aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 11 of 98Next

Pewnie to, że dostaniemy będące owocem nieskrępowanej wyobraźni, fantastyczne wizualnie... concept arty w albumie The Art of Marvel's Fantastic Four 🙂

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Ciekaw jestem jak wielki hejt się wyleje tuż po.

Chyba że nie będzie powodu bo zobaczymy świetny trailer zapowiadający powrót Marvela do formy.

Powtórzyłem wczoraj No Way Home i rzuciło mi się w oczy kilka rzeczy. Pierwsza to bardzo ładny wizualnie film, o wiele lepszy niż MCU w ostatnich latach. Może jednak nie doceniam Wattsa, zwłaszcza, że jest tutaj kilka scenek świadczących o jakichś pomysłach reżyserskich. CGI też w większości scen bardzo udane.

Oj z drugim seansem gorzej kupić ten cały motyw zapomnienia. W finale działa on na ślinę, na początku wystarczyło nie przeszkadzać w zaklęciu, a potem powiedzieć każdej wybranej osobie. No ale nie byłoby filmu 🙂

Z Hardym to jakiś chaos informacyjny między Disneyem a Sony, w ogóle nie ma to sensu.

Ogólnie nadal fajna rozrywka, ale już bardziej 7 niż 8. Strasznie raziło cytowanie Raimiego w dialogach, wyszło bardzo mechanicznie. Niby działa w scenie ponownego spotkania Tobiasza i Moliny, ale jednak tworzy jakiś dystans między nimi.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Oficjalne potwierdzenie

https://twitter.com/MarvelStudios/status/1645532246009581568?t=Aqem-Ljqsl-b-d6AZEBhmw&s=19

Autentycznie okropne, jak jak jakiś serial z młodzieżowej stacji. Zastanawiam się czy to zmiana grupy docelowej pod względem wieku, czy zmiana pokoleniowa. Bo ten zwiastun jest jakby montowany pod najbardziej tępe i schematyczne wyobrażenie amerykańskiego nastolatka.

Ale ja najlepiej bawiłem się na Marvelu gdy Kevinowi zabraniał wszystkiego stary dziad Ike. Ostatnio wiwatowano jego dekoracyjne odejście. Może to już nie zabawa dla mnie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Bez zaskoczenia - potwierdził się kuriozalny motyw z zamianą miejsc o którym Grace mówiła wiele miesięcy temu, widzę też okropnie sfilmowaną sekwencję tańca, to zapewne ta planeta na której wszyscy śpiewają.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Czyli pewnie plotki o koszmarnych pokazach testowych, pojawiające się w tych samych zestawach też są prawdziwe.

Trzy najbardziej "lubiane" postacie MCU - co może pójść nie tak? Skręca mnie na sama myśl o wizycie w kinie.

Szaman

Głównego złoczyńcę gra w The Marvels ponoć Zawe Ashton, dziewczyna Toma Hiddlestona. Nepotyzm w MCU!

Szaman

Take a seat, Nepo Babies, it's time for Nepo Girlfriends!

Już jutro na Hollywood Reporterze tuż pod informacją, że Jeremy Renner istnieje:

How Nepo Girlfriends took Hollywood by storm

Szaman

Czas coś w końcu zarobić 🙂

Driver jest prawdopodobnie nowym Richardsem.

Oby nie, a jeśli tak, to niech nie odbije się to źle na jego karierze. Niestety, Cumberbatch to naprawdę wyjątek w kwestii godzenia jednej strony tego zawodu z drugą.

No to na dokładkę pogłoski na temat Sue Storm. 😛

Kirby znów z rolą, do której przypuszczalnie brana pod uwagę jest/była także Jodie Comer? 😉

Oby, trzymać Jodie od tego jak najdalej.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Powtórki przed Vol. 3 czas zacząć.

Zapomniałem już jak sprawnie skonstruowaną i ze świetnym tempem historią są pierwsi Strażnicy galaktyki. Bohaterowie trafiają do więzienia już w 22. minucie filmu! Oczywiście sporo tu uproszczeń i klisz, ale świat jest barwny (wizualnie to jeden z lepiej wyglądających filmów MCU), ekipa fajna i charyzmatyczna, całość po prostu świetnie się ogląda i dostarcza sporo frajdy. No i uwielbiam, uwielbiam finałowy dance off - to był totalnie karkołomny pomysł, ale idealnie zgrał się z resztą filmu i charakterem Petera.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Jest to raczej zaskoczenie z tą kategorią wiekową. Na CinemaCon pokazano pierwszy zwiastun, przeciwnikiem jest Rhino, ale nie w wersji mechanicznej. Jeszcze nie czytałem czy gra go Christopher Abbott. A nam pokążą trailer latem.

PreviousPage 11 of 98Next