aby założyć posty i tematy.

Newsy serialowe

PreviousPage 12 of 17Next

👀

Będzie zabijał? 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Bella Ramsey, Kaitlyn Dever i Jeffrey Wright z nominacjami do Emmy.

Serio?

https://deadline.com/lists/emmy-nominations-2025/

Takie to nagrody, przy żadnych innych nie mam tak mocnego wrażenia, że wiadomo kto je dostanie jeszcze przed premierą sezonu. I jeszcze ta mnogość kategorii.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

😀 Jak to w ogóle możliwe? Jakim cudem nie Mendelsohn? Nie Denise Gough? Masakra.

Bez komentarza 🙂

Te ich nominacje są ogółem dość dziwne, i zawsze były, ja rozumiem że czasem jedna produkcja może mieć kilka dobrych ról, ale w kategorii "Aktorka drugoplanowa w serialu dramatycznym" na 7 nominacji aż 4 należą do aktorek z The White Lotus i przy całej sympatii do każdej z nich jak i uznania dla ich ról, Denise Gough i Genevieve O'Reilly w Andorze były według mnie lepsze co najmniej od dwóch z nich.

Dziwnych rzeczy 5.

Pół świata będzie oglądać finał złym, że siedzi w domu, skacowanym, lub pijanym. Na pewno tego chcą? 🙂 Ostatni sezon był udany, ale chyba już mi się przejadło. No są rowerki, te same potwory od 25 sezonów i to samo galaretowate przejście, ta sama Jedenastka stojąca u progu czegoś wielkiego. A najbardziej podobała mi się króciutka scenka z grobem Quinna.

Ja tam czekam ale też cieszę się, że to już koniec, bo to powinna być historia rozpisana na maks 3 sezony.

Mam tylko nadzieję, że nie będą na siłę chcieli odtworzyć fenomenu piosenki Kate Bush z jakimś innym utworem.

4 sezon zaskoczył wysokim poziomem, więc powstrzymałem marudzenie. Może tutaj będzie podobnie. W każdym razie, dobrze, że to już koniec. Liczę na jakąś nostalgiczną klamrę w stylu Stand By Me i siekający na kawałeczki montaż z ich dorosłego życia.

Ale cover/remiks Dziecka czasu fajny.

Też czekam i też się cieszę że to koniec. I też uważam że 3 sezony to max na dobry serial niekomediowy (wymownie spoglądam na Was, twórcy Rozdzielenia).

Mierzwiak

Podejrzyjcie najnowsze komentarze 🙂 Ale jestem pewien, że chowają też w rękawie "nową Kate Bush", tylko czy nie będzie to wysilone.

Szef HBO o ciągu dalszym The Last of Us:

“The series is definitely planned for 2027,” Bloys confirmed. “Craig is still working it out whether it will be two more seasons or one more long season. It hasn’t been decided yet, and I’m following Craig’s lead on that.”

Oho, już nie dwa nowe sezony ale może jednak jeden? Czekam aż z jednego zrobi się zero 🙂

Jak oni chcą utrzymać zainteresowanie serialem, którego oceny spadają, a dotychczasowi główni bohaterowie pojawią się w mniejszych rolach, lub retrospekcjach? Nie kojarzę drugiego takiego przypadku w historii telewizji.

Mierzwiak

Czasem tak bywało w końcowych sezonach. Przystanek Alaska, Scrubs, Ostry dyżur… 

I uratowano chyba tylko Ostry dyżur. Wprawdzie nie oglądałem, ale tam chyba reszta aktorów i tak podlegających rotacji pociągnęła temat bez Clooneya i to przez 10 lat.

PS. Tutaj trochę się nie zrozumieliśmy i ja mętnie napisałem. Chodziło mi o przykład serialu, w którym główne gwiazdy odeszły lub zeszły na dalszy plan, a który przetrwał. Ostry dyżur jest dobrym przykładem, chyba widzowie byli tam przyzwyczajeni do jakiejś rotacji. Bo w Przystanku Alaska też było wielu bohaterów, a posypało się bez Morrowa.

Jack Lowden ze Slow Horses zagra w nowym, intrygująco się zapowiadającym serialu dla Appla.

https://www.facebook.com/share/16fh22PiXN/?mibextid=wwXIfr

PreviousPage 12 of 17Next