aby założyć posty i tematy.

MCU - Marvel Cinematic Universe

PreviousPage 94 of 98Next

Tak! Bardzo mi się podoba!

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1952764301946638762

Powstanie animacja o Spider-Manie Punku

Ewidentnie wracają do tego co próbował TASM 1 z Garfieldem. Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy.

Będzie sens w ogóle iść do kina jak obejrzymy wszystkie nagrania z planu? 😛

Trochę się nakręciłem, że tak bardzo wyszli do ludzi 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Obejrzałem Thunderbolts*, no i nie zgodzę się, że jest tutaj wystarczająco ekspozycji aby można było to oglądać bez znajomości seriali (BNW można pominąć, bo chyba wspomnieli o nim tylko w jednym zdaniu) - tzn. można, ale nie wszystko się zrozumie. Np. kim jest ta Valentina Allegra de Fontaine? Kojarzę, że chyba pojawiła się w scenie po napisach BW i w BP:WF, ale to tyle, była jakąś tam agentką. Czemu ją tutaj oskarżają i o co, bo to chyba ważne w tej historii? Jakim cudem Bucky - były najemnik / poszukiwany morderca - stał się jakimś kongresmenem / byłym kongresmenem / człowiekiem kongresmena? Wtf? I czemu nie przepada za Walkerem, co tam między nimi zaszło?

Co do samego filmu - może być. Poziom Eternals, czyli próba zrobienia czegoś innego w MCU, ale wyszło z tego coś, do czego raczej nie wrócę, a za dwa lata mogę już nie pamiętać o czym to było. Na duży plus poruszanie tematów jakich po Marvelu się nie spodziewałem (samotność, depresja, uzależnienia od alkoholu, narkotyków, przemoc w rodzinie), choć niektóre zostały bardzo uproszczone (z depresji nie wychodzi się po jednej rozmowie z ojcem, lub po dużym przytulasie). Największy plus - Bob. Świetna rola, świetna postać i super stylówy we wszystkich jego wcieleniach. Jeśli można go nazwać czarnym charakterem tego filmu, to jest jednym z najlepszych w całym MCU. No i ostatni duży plus to kręcenie poza studiem, ewidentnie w prawdziwych lokacjach, na ekranie widać prawdziwe popisy kaskaderskie, prawdziwe kraksy aut, itd. Komputer rzucił mi się w oczy i psuł odbiór tylko przy starciu ekipy z Sentry'm w apartamencie.

Cała reszta jest taka sobie. Brakuje tu akcji, niektórym członkom ekipy materiału, aby wyjść poza statystowanie (ta znikająca laska), a przez czas trwania historii za szybko i nieprzekonująco buduje się między nimi drużynowa więź. Jest tu też sporo dziur scenariuszowych (skąd Red Guardian wiedział gdzie jechać po Elenę na tę pustynię? Skąd Bucky wiedział gdzie ich szukać? I skoro rozwalił wszystkie auta, jak przewiózł związane 4 osoby na swoim motocyklu? Policja nie zareagowała, że ktoś wjechał furgonetką w wieżowiec? Ekipa może sobie ot tak z niego wyjść?) i dziwne pomysły reżyserskie (montaż równoległy wydarzeń w stolicy z wydarzeniami w bunkrze - wtf? Jedno toczy się w innym czasie, drugi w innym, dla mnie cała ta sekwencja z zapoznaniem ekipy i ich ucieczką powinna być ciągiem, a ta impreza z politykami i podbijanie Bucky'ego do Mel powinny ją poprzedzać).

@Mierzwiak opowiadał mi o jakiejś drobnej dziewczynce-agentce, która pojawia się w BNW, co wygląda niedorzecznie. Mam to samo z Florence Pugh. Sorry, wiem że to świetna aktorka dramatyczna i nie mam nic do tego jak zagrała, ale tak, jak była dla mnie miscastem w roli Page z WWE, tak samo nie mogę uwierzyć, że obsadzono ją w roli, gdzie kopie tyłek tuzinowi facetów, albo rzuca tym Walkerem o glebę. Dziewczyna poniżej 160cm wzrostu z ewidentnie niewysportowanym ciałem, której fałdki widać na ramionach i szyi - no nie, sorry, ale nie.

Hehe to naprawdę nie widziałeś tej agentki z BNW 😀 Od razu niech Ci żona bigosu nagotuje na uspokojenie 😀

Od 0:34 aaaaaaaaaaaaa!

Dobra, jednak lubię ten kostium 🙂

Mierzwiak

Thunderbolts na Disney Plus 27 sierpnia.

Zgadzam się z Grace: ten film ma chyba najlepsze fotki z planu w historii.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Oby jak najwięcej z tego zostało w samym filmie. Jak na razie nowy reżyser prezentuje się z bardzo odświeżającej strony.

Mierzwiak
Cytat z Mierzwiak data sierpień 14, 2025, 16:35

Zgadzam się z Grace: ten film ma chyba najlepsze fotki z planu w historii.

Może zatrudnili specjalną ekipę do zdjęć z planu 😉

Ryan Reynolds powróci jako Deadpool w Avengers: Doomsday. Dla mnie całkowicie bez sensu, będzie prowadził narrację z offu i dowcipkował, że Stewart i McKellen mają razem 300 lat? Czy bez swoich atrybutów cofnie się do Deadpoola z X-Men Geneza: Wolverine?

https://www.worldofreel.com/blog/2025/8/15/ryan-reynolds-will-return-as-deadpool-in-avengers-doomsday-how-many-characters-can-you-fit-in-one-movie

Mierzwiak

https://deadline.com/2025/08/ryan-reynolds-deadpool-avengers-doomsday-1236489929/

Na bank sam to puścił mediom, za dużo się teraz dzieje wokół Swift więc Rajanek jest żądny uwagi.

Mierzwiak

Serialowe Marvel Zombies

Nawet czytałem jakieś fragmenty sto lat temu, plus jakąś wariację "Marvel Zombies vs Ash". Kupiło mnie, animacja nie należy do najbardziej żywych (hehe), ale co tutaj ukrywać, jest to lubiana przeze mnie tematyka 🙂

PreviousPage 94 of 98Next