aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 78 of 98Next
Cytat z Mierzwiak data luty 7, 2025, 20:33

McKellen miał 60 lat gdy zagrał Magneto, Washington ma już 70. Jeśli to prawda, to dobrze się czują?

Jeszcze tak przyszło mi do głowy, że może przez odmładzanie w X-Men 3, może przez ciągnięcie tego przez dekady, widocznie utrwaliło się, że to opowieść o dwóch grzybach 🙂

Nie chce mi się nawet o tym myśleć, obstawiam tylko, że dzięki X-Menom od Feige ludzie na nowo docenią lub po prostu przypomną sobie, jak udane były X1, X2, First Class i Days of Future Past. (Wolverine'a i Logana celowo pomijam, bo to bardziej solowe filmy)

Szaman has reacted to this post.
Szaman

PRowa maszynka kręci się na pełnych obrotach i newsy o oglądalności teasera mają nam utrwalić, że nadchodzi hicior a zainteresowanie jest kosmiczne, ale ja tego nie widzę.

Obejrzałem ten teaser raz jeszcze i choćbym nie wiem jak bardzo się starał, to nie potrafię tu dostrzec nic co wybijałoby się ponad marvelowską chałturę. Ani wizualia, ani casting, ani pokazane sceny i sugestie tego co się będzie działo nie poruszają we mnie żadnej struny, wygląda to wszystko tak mdło i rutynowo, że aż usypiająco i żadne sci-fi retro ciuszki nie odwrócą mojej uwagi, nie gdy nie ma na czym oka zawiesić a kolorystyka jest tak brzydka.

Chyba jedyne co naprawdę mnie zachęciło, to ich samochód 🙂 Reszta, no przecież to jest mieszanka tematów które poruszono już, czy to lepiej, czy to (głównie) gorzej w wersji z Albą.

Najlepszym filmem o Fantastycznej Czwórce i tak na zawsze pozostanie pierwsza część Iniemamocnych 🙂

Marek Pilarski, Szaman and robgordon have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanrobgordon

Nowy spot przypomniał mi o tym, że mogę już kupić bilet na ten film. Więc mam, sobota, 14:45, bo wieczorny seans na Dream jest z dubbingiem. 😛

Feige ewidentnie pozazdrościł DC filmu Ayera (i jego brzydoty), tam też na Supermana mieli iść ludzie z pistoletami i kijami.

Zdecydowanie najlepsze co przydarzyło się tej kampanii reklamowej. A przyciemniony tutaj i jak rozumiem oszalały Pullman to całkiem niezły pomysł na finał. Nawet jeśli nie mają żadnych szans go pokonać, a i tak pokonają odwołując się do jego człowieczeństwa 🙂 Jak dla mnie ta grupa ma więcej chemii niż F4, która wydaje mi się po prostu zbieraniną modnych ludzi.

A ja tu żadnej chemii nie widzę, jest tylko wymęczone heheszkowanie i dogadywanie sobie (dodatkowo z najgorszym trailerowym motywem, czyli montażem dwóch różnych momentów pt. "Postać wybucha śmiechem w reakcji na swój własny nieśmieszny dialog"), które było już w dziesiątkach innych filmów o dziesiątkach ekip złożonych z "niedopasowanych" osób. Potwornie sztuczne są te dialogi o bohaterstwie, te postaci w ogóle na to nie zasłużyły.

Rozumiem że Dreyfusowa wyjaśni, dlaczego żaden z miliona herosów na czele z Thorem, Marvelsami, Strangem i Spider-Manem się nie pofatygował?

Coś czuję, że ten cały proces to ostatnie minuty filmu, kiedy grupa wyrzutków oficjalnie zostanie uznana za bohaterów ku łezce wzruszenia widzów 🙂 Chemia to chyba strasznie osobiste odczucie. Tak, lepią ze standardu Marvela, ale moim zdaniem coś tam jest między nimi.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Rzekoma scena bonusowa z najnowszego hiciora Marvela:

Spoiler
Sam Wilson (Anthony Mackie) enters the Raft and speaks to The Leader (Tim Blake Nelson), who warns him that multiversal threats are imminent.

Sam says, “I told you we were going to lose that bet.”

The Leader responds, “You wanna know what’s funny? I’m not in the mood for your jokes. We share the same world—don’t be so sure it’s the one you would die to save. It’s coming. I’ve seen it in the probabilities, seen it as plain as day. All you heroes protecting this world… Do you think you’re the only ones? Do you think this is the only world? We’ll see what happens when you have to protect this place from the others.”

No nie brzmi zbyt emocjonująco.

Słabe recenzje nowego Kapitana

https://www.worldofreel.com/blog/2025/2/12/captain-america-brave-new-world-panned-by-critics

Niezłe pójście na łatwiznę (i przyoszczędzenie na efektach) z pokazaniem cienia zamiast płynnego przejścia z Hulka w aktora. W 2003 (!) roku mogli to pokazać, teraz nie. Żenada 🙂

Sneider twierdzi, że Margaret Qualley zagra Roque w nowych X-Menach

https://www.filmweb.pl/news/Za%C5%BCy%C5%82a+%22Substancj%C4%99%22%2C+teraz+mo%C5%BCe+zosta%C4%87+mutantk%C4%85+z+%22X-Men%22+Marvela.+Margaret+Qualley+kandydatk%C4%85+do+roli+Rogue-159459

Kłania się Kwantomania

Nawet Quantumania miała lepszą ocenę bo B 😀

Ciekawe czy już w niedzielę będzie wyraźny spadek.

Reżyser Brave New World Order przeszedł w Disneyu intensywne szkolenie z udzielania pozbawionych treści wywiadów-pierdów:

"We did one period of additional photography," he told the podcast. "Which is the same on all of these movies. There are so many variables, and [additional photography] becomes essential to fine-tuning and coming up with a thing that we know audiences will love."

The filmmaker also addressed the negative reviews: "You make the best movie you can, you put it out there, and you let audiences react to it."

https://comicbookmovie.com/captain-america/captain-america-brave-new-world/captain-america-4-director-on-reshoots-negative-reviews-others-mentioned-in-post-credits-scene---spoilers-a216233

Cytat z Mierzwiak data luty 15, 2025, 11:41

Ciekawe czy już w niedzielę będzie wyraźny spadek.

A może być już w sobotę? ; )

SATURDAY PM: Disney/Marvel Studio’s Captain America: Brave New World posted a solid estimated Saturday of $27M, -33% off Friday/previews $40M. While mid-to-high $90Ms is safe place for four days, there is a possible path to $100M if the Anthony Mackie movie can best some of the holds of Ant-Man and the Wasp: Quantumania. That is if Brave New World posts a Sunday’s that better than Ant-Man 3‘s -24% ($20.5M), and a Presidents Day holiday that’s better than -45% ($11.5M). 3-day for Brave New World lies around $87M. The fourth Captain America movie carries a production cost before P&A of $180M. I’m told that break-even for the movie lies around $425M global box office.

Zabawne, że Disney utrzymuje, że budżet tej wielodokrętkowej produkcji to "tylko $180m" (nie było mowy o +$250m?). No i prawa do dystrybycji musiały być bardzo korzystne, aby breaking point wynosił "tylko $425m". Piątemu Terminatorowi do zielonego światła dla kontynuacji zabrakło $60 milionów, a wygenerował z kin $440m przy $155-170m budżetu.

To oczywiste mydlenie oczu, aby kolejną klapę uznać za wynik "okej". Gorzej jak spadki w kolejnych tygodniach okażą się na tyle duże, że - zgodnie z moją prognozą - przychody filmu w USA nie przekroczą $200 milionów, a worldwide nie dobiją do tych $425m. Wtedy Disney może stawać na rękach, ale nikt nie uwierzy w wyjście na zero.

Piękne 🙂

PreviousPage 78 of 98Next