aby założyć posty i tematy.

Killers of the Flower Moon

PreviousPage 2 of 8Next

Wydaje mi się, że nie ma drugiego takiego aktora który podjął aż tyle złych wyborów. Ciekawe, że przy jego dwóch wielkich sukcesach kasowych- George'u prosto z drzewa i Mumii, propozycje/ jego własne wybory posypały się tylko z tej jednej, familijnej ścieżki która zaprowadziła go na manowce.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Zajebisty casting!

Po fantastycznym wystepie w "Trust" liczyłem, że kariera Frasera odżyje. Przeliczyłem się, ale obsadzenie go tutaj przywraca nadzieje. U kogo innego jak nie u Scorsese ma zabłysnąć ponownie, czy jest obecnie reżyser - poza PTA - wyciągający więcej z aktorów?

Mumie z Fraserem należa do filmów których szczegółowo już nie pamiętam, które muszę powtórzyć, ale które są na stałe wpisane w obraz mojego dzieciństwa. A jego samego już uwielbiam za znakomitą role w wybitnym "Gods and Monsters".

A co do samego filmu to ciągle licze na równie fajny casting do roli Hoovera 😉

Plus ma jeszcze główną rolę u Aronofsky'ego, więc może szykuje się naprawdę ładny powrót.

Biorąc pod uwagę, że to Darren to wstrzymałbym się ze stwierdzeniami, że to dobrze dla kariery Brendana 😛

Nie jest ostatnio w najlepszej formie, ale fabuła jednak zapowiada reset względem Noego i Matki, z powrotem do surowych korzeni. Na razie jestem dobrej myśli.

Lithgow vs Fraser na sali sądowej? Czy ten film może zapowiadać się lepiej? I fajnie, że Martin do weteranów swoich dobiera też ludzi z którymi wcześniej nie pracował. Może kolejny projekt zrobi w ogóle z nowymi osobami.

Swoją drogą co jakiś czas robie przegląd zdjęć z planów na Twitterze których jest mnóstwo bo Martin to chyba do studia nawet na moment nie wchodzi i piorunująco wygląda rozmach, projekt lokacji (odbudowane budynki, stacje metra, kościoły), kostiumy i poszczególne sceny.

Dlaczego nie przebijają się one do serwisów filmowych?

Nie mam pojęcia, ale szczerze mówiac to mam wrażenie, że z tego typu produkcji (nie blockbusterowych, kręconych głównie w lokacjach) nigdy się nie przebijają, ale jest ich sporo jeśli chce sie poszukać (czyt. wpisze odpowiedni hasztag na Twitterze). Z takiego The Northman np też względnie sporo latalo czy z Last Duel przecież.

Odczuwam pewien żal, że codziennie muszę przebijać się przez newsy w stylu, że jakiś trzeciorzędny aktor z netflixowego serialu ma urodziny, albo, że Jake Gyllenhaal się nie myje, a mógłbym oglądać piękne dekoracje u Scorsese. Zresztą ostatnio miałem poczucie ciężkiego przesunięcia wajchy gdy uderzyło mnie, że przysłowiowego trzeciorzędnego aktora sam muszę goglować, a przy niedawnej śmierci Richarda Donnera zawsze był w nawiasie dopisek, że to gość od Zabójczej broni i Supermana.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Podrzuce pare

Marek Pilarski, Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanMierzwiak

Dziękuję 🙂

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Luzik, w razie czego Osage News na Twitterze wrzuca ich najwięcej, jak coś ciekawego się pojawi to podam dalej. Ogólnie chyba Martin i producenci mają nieco wywalone i wpuszczają fotografów na plan bo w życiu nie widziałem tak bogatych sesji zdjęciowych dla statystów 😛

No i nie dałem rady się już dobić do zdjęć z budowanymi kościołami, fasadami budynków i stacją.

Ale oczywiście Coda i Moonlight to wspaniałe, pomnikowe dzieła.

Moonlight?

A news może się jeszcze zdezaktualizować. Ten film co miesiąc ma inną datę premiery.

Moonlight zawsze będzie moim kamykiem w bucie, bo przez 5/10 i narzekanie, że to zwyczajny film obyczajowy byłem wyzywany od homofobów i rasistów na Filmwebie. Do dzisiaj się wkurzam 🙂

Dobra, dobra, już się nie tłumacz rasisto i homofobie 😉 Ja za zwycięstwo na Oscarach do tej pory go nie obejrzałem.

W nowym Scorsese wypatrywałem możliwego kandydata na najlepszy film tego roku. Skoro premiera najwcześniej w drugiej połowie 2023, to szanse na przebicie Top Guna mają u mnie chyba tylko Avatar i nowy McDonagh.

Nie rozumiem nawiązania do Moonlight. 😛

Kuba has reacted to this post.
Kuba
PreviousPage 2 of 8Next