertson a scenografem - wyjątkowo - Jack Fisk, człowiek znany z pracy przy "There Will Be Blood", "The Revenant" czy "The Master". Zdjęcia ruszają w kwietniu i mają potrwać ponad 7 miesięcy.

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Martin Scorsese’s ‘Killers Of The Flower Moon’ Adds Four

Scorsese ponawia współpracę ze znanym z Irishmana Cancelmim a pełnometrażowy budżet aktorski zagra Jason Isbell. Może jakąś piosenke do filmu zrobi, ostatnio pisał "Maybe It's Time" dla Coopera.

https://collider.com/killers-of-the-flower-moon-movie-update-role-changes-western-eric-roth-interview/

Eric Roth trochę o swoich zachwytach nad filmem o rolach Leo i Plemonsa oraz  tonie i stylistyce produkcji.

Roth swoją drogą to świetny wybór na scenarzystę tego filmu. Raz, że jest świetny w adaptowaniu książek, dwa - pisze bardzo dobre, okazjonalnie rewelacyjne, dialogi a tutaj materiał daje mu nieograniczoną wolność. Na dodatek spokojnie może tutaj nawiązywać do "Informatora", "Monachium", "Luck".

Kolejna dostawa

Shepherd fantastyczny aktor, miał świetną role w "Young Pope". Na razie Scorsese, ku mojemu szczeremu zaskoczeniu, nie powtarza triku z Irishmana, obsadził dwóch nestorów jedną gwiazde a teraz leci słabo/średnio znanymi aktorami, ale większość z nich to przynajmniej ciekawe nazwiska.

Ruszyły prace na planie

Prace rekonstrukcyjne i na planie podobno prowadzone są na gigantyczną skale, m.in w pewnym stopniu odtwarzane są zniszczone budynki takie jak kościół czy stacja.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Można zmienić zdjęcie w pierwszym komentarzu. 🙂

Leo wyszedł tutaj jak Gary Sinise 🙂

A ja głupi myślałem że uda mi się to wkleić przed Kubą 🙂

Fajna fotka, póki co ten projekt nie rozpala mojej wyobraźni, ale na pewno zapowiada się o wiele ciekawiej od Irlandczyka.

Cytat z Mierzwiak data Maj 10, 2021, 17:33

A ja głupi myślałem że uda mi się to wkleić przed Kubą 🙂

Ja właśnie też heh

To jest gra z góry skazana na porażkę, mam za dużo zajebistych powiadomień ustawionych i za dużo siedze na wykładach aby mnie ubiec 🙂

Marek Pilarski, Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiak

Ja właśnie gotowałem, ale wszedłem akurat na TT, i widziałem u Erika Davisa zdjęcie wrzucone pięć minut wcześniej, szybko pobiegłem do komputera, prawie tracąc przy tym życie, ale na forum Kuba już zdążył wrzucić. :/

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Marek Pilarski, Szaman and Kuba have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanKuba

Piękne 😀

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

De Niro z kontuzją mięśnia w nodze, uraz ma nie wpłynąć na zdjęcia.

https://twitter.com/Nick_Newman/status/1397770995973361669

Oby tak dalej, Brendan

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Akurat ostatnio powtarzałem obie Mumie i pomyślałem jak sympatycznym, charyzmatycznym aktorem był Fraser i jak szkoda że zniknął. Fajnie.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Page 1 of 8Next