MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Szaman data maj 28, 2023, 20:13Wiele było opowieści o tym, jak kręcenie przyśpieszyło po tym jak nie trzeba było już wymieniać taśmy filmowej w kamerze. Stąd uznałem, że materiału z jednego dnia jest teraz tyle, że ciężko ogarnąć to na tradycyjnej, porannej posiadówce.
Wiele było opowieści o tym, jak kręcenie przyśpieszyło po tym jak nie trzeba było już wymieniać taśmy filmowej w kamerze. Stąd uznałem, że materiału z jednego dnia jest teraz tyle, że ciężko ogarnąć to na tradycyjnej, porannej posiadówce.
Cytat z Szaman data maj 30, 2023, 07:40Ile jeszcze razy będą żegnać tych X-Menów?
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1663429512472698880?t=s5uhzD6iRdgefuqFhlrRHg&s=19
Ile jeszcze razy będą żegnać tych X-Menów?
Niedawno ruszyły prace na planie „Deadpoola 3” i wiemy, że Hugh Jackman powtórzy w nim rolę Wolverine'a. Najnowsze przecieki ujawniają, że do swoich ról z poprzednich filmów o X-Menach powrócą też inni aktorzy stanowiący kiedyś o głównej sile seri.https://t.co/SvnEbYNj3U
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) May 30, 2023
Cytat z Mierzwiak data maj 30, 2023, 07:46Ryzykowne - dodatkowo utrwalają w pamięci widzów znakomite castingi z serii Foksa. (abstrahując od tego, że nie każdy jak Marsden czy Berry mieli szansę naprawdę zabłysnąć)
Ryzykowne - dodatkowo utrwalają w pamięci widzów znakomite castingi z serii Foksa. (abstrahując od tego, że nie każdy jak Marsden czy Berry mieli szansę naprawdę zabłysnąć)
Cytat z Kuba data maj 30, 2023, 09:55Uruchamiam znowu tryb robota.
Czy naprawdę ktoś myśli że w Secret Wars nie wrócą wszyscy liczący się X-Meni?
Uruchamiam znowu tryb robota.
Czy naprawdę ktoś myśli że w Secret Wars nie wrócą wszyscy liczący się X-Meni?
Cytat z Szaman data maj 30, 2023, 11:00Ja w ogóle nie myślę o Secret Wars. A jeśli to będzie film Sama Raimi to zacznę myśleć czy pojawią się tam Bruce, Ted i Oldsmobile Delta z 1973 roku 🙂
Ja w ogóle nie myślę o Secret Wars. A jeśli to będzie film Sama Raimi to zacznę myśleć czy pojawią się tam Bruce, Ted i Oldsmobile Delta z 1973 roku 🙂
Cytat z Kuba data maj 30, 2023, 11:36Mnie po prostu bawią newsy z cyklu "X powróci". Każdy wróci, taki jest zamysł fazy MCU. Po co się nad tym zastanawiać przy każdej takiej plocie lub dziwic?
Mnie po prostu bawią newsy z cyklu "X powróci". Każdy wróci, taki jest zamysł fazy MCU. Po co się nad tym zastanawiać przy każdej takiej plocie lub dziwic?
Cytat z Szaman data maj 30, 2023, 11:43No bo tak to by nic nie pisali, grzecznie czekali na oficjalne komunikaty i zbankrutowali 🙂
No bo tak to by nic nie pisali, grzecznie czekali na oficjalne komunikaty i zbankrutowali 🙂
Cytat z robgordon data maj 31, 2023, 14:21Ciekawe, że wśród pierwszy dwóch recenzji nowego Spider-Mana, jedna była negatywna. Obecnie są już 2 pozytywne, z oceną 9/10, a Na Ekranie dało nawet 10. Ten negatywny recenzent to niejaki... Roger Moore 😉
Ciekawe, że wśród pierwszy dwóch recenzji nowego Spider-Mana, jedna była negatywna. Obecnie są już 2 pozytywne, z oceną 9/10, a Na Ekranie dało nawet 10. Ten negatywny recenzent to niejaki... Roger Moore 😉
Cytat z Szaman data maj 31, 2023, 20:59https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1663998537971974144
A live-action Miles Morales Spider-Man movie is in the works, according to Amy Pascal.
(Source: https://t.co/cCihi4A0iI) pic.twitter.com/3SMZufw9SP
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) May 31, 2023
Cytat z Mierzwiak data czerwiec 3, 2023, 16:44Spider-Man: Across the Spider-verse
Po powtórce pierwszej części napisałem na filmwebie "To cudo NIGDY się nie zestarzeje" i kontynuacja podzieli ten sam los. Znowu nieprawdopodobnie kreatywny film z olbrzymim sercem, tym razem ze szczyptą nostalgii której nie będę spoilerować i naturalną kontynuacją prawie każdego wątku z poprzednika. No i ten cliffhanger!
Przewspaniały film.
Spider-Man: Across the Spider-verse
Po powtórce pierwszej części napisałem na filmwebie "To cudo NIGDY się nie zestarzeje" i kontynuacja podzieli ten sam los. Znowu nieprawdopodobnie kreatywny film z olbrzymim sercem, tym razem ze szczyptą nostalgii której nie będę spoilerować i naturalną kontynuacją prawie każdego wątku z poprzednika. No i ten cliffhanger!
Przewspaniały film.
Cytat z Janko data czerwiec 3, 2023, 21:44Spider-Man: Across the Spider-verse
Ponownie przezajebisty film. Jeżeli gorszy to tylko odrobinę. Wizualnie chyba jeszcze lepszy (pastelowe barwy w świecie Gwen!), ciekawe, nowe wersje pająków, fabuła która mocno splata się z wydarzeniami z poprzednika, no i te zaskakujące camea. Tylko zakończyć tak cliffhangerem wiedząc, że będziemy musieli poczekać prawie rok na zakończenie trylogii nie było miłe. Serio w ogóle nie było czuć że to najdłuższa amerykańska animacja w historii, myślałem że jeszcze mamy z pół godziny a tu ciach. W każdym razie Marvel ucz się jak się robi takie filmy.
Spider-Man: Across the Spider-verse
Ponownie przezajebisty film. Jeżeli gorszy to tylko odrobinę. Wizualnie chyba jeszcze lepszy (pastelowe barwy w świecie Gwen!), ciekawe, nowe wersje pająków, fabuła która mocno splata się z wydarzeniami z poprzednika, no i te zaskakujące camea. Tylko zakończyć tak cliffhangerem wiedząc, że będziemy musieli poczekać prawie rok na zakończenie trylogii nie było miłe. Serio w ogóle nie było czuć że to najdłuższa amerykańska animacja w historii, myślałem że jeszcze mamy z pół godziny a tu ciach. W każdym razie Marvel ucz się jak się robi takie filmy.
Cytat z Fandorin data czerwiec 3, 2023, 22:19Ja po dzisiejszej powtórce przeprosiłem się z pierwszą częścią i poleciałem na Across the Spider-verse. I znów chyba będę musiał dojrzeć żeby w pełni docenić i tę odsłonę. Trochę za dużo tu wszystkiego (fabularnie i wizualnie), no i to zakończenie. Podobało mi się, ale musi mi się to wszystko poukładać. Czekam na finał!
Ja po dzisiejszej powtórce przeprosiłem się z pierwszą częścią i poleciałem na Across the Spider-verse. I znów chyba będę musiał dojrzeć żeby w pełni docenić i tę odsłonę. Trochę za dużo tu wszystkiego (fabularnie i wizualnie), no i to zakończenie. Podobało mi się, ale musi mi się to wszystko poukładać. Czekam na finał!
Cytat z Mierzwiak data czerwiec 3, 2023, 22:20Wciąż nie mogę wyjść z podziwu że jeden z moich ulubionych mikro gagów z pierwszej części czyli rzut bajglem w losowego gostka posłużył za [spoiler title=""]origin story czarnego charakteru. Swoją drogą Spot jest kapitalny![/spoiler]
Do tego mamy niesamowicie zabawną wstawkę w postaci sceny z [spoiler title=""]LEGO[/spoiler]
Ależ oni musieli mieć ubaw wymyślając to wszystko i ta nieskrępowana radocha bije z niemal każdej sceny. Niemal, bo mimo wszystko sporo tu kameralnych, wręcz intymnych momentów między bohaterami które pięknie uzupełniają fabularne i wizualne szaleństwo.
Co mi się jeszcze bardzo podobało to jak rozbudowany okazał się wątek Gwen, która jest tu protagonistką niemal na równi z Milesem.
Wciąż nie mogę wyjść z podziwu że jeden z moich ulubionych mikro gagów z pierwszej części czyli rzut bajglem w losowego gostka posłużył za
Do tego mamy niesamowicie zabawną wstawkę w postaci sceny z
Ależ oni musieli mieć ubaw wymyślając to wszystko i ta nieskrępowana radocha bije z niemal każdej sceny. Niemal, bo mimo wszystko sporo tu kameralnych, wręcz intymnych momentów między bohaterami które pięknie uzupełniają fabularne i wizualne szaleństwo.
Co mi się jeszcze bardzo podobało to jak rozbudowany okazał się wątek Gwen, która jest tu protagonistką niemal na równi z Milesem.
Cytat z Janko data czerwiec 3, 2023, 23:21Tak, no i fajnie że jeszcze pojawili się
[spoiler title=""]
żywi aktorzy: Glover powrócił jako Powler, Spot przenosi się do świata Venoma i spotyka panią Chen (szkoda że nie Brocka, ale to pewnie kwestia budżetu). No i są Garfield i Maguire, choć tylko wykorzystano sceny archiwalne. Może na finał będzie więcej?
Z tych kameralnych scen niewątpliwie najlepsza to ta gdy Gwen i Miles siedzą obok siebie do góry nogami, a to jest tak pięknie przedstawione wizualnie.
Ciekawe czy rozbudowanie wątka Gwen nie wiąże się z tym, jak wspominał Miguel, że pewne istotne wydarzenia powtarzają się w każdym uniwersum. A
Gwen Stacy no wiadomo...
[/spoiler]
Tak, no i fajnie że jeszcze pojawili się
żywi aktorzy: Glover powrócił jako Powler, Spot przenosi się do świata Venoma i spotyka panią Chen (szkoda że nie Brocka, ale to pewnie kwestia budżetu). No i są Garfield i Maguire, choć tylko wykorzystano sceny archiwalne. Może na finał będzie więcej?
Z tych kameralnych scen niewątpliwie najlepsza to ta gdy Gwen i Miles siedzą obok siebie do góry nogami, a to jest tak pięknie przedstawione wizualnie.
Ciekawe czy rozbudowanie wątka Gwen nie wiąże się z tym, jak wspominał Miguel, że pewne istotne wydarzenia powtarzają się w każdym uniwersum. A
Gwen Stacy no wiadomo...
Cytat z Kuba data czerwiec 5, 2023, 23:53Za dwa tygodnie na Disney+ debiutuje "Secret Invasion".
Hype i promocja, jak widać, są potwornie przytłaczające.
Za dwa tygodnie na Disney+ debiutuje "Secret Invasion".
Hype i promocja, jak widać, są potwornie przytłaczające.
Cytat z Szaman data czerwiec 6, 2023, 07:03E tam, zaraz okaże się, że na Tik Toku to przebój 🙂 Byłbym obecnie ostrożny z takimi stwierdzeniami.
Natomiast tak przy okazji, jest jakieś szersze zjawisko społeczne którego nie potrafię nazwać. Albo pandemia zresetowała popkulturę, albo nastąpiła bardzo gwałtowna zmiana pokoleniowa. Bo coś nowego nagle widać i w świecie animacji i w podejściu do Marvela. A nawet Gwiezdne Wojny chyba oberwały, bo i Mandalorian nie zachwycał liczbami.
E tam, zaraz okaże się, że na Tik Toku to przebój 🙂 Byłbym obecnie ostrożny z takimi stwierdzeniami.
Natomiast tak przy okazji, jest jakieś szersze zjawisko społeczne którego nie potrafię nazwać. Albo pandemia zresetowała popkulturę, albo nastąpiła bardzo gwałtowna zmiana pokoleniowa. Bo coś nowego nagle widać i w świecie animacji i w podejściu do Marvela. A nawet Gwiezdne Wojny chyba oberwały, bo i Mandalorian nie zachwycał liczbami.
Cytat z Szaman data czerwiec 6, 2023, 13:09https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1666049200373497857?t=a2vbg44uwHrq0Ul-FgxB_A&s=19
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1666051749969264640?t=TclAKC3opupxLFr9Gr9cDQ&s=19
First behind the scenes look at Anthony Mackie and Harrison Ford in ‘CAPTAIN AMERICA: BRAVE NEW WORLD’. pic.twitter.com/Rqm5seiUoe
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 6, 2023
‘CAPTAIN AMERICA: NEW WORLD ORDER’ has been retitled to ‘CAPTAIN AMERICA: BRAVE NEW WORLD’.
What are your thoughts? pic.twitter.com/tOTNW4zwmB
Cytat z Szaman data czerwiec 6, 2023, 13:43A temu co się włączyło? Hej, dzieciaki, w Ex coś tam 2 na Netflixie się nie wygłupiam?
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1666059761362563078?t=soPSpZtehlebeA3YpVdnlg&s=19
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1666061304363208705?t=AoLeFycTGJNwZOB5tz7w3Q&s=19
A temu co się włączyło? Hej, dzieciaki, w Ex coś tam 2 na Netflixie się nie wygłupiam?
Chris Hemsworth says he thinks they had too much fun with ‘THOR: LOVE & THUNDER’ — “It just became too silly.”
“It’s always hard being in the centre of it and having any real perspective… I love the process, it’s always a ride.”
(Source: https://t.co/2pgG9IGRvb) pic.twitter.com/28LRoGdoTg
Chris Hemsworth says his kids’ friends criticised ‘THOR: LOVE & THUNDER’ — “It’s a bunch of 8-year-olds critiquing my film”
“‘We thought this one had too much humour, the action was cool but VFX wasn’t as good,’ I cringe & laugh equally at it.”
(Source: https://t.co/2pgG9IGRvb) pic.twitter.com/rcpmy9Xd1v
Cytat z Szaman data czerwiec 8, 2023, 19:38Już nie taki sekretny ten kod 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1666877152552206336
Już nie taki sekretny ten kod 🙂
The first 5 minutes of ‘SECRET INVASION’ are available on https://t.co/wPSUEUAuJM
It is accessed using the secret code: RSD3PX5N7S pic.twitter.com/x5fQuuNGpO
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 8, 2023