Killers of the Flower Moon
Cytat z Szaman data 3 sierpnia, 2021, 17:17Wydaje mi się, że nie ma drugiego takiego aktora który podjął aż tyle złych wyborów. Ciekawe, że przy jego dwóch wielkich sukcesach kasowych- George'u prosto z drzewa i Mumii, propozycje/ jego własne wybory posypały się tylko z tej jednej, familijnej ścieżki która zaprowadziła go na manowce.
Wydaje mi się, że nie ma drugiego takiego aktora który podjął aż tyle złych wyborów. Ciekawe, że przy jego dwóch wielkich sukcesach kasowych- George'u prosto z drzewa i Mumii, propozycje/ jego własne wybory posypały się tylko z tej jednej, familijnej ścieżki która zaprowadziła go na manowce.
Cytat z Kuba data 4 sierpnia, 2021, 15:35Zajebisty casting!
Po fantastycznym wystepie w "Trust" liczyłem, że kariera Frasera odżyje. Przeliczyłem się, ale obsadzenie go tutaj przywraca nadzieje. U kogo innego jak nie u Scorsese ma zabłysnąć ponownie, czy jest obecnie reżyser - poza PTA - wyciągający więcej z aktorów?
Mumie z Fraserem należa do filmów których szczegółowo już nie pamiętam, które muszę powtórzyć, ale które są na stałe wpisane w obraz mojego dzieciństwa. A jego samego już uwielbiam za znakomitą role w wybitnym "Gods and Monsters".
A co do samego filmu to ciągle licze na równie fajny casting do roli Hoovera 😉
Zajebisty casting!
Po fantastycznym wystepie w "Trust" liczyłem, że kariera Frasera odżyje. Przeliczyłem się, ale obsadzenie go tutaj przywraca nadzieje. U kogo innego jak nie u Scorsese ma zabłysnąć ponownie, czy jest obecnie reżyser - poza PTA - wyciągający więcej z aktorów?
Mumie z Fraserem należa do filmów których szczegółowo już nie pamiętam, które muszę powtórzyć, ale które są na stałe wpisane w obraz mojego dzieciństwa. A jego samego już uwielbiam za znakomitą role w wybitnym "Gods and Monsters".
A co do samego filmu to ciągle licze na równie fajny casting do roli Hoovera 😉
Cytat z Szaman data 4 sierpnia, 2021, 15:37Plus ma jeszcze główną rolę u Aronofsky'ego, więc może szykuje się naprawdę ładny powrót.
Plus ma jeszcze główną rolę u Aronofsky'ego, więc może szykuje się naprawdę ładny powrót.
Cytat z Kuba data 4 sierpnia, 2021, 15:38Biorąc pod uwagę, że to Darren to wstrzymałbym się ze stwierdzeniami, że to dobrze dla kariery Brendana 😛
Biorąc pod uwagę, że to Darren to wstrzymałbym się ze stwierdzeniami, że to dobrze dla kariery Brendana 😛
Cytat z Szaman data 4 sierpnia, 2021, 15:40Nie jest ostatnio w najlepszej formie, ale fabuła jednak zapowiada reset względem Noego i Matki, z powrotem do surowych korzeni. Na razie jestem dobrej myśli.
Nie jest ostatnio w najlepszej formie, ale fabuła jednak zapowiada reset względem Noego i Matki, z powrotem do surowych korzeni. Na razie jestem dobrej myśli.
Cytat z Szaman data 10 sierpnia, 2021, 19:11https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1425151722297729027?s=19
John Lithgow dołączył do obsady filmu „Killers of the Flower Moon” od Martina Scorsese.https://t.co/imvF6dFbaH
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 10, 2021
Cytat z Kuba data 10 sierpnia, 2021, 20:45Lithgow vs Fraser na sali sądowej? Czy ten film może zapowiadać się lepiej? I fajnie, że Martin do weteranów swoich dobiera też ludzi z którymi wcześniej nie pracował. Może kolejny projekt zrobi w ogóle z nowymi osobami.
Swoją drogą co jakiś czas robie przegląd zdjęć z planów na Twitterze których jest mnóstwo bo Martin to chyba do studia nawet na moment nie wchodzi i piorunująco wygląda rozmach, projekt lokacji (odbudowane budynki, stacje metra, kościoły), kostiumy i poszczególne sceny.
Lithgow vs Fraser na sali sądowej? Czy ten film może zapowiadać się lepiej? I fajnie, że Martin do weteranów swoich dobiera też ludzi z którymi wcześniej nie pracował. Może kolejny projekt zrobi w ogóle z nowymi osobami.
Swoją drogą co jakiś czas robie przegląd zdjęć z planów na Twitterze których jest mnóstwo bo Martin to chyba do studia nawet na moment nie wchodzi i piorunująco wygląda rozmach, projekt lokacji (odbudowane budynki, stacje metra, kościoły), kostiumy i poszczególne sceny.
Cytat z Kuba data 10 sierpnia, 2021, 20:57Nie mam pojęcia, ale szczerze mówiac to mam wrażenie, że z tego typu produkcji (nie blockbusterowych, kręconych głównie w lokacjach) nigdy się nie przebijają, ale jest ich sporo jeśli chce sie poszukać (czyt. wpisze odpowiedni hasztag na Twitterze). Z takiego The Northman np też względnie sporo latalo czy z Last Duel przecież.
Nie mam pojęcia, ale szczerze mówiac to mam wrażenie, że z tego typu produkcji (nie blockbusterowych, kręconych głównie w lokacjach) nigdy się nie przebijają, ale jest ich sporo jeśli chce sie poszukać (czyt. wpisze odpowiedni hasztag na Twitterze). Z takiego The Northman np też względnie sporo latalo czy z Last Duel przecież.
Cytat z Szaman data 10 sierpnia, 2021, 21:00Odczuwam pewien żal, że codziennie muszę przebijać się przez newsy w stylu, że jakiś trzeciorzędny aktor z netflixowego serialu ma urodziny, albo, że Jake Gyllenhaal się nie myje, a mógłbym oglądać piękne dekoracje u Scorsese. Zresztą ostatnio miałem poczucie ciężkiego przesunięcia wajchy gdy uderzyło mnie, że przysłowiowego trzeciorzędnego aktora sam muszę goglować, a przy niedawnej śmierci Richarda Donnera zawsze był w nawiasie dopisek, że to gość od Zabójczej broni i Supermana.
Odczuwam pewien żal, że codziennie muszę przebijać się przez newsy w stylu, że jakiś trzeciorzędny aktor z netflixowego serialu ma urodziny, albo, że Jake Gyllenhaal się nie myje, a mógłbym oglądać piękne dekoracje u Scorsese. Zresztą ostatnio miałem poczucie ciężkiego przesunięcia wajchy gdy uderzyło mnie, że przysłowiowego trzeciorzędnego aktora sam muszę goglować, a przy niedawnej śmierci Richarda Donnera zawsze był w nawiasie dopisek, że to gość od Zabójczej broni i Supermana.
Cytat z Kuba data 11 sierpnia, 2021, 12:06Luzik, w razie czego Osage News na Twitterze wrzuca ich najwięcej, jak coś ciekawego się pojawi to podam dalej. Ogólnie chyba Martin i producenci mają nieco wywalone i wpuszczają fotografów na plan bo w życiu nie widziałem tak bogatych sesji zdjęciowych dla statystów 😛
No i nie dałem rady się już dobić do zdjęć z budowanymi kościołami, fasadami budynków i stacją.
Luzik, w razie czego Osage News na Twitterze wrzuca ich najwięcej, jak coś ciekawego się pojawi to podam dalej. Ogólnie chyba Martin i producenci mają nieco wywalone i wpuszczają fotografów na plan bo w życiu nie widziałem tak bogatych sesji zdjęciowych dla statystów 😛
No i nie dałem rady się już dobić do zdjęć z budowanymi kościołami, fasadami budynków i stacją.
Cytat z Szaman data 13 sierpnia, 2021, 12:26https://twitter.com/FilmUpdates/status/1426099023191191555?s=19
Brendan Fraser and John Lithgow on the set of Martin Scorsese’s ‘Killers of the Flower Moon’ https://t.co/MfQ8T4GESC
— Film Updates (@FilmUpdates) August 13, 2021
Cytat z Szaman data 23 sierpnia, 2021, 12:17https://twitter.com/filmnewsPL/status/1429758653582696448?t=GtJ-of2c1-oldGDTk-ErQg&s=19
Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Brendan Fraser i Jesse Plemons na planie filmu #KillersOfTheFlowerMoon pic.twitter.com/s0EQwyHjI9
— Film News PL (@filmnewsPL) August 23, 2021
Cytat z Szaman data 26 lipca, 2022, 18:44Ale oczywiście Coda i Moonlight to wspaniałe, pomnikowe dzieła.
https://twitter.com/DEADLINE/status/1551978951039275008?t=FYygQKVXRvZsE-UPwsQ-aA&s=19
Ale oczywiście Coda i Moonlight to wspaniałe, pomnikowe dzieła.
The Dish: Apple Eyes 2023 Cannes Launch For Oscar-Bait Scorsese-DiCaprio-De Niro Film ‘Killers of the Flower Moon’; Don’t Count Out ‘Emancipation’ For 2022 https://t.co/mk7ByKeK5k
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) July 26, 2022
Cytat z Kuba data 26 lipca, 2022, 18:55Moonlight?
A news może się jeszcze zdezaktualizować. Ten film co miesiąc ma inną datę premiery.
Moonlight?
A news może się jeszcze zdezaktualizować. Ten film co miesiąc ma inną datę premiery.
Cytat z Szaman data 26 lipca, 2022, 19:02Moonlight zawsze będzie moim kamykiem w bucie, bo przez 5/10 i narzekanie, że to zwyczajny film obyczajowy byłem wyzywany od homofobów i rasistów na Filmwebie. Do dzisiaj się wkurzam 🙂
Moonlight zawsze będzie moim kamykiem w bucie, bo przez 5/10 i narzekanie, że to zwyczajny film obyczajowy byłem wyzywany od homofobów i rasistów na Filmwebie. Do dzisiaj się wkurzam 🙂
Cytat z Juby data 26 lipca, 2022, 19:07Dobra, dobra, już się nie tłumacz rasisto i homofobie 😉 Ja za zwycięstwo na Oscarach do tej pory go nie obejrzałem.
W nowym Scorsese wypatrywałem możliwego kandydata na najlepszy film tego roku. Skoro premiera najwcześniej w drugiej połowie 2023, to szanse na przebicie Top Guna mają u mnie chyba tylko Avatar i nowy McDonagh.
Dobra, dobra, już się nie tłumacz rasisto i homofobie 😉 Ja za zwycięstwo na Oscarach do tej pory go nie obejrzałem.
W nowym Scorsese wypatrywałem możliwego kandydata na najlepszy film tego roku. Skoro premiera najwcześniej w drugiej połowie 2023, to szanse na przebicie Top Guna mają u mnie chyba tylko Avatar i nowy McDonagh.
Cytat z Marek Pilarski data 26 lipca, 2022, 19:23Nie rozumiem nawiązania do Moonlight. 😛
Nie rozumiem nawiązania do Moonlight. 😛