MCU - Marvel Cinematic Universe
Cytat z Mierzwiak data 26 grudnia, 2024, 21:21Okej 🙂
Sony Pictures CEO Blames Critics For MADAME WEB & KRAVEN Flopping: "These Are Not Terrible Films"
https://comicbookmovie.com/spider_man/madame-web/sony-pictures-ceo-blames-critics-for-madame-web-kraven-flopping-these-are-not-terrible-films-a215282#gs.jdmsy4
Okej 🙂
Sony Pictures CEO Blames Critics For MADAME WEB & KRAVEN Flopping: "These Are Not Terrible Films"
Cytat z Szaman data 26 grudnia, 2024, 21:24Mógłby gadać o spisku mediów, gdyby to były filmy po prostu średnie. Tak tylko się ośmiesza, bo sam dobrze wie, że praktycznie wszystkie złożono w ogromnych bólach dokrętek i przeróbek.
Mógłby gadać o spisku mediów, gdyby to były filmy po prostu średnie. Tak tylko się ośmiesza, bo sam dobrze wie, że praktycznie wszystkie złożono w ogromnych bólach dokrętek i przeróbek.
Cytat z Szaman data 29 grudnia, 2024, 18:41Rap zepsuje każdy zwiastun, niesamowita prawidłowość. Do czego pasuje ten finałowy kostium, wzięty bodajże z okresu kiedy Pajęczak był członkiem F4?
Rap zepsuje każdy zwiastun, niesamowita prawidłowość. Do czego pasuje ten finałowy kostium, wzięty bodajże z okresu kiedy Pajęczak był członkiem F4?
Cytat z Szaman data 1 stycznia, 2025, 19:09To nie skończy się dobrze.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1874517716520079817
To nie skończy się dobrze.
First look at The Leader in ‘CAPTAIN AMERICA: BRAVE NEW WORLD’ from new promo art. pic.twitter.com/5H9vouGycl
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) January 1, 2025
Cytat z Mierzwiak data 3 stycznia, 2025, 17:57Cytat z Szaman data grudzień 26, 2024, 19:08Tak 😀 Miało pokazać jego zezwierzęcenie po eksperymentach Szakala i powinno wylądować na podłodze montażowni.
Cytat z Janko data grudzień 26, 2024, 19:20Jest też druga opcja którą przeczytałem w komentarzach: w postprodukcji miał zostać dodany solidny ryk, ale zapomnieli to zrobić, albo totalnie to olali, bo i tak nikt tego prawie nikt nie obejrzy co się w sumie stało 🙂
Jest rozwiązanie tajemnicy:
“The way I performed it was totally silent. It was a silent scream. When I did it, everybody laughed on set. It was so weird, but they all loved it. We kept referring to it as the ‘silent scream moment. So I kept asking J.C. [Chandor] during the edit if the silent scream was still in the cut, and he said, ‘Yeah, of course. We would never lose the silent scream.’ But when I saw the movie, it had that guttural voice catch, which I don’t think was as effective as it would’ve been otherwise.”
https://comicbookmovie.com/spider_man/kraven-the-hunter/kraven-the-hunter-actor-alessandro-nivola-on-movies-negative-reception-and-that-bizzare-scream-a215387#gs.iyn13o
Cytat z Szaman data grudzień 26, 2024, 19:08Tak 😀 Miało pokazać jego zezwierzęcenie po eksperymentach Szakala i powinno wylądować na podłodze montażowni.
Cytat z Janko data grudzień 26, 2024, 19:20Jest też druga opcja którą przeczytałem w komentarzach: w postprodukcji miał zostać dodany solidny ryk, ale zapomnieli to zrobić, albo totalnie to olali, bo i tak nikt tego prawie nikt nie obejrzy co się w sumie stało 🙂
Jest rozwiązanie tajemnicy:
“The way I performed it was totally silent. It was a silent scream. When I did it, everybody laughed on set. It was so weird, but they all loved it. We kept referring to it as the ‘silent scream moment. So I kept asking J.C. [Chandor] during the edit if the silent scream was still in the cut, and he said, ‘Yeah, of course. We would never lose the silent scream.’ But when I saw the movie, it had that guttural voice catch, which I don’t think was as effective as it would’ve been otherwise.”
Cytat z Szaman data 6 stycznia, 2025, 21:51Ale chyba tyle białego nie będzie dobrze wyglądać na żywych postaciach. Trzeba byłby zamienić kolory. Natomiast w ogóle nie ruszałbym Thinga, i pas i spodenki wyglądają świetnie, to spełnienie marzeń Corensweta o kostiumie przypominającym wrestlera 🙂
Ale chyba tyle białego nie będzie dobrze wyglądać na żywych postaciach. Trzeba byłby zamienić kolory. Natomiast w ogóle nie ruszałbym Thinga, i pas i spodenki wyglądają świetnie, to spełnienie marzeń Corensweta o kostiumie przypominającym wrestlera 🙂
Cytat z Szaman data 8 stycznia, 2025, 06:17Według Sneidera Marvel szuka nowego aktora do roli Czarnej Pantery
https://twitter.com/TheInSneider/status/1876835653343691134?t=OHTx_DsaFLPbQXO2ygP3Gg&s=19
Według Sneidera Marvel szuka nowego aktora do roli Czarnej Pantery
HOT RUMOR: Nearly five years after Chadwick Boseman's death, I hear Marvel is looking to recast its BLACK PANTHER hero T'Challa ahead of the two AVENGERS movies and Ryan Coogler's BLACK PANTHER 3...https://t.co/Y9VRUBS6Uv
— Jeff Sneider (@TheInSneider) January 8, 2025
Cytat z Szaman data 10 stycznia, 2025, 08:14https://twitter.com/worldofreel/status/1877560009594130623?t=GJW2srq3TxuE2HOx3T2J6w&s=19
GEORGE MILLER has spoken to Marvel about various different projects, including potentially directing THOR 5https://t.co/agHktcQfon pic.twitter.com/NPBpMmS2yq
— Reel Updates (@worldofreel) January 10, 2025
Cytat z Szaman data 15 stycznia, 2025, 17:28Wygląda nieźle, ale co im tak te walki pogrążyły się w chaosie? Niestety nie czuję jakichś większych emocji, chyba dlatego, że przez te 7 lat za bardzo wypaliło się moje zainteresowanie ekranizacjami komiksów.
Wygląda nieźle, ale co im tak te walki pogrążyły się w chaosie? Niestety nie czuję jakichś większych emocji, chyba dlatego, że przez te 7 lat za bardzo wypaliło się moje zainteresowanie ekranizacjami komiksów.
Cytat z Janko data 15 stycznia, 2025, 17:41Aktualnie właśnie nadrabiam netfliksowego Daredevila i trzeba przyznać, że zachowali klimat i styl oryginału.
Aktualnie właśnie nadrabiam netfliksowego Daredevila i trzeba przyznać, że zachowali klimat i styl oryginału.
Cytat z Mierzwiak data 15 stycznia, 2025, 17:51Gdybym był fanem Daredevila pewnie bym się ekscytował, ale nie jestem, a z serialu Netfliksa już nic nie pamiętam więc z mojej strony wyłącznie obojętność.
Swoją drogą zauważyliście, że już od ładnych paru lat walki we "wszystkich" filmach i serialach wyglądają dokładnie tak samo? Niesamowicie mnie to irytuje, bo mam wrażenie że wszędzie pracuje ta sama ekipa odpowiedzialna za choreografię, a jednym z ich znaków rozpoznawczych jest rzucenie przeciwnikiem głową o ziemię. (1:53)
PS2. Scena w 0:56 wygląda jak z produkcji Vegi.
Gdybym był fanem Daredevila pewnie bym się ekscytował, ale nie jestem, a z serialu Netfliksa już nic nie pamiętam więc z mojej strony wyłącznie obojętność.
Swoją drogą zauważyliście, że już od ładnych paru lat walki we "wszystkich" filmach i serialach wyglądają dokładnie tak samo? Niesamowicie mnie to irytuje, bo mam wrażenie że wszędzie pracuje ta sama ekipa odpowiedzialna za choreografię, a jednym z ich znaków rozpoznawczych jest rzucenie przeciwnikiem głową o ziemię. (1:53)
PS2. Scena w 0:56 wygląda jak z produkcji Vegi.
Cytat z Szaman data 15 stycznia, 2025, 18:08Wydaje mi się, że to już od czasów Bourne'ów Greengrassa. Ale w starym Daredevilu jeszcze było coś widać, tutaj niezbyt.
Wydaje mi się, że to już od czasów Bourne'ów Greengrassa. Ale w starym Daredevilu jeszcze było coś widać, tutaj niezbyt.
Cytat z Mierzwiak data 15 stycznia, 2025, 18:11Nie mówię o montażu / pracy kamery tylko o choreografii, i to choreografii najczęściej aż nadto widocznej.
Nie mówię o montażu / pracy kamery tylko o choreografii, i to choreografii najczęściej aż nadto widocznej.
Cytat z Mierzwiak data 15 stycznia, 2025, 18:16Zaczęło mi się to rzucać w oczy chyba gdzieś w okolicy Atomic Blonde, z przeciwnikami czekającymi na ciosy i reagującymi na nie z dużą przesadą.
Zaczęło mi się to rzucać w oczy chyba gdzieś w okolicy Atomic Blonde, z przeciwnikami czekającymi na ciosy i reagującymi na nie z dużą przesadą.