aby założyć posty i tematy.

Morbius

PreviousPage 3 of 4Next

No jest tutaj jakaś walka ze znanym już wrażeniem telewizyjności, jak najwięcej krótkich money shotów, jakieś przebłyski żywszych barw, ale i tak wyszło to samo co wcześniej na czele z doczepionym na siłę Keatonem.

Nowy plakat

Jakby ktoś znalazł co tam się wyprawia w scenie po napisach, to niech da znać w spoilerze 🙂

Z tego co ja słyszałem to

Spoiler
wszystkie sceny Keatona to sceny po napisach

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Eee myślałem, że coś bardziej od czapy, skoro przytoczyli takie reakcje. Ale może to niezbyt zgadza się z resztą filmu.

Okej, najpewniejszy opis

Spoiler
bohaterowie z MCU poprzez finał NWH są wyrzuceni w różne multiversa. Przede wszystkim Vulture który trafia do więzienia w świecie Morbiusa. Zostaje z niego wypuszczony, bo nie zrobił nic złego. Zdobyw strój, odnajduje Morbiusa i informuje go o chęci zemsty na Spidermanie. Ten się zgadza i jest podbudowa pod Sinister Six.

No to jednak bez sensu 🙂 Znowu mam wrażenie jakby Sony podsłuchiwało ze szklanką pod drzwiami Feige'a i na tym opierała się ich wiedza o losach MCU.

Cytat z Kuba data marzec 25, 2022, 12:53

Okej, najpewniejszy opis

Spoiler
bohaterowie z MCU poprzez finał NWH są wyrzuceni w różne multiversa. Przede wszystkim Vulture który trafia do więzienia w świecie Morbiusa. Zostaje z niego wypuszczony, bo nie zrobił nic złego. Zdobyw strój, odnajduje Morbiusa i informuje go o chęci zemsty na Spidermanie. Ten się zgadza i jest podbudowa pod Sinister Six.

Aż mnie głowa rozbolała jak przeczytałem ten nonsens.

Kiedy znowu przenieśli datę premiery, nie spodziewałem się, że będę przedzierał się na Morbiusa przez takie zaspy 🙂

Kompletnie taśmowa, brzydka, hollywoodzka fantastyka komiksowa. Nie ma tutaj ani grama serca, może Smith trochę stara się aby chociaż być lekko przeszarżowanym złoczyńcą z lat 90-tych. Ale nie jest to komplement, bo jest szaro-bury jak reszta pośród tych efektów specjalnych z postmatrixowego serialu i sprawiających wrażenie w ogóle nie rozplanowanych walk. Smith i Leto rzucają się na siebie, po czym coś tam, coś tam na komputerze. Tak to wygląda.

To najgorszy ze złych filmów, jest tak smętny, anemiczny, prosty, że nawet nie ma zbytnio czego obśmiać. Mi wadził chyba najbardziej czarny charakter, że tak znowu wrócę do Smitha. Jest zły, bo jest zły. Starano mu się wcześniej rozpisać pociąg do zemsty i agresji, ale co z tego, właściwie nie wiadomo o co mu chodzi. Pojawia się i przeszkadza, chociaż bohaterowie tak naprawdę nie przeszkadzają jemu w czynieniu zła i pożogi. No bo właśnie, niby mówi się raz czy dwa, że "należy go powstrzymać", ale Leto tak pali się do tego jak francuski samochód do ruszenia na mrozie. Zabrakło konfliktu, motywacji, emocji, Morbius to niezwykle anemiczny bohater.

Aż chciałoby się kilka razy krzyknąć do ekranu: zjadaj przestępców, jedz przestępców do cholery jak wampirzy Dexter! Poprzez postać nieco przychylnego Morbiusowi Tyrese'a Gibsona film zdaje się to budować, ale potem nagle się kończy. Aż chciałoby się kilka razy krzyknąć do ekranu: walczcie o dziewczynę! Przecież obaj chcecie ją przelecieć! Film zdaje się to budować, ale potem wiecie co 🙂

Sony ma całkiem niezłych negocjatorów, skoro kontrakt na udział w ich superprodukcjach komiksowych podpisują Hardy, Leto, a ostatnio dwoje Johnsonów, Crowe, czy Christopher Aboott. Może czas jednak pomyśleć nad działem kreatywnym? Aby to po prostu angażowało? Nie musi być wiekopomnym dziełem, niech po prostu będzie ten dobry któremu kibicujesz, aby rozkwasił gębę temu złemu. Tylko tyle.

4/10

Ps. Byłbym zapomniał, pierwsza scena po napisach ujdzie, bo broni się urokiem solowego wykonawcy. Druga jest koszmarna, bo Leto gra tam w trybie, wybaczcie za wyrażenie, kompletnego odpierdolu. Czyli już wiadomo co kręcili w grudniu 🙂 Naprawdę ciężko powiedzieć co chcieli osiągnąć tymi scenami i jak one mają się do postaci Morbiusa w reszcie filmu. Na szczęście obydwie sceny były już po tzw. outro, nie trzeba było czekać aż przeminą całe literki.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

https://www.avclub.com/jared-leto-method-acting-morbius-1848745948

Śmieszny koleś 🙂

Jakoś trzeba usprawiedliwić piękny przelew przed własnym sumieniem 🙂

Takie poświęcenie dla, w najlepszym wypadku, nominacji do Maliny 🙂

Dokładnie. Ale nie ma tam co nominować, Leto jest po prostu bezbarwny. Bardziej wampiryczny był w Little Things.

Sony to jednak stan umysłu. Jak można z postaciami z potencjałem można kręcić takie coś? I znowu jak w Venomie główny złol jest lustrzanym odbiciem głównego bohatera. Tylko tam był jeszcze Hardy, a tu praktycznie wszyscy są bez jajeczni. Zero dobrych scen akcji i jeszcze te kolorowe pierdy lecące za wampirami. Serio, tu nie ma o czym gadać ani czego oglądać.

Jakiej serii memów doczekał się Morbius? Ten film jest tak szary i nudny, że nie wiem z czego się śmiać. Czy to jest przyczyną reedycji?

https://www.filmweb.pl/news/Nadchodzi+%22Morbius+2%22+czy+Jared+Leto+tylko+stroi+sobie+%C5%BCarty-146714

Nie no, memów jest mnóstwo ale wyśmiewających głównie to czym ten film jest i jaka żałosną próbą Sony, czy aktorstwo takich ludzi jak Matt Smith czy Jared Leto.

Cytat z Kuba data czerwiec 4, 2022, 16:19

Nie no, memów jest mnóstwo

Chyba w dark webie 😛

PreviousPage 3 of 4Next