aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 101 of 533Next

https://www.theilluminerdi.com/2021/06/07/black-panther-2-tenoch-namor/

Namor pojawi się w Black Panther 2. News potwierdzili m.in Randolph i Murphy. Aktor jednak raczej zmienią bo..no, kto siedzi na Twitterze ten się łatwo może teraz przekonać jak tragiczne poczucie humoru ma pan Huerta i co myśli o tym internet 🙂

Ale sama Atlantyda i Namor bardzo mnie interesują. Zwłaszcza, że teraz wejdzie na całego technologia z Mandaloriana dzięki czemu będzie znacznie łatwiej przestawić tamte klimaty i nie popsuje tego raczej fakt, że twórcy nie wyrobią się z renderowaniem efektów 🙂

Z innych ciekawych marvelowych newsów to Charles Murphy zapytał Waldrona o połączenie z Secret Wars oraz przyznał, że usłyszał właśnie - pierwszy raz od 2019 - że event nadal jest w planach jako kolejne wielkie wydarzenie MCU.

https://www.murphysmultiverse.com/exclusive-there-may-be-a-secret-wars-connection-in-loki-says-head-writer-michael-waldron/

Wtedy Secret Wars miało pojawić się w 2024 roku, ale Murphy zakłada, że obecnie to będzie najwcześniej 2025. Brzmi wiarygodnie. W końcu sami Russo przyznawali, że jeśli mieliby wrócić do Marvela to dla Secret Wars. What If, Loki i inne multiversowe rzeczy też mogą być podejściem pod SW, nie wspominając o Czwórce. No i jestem w stanie uwierzyć, że zarówno Sony jak i Feigiemu zależy na oparciu kolejnego eventu na barkach Spider-mana. Do tego dochodzi potencjał realizacji Spider Wars czy wręcz połączenia obu konceptów i wykorzystanie Garfielda i Maguire'a. Spider Wars mogłoby być w sumie zwieńczeniem poduniwersum Sony bo spokojnie idzie tam zaangażować Morbiusa, Carnage'a i Venoma.

Obsada super, ale naprawdę potrzebujemy filmu o tym?

Okazało się że korporacja po prostu wskoczyła na modny aktualnie wagonik, tak naprawdę mając to gdzieś? Niemożliwe.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Joanna Kulig pojawi się w filmie z Anne Hathaway, Tahaer Rahimem, Marisą Tomei i Matthew Broderickiem.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/she-came-to-me-anne-hathaway-tahar-rahim-marisa-tomei-joanna-kulig-matthew-broderick-1234964492/

Cytat z Mierzwiak data Czerwiec 8, 2021, 16:46

Obsada super, ale naprawdę potrzebujemy filmu o tym?

Okazało się że korporacja po prostu wskoczyła na modny aktualnie wagonik, tak naprawdę mając to gdzieś? Niemożliwe.

https://twitter.com/THR/status/1402188694199668736?s=20

Trudno mi powiedzieć, czy potrzebujemy. Nie będę ukrywał, że nie jestem fanem filmów biograficznych. A tych na podstawie aktualnych, głośnych wydarzeń unikam jak mogę. Tutaj będzie raczej podobnie.

Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 8, 2021, 17:40

Joanna Kulig pojawi się w filmie z Anne Hathaway, Tahaer Rahimem, Marisą Tomei i Matthew Broderickiem.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/she-came-to-me-anne-hathaway-tahar-rahim-marisa-tomei-joanna-kulig-matthew-broderick-1234964492/

Fajnie, że wymieniają ją w jednym ciągu z innymi. Znaczy, że nie traktują jej jak jednosezonowej gwiazdki. Przynajmniej taką mam nadzieję 😉

Wymieniają, bo ma dość proste imię i nazwisko. 😛

Twórca serialowego Hannibala za kamerą nowej Christine

A pani Joannie mocno gratuluję 🙂

Długo nie wytrzymał

Deadline w newsie o Mulligan i Kazan potwierdziło, że zdjęcia do "Maestro" Coopera dopiero w przyszłym roku, mocno im chyba nie idzie zgranie terminarzy, mieli kręcić w tym roku - chyba, że wykombinowali sobie, że może nie najgłupszym pomysłem jest przyjść z tym filmem po tym jak Spielberg przypomni światu o istnieniu West Side Story. Oby Cooperowi drugi film wyszedł.

https://www.latimes.com/entertainment-arts/business/story/2021-06-08/can-warner-bros-keep-movie-dreams-alive?fbclid=IwAR0slXnIXAtJv1sfrQ9Yiouql8hWsyL1mP9pmwOkUsU2hw6Th-qeN60h6SE

Tutaj poza informacjami o planach dystrybucji Warnera jest między innymi informacja, że "Don't Worry Darling" Wilde dopiero w przyszłym roku (przynajmniej szeroka dystrybucja) plus potwierdzenie, że "Batgirl" i "Blue Beetle" idą na Maxa i będą miały budżety średniej wielkości.

Ładne odklejenie od rzeczywistości u dziennikarzy. Czekam na fikołka logicznego gdy Disney Plus zacznie produkować komiksowe filmy na streaming 🙂

Statick Shock i BB to wręcz idealnie bohaterowie na Maxa 😛 chociaż niektórych ma prawo, moim zdaniem, irytować, że Warner dla pozerki odstawia show z nowym Supermanem zamiast dawać na ekranie szanse komiksowym czarnoskórym bohaterom którzy mają jakąś tradycje i spore grono fanów.

Natomiast w przypadku Batgirl jedyny argument jaki widzę na ten moment aby puścić to tylko na Max to niechęć do posiadania dwóch Batmanów na dużym ekranie na dłuższą mete.

U Richtmana ogólnie rządzi spisek. Wczoraj podał twitta z pytaniem "dlaczego filmy o czarnoskórych mają zawsze niskie budżety?". I to jest właśnie takie wieczne szukanie dziury w całym.

Wspomniane projekty są idealne pod Maxa, podobnie jak kolejna część Evil Dead. Jakieś zainteresowanie jest, ale w sumie średnie, jakieś ryzyko jest, ale tak naprawdę średnie, jakiś budżet można rzucić pod efektowny zwiastun, ale w sumie będzie średni. To są niezłe pomysły na walkę z bezbarwnymi piątkowymi premierami Netflixa i Disney również je podejmie gdy już okrzepną z serialami.

Natomiast wiara, że Blue Beetle z miejsca zgarnąłby setki milionów dolarów jest naiwnością. Nadal nie kumają mechanizmów MCU, które już wiele razy analizowaliśmy na blogu, moim zdaniem przede wszystkim serializacji i wpojenia przekonania, że mały odcinek serii może wpływać na ten większy.

Mnie bawi to takie podejście Warnera, że "ooo Fisher i THR jadą nas za rasizm i w ogóle no to może pokażemy, że jesteśmy tolerancyjni i otwarci..no to może prosze, robimy czarnoskórego Supermana, dajemy go do no XX wieku, oczywiście motyw społeczny, tak mhm. Czarnoskóry bohater z komiksów? Nie no, szanujmy się, to na Maxa". Niby też szukanie dziury w całym, ale w gruncie rzeczy przykład strasznie sztucznych fikołków w wykonaniu Warnera które robią właściwie regularnie. No, ale mnie to bardziej bawi niż denerwuje.

W kwestii przełamania bezbarwności Netflixa - nie wiem czy BB i Static Shock są dobrymi pomysłami na start. Z tego bardzo łatwo jest zrobić absolutnie bezbarwnego superbohaterskiego akcyjniaka który wiele Maxowi nie da. Zgadzam się, że są z założenia lepsi na streaming, ale może niekoniecznie na pierwszy rzut mający na celu przekonać widownie do filmów DC na streamingu. Batgirl tutaj oczywiście osiągnie więcej. Streaming to dobre miejsce dla bohaterów którzy niekoniecznie nadają się na wielki ekran jako główni bohaterowie, ale których mitologie oferują coś ciekawego i odróżniającego ich od reszty.

Moim zdaniem przesadzą w końcu z tym "motywem społecznym" i szerszej publiczności w końcu się uleje. Zostanie krąg twitterowiczów i amerykańskie dziennikarstwo, zdziwieni, że no ale dlaczego tak mało osób to ogląda. Bo nie da się długo jechać na pomyśle "niech (wstaw nazwę popularnej postaci) będzie czarny, dopiszmy mu problem z rasizmem, otoczmy czarną popkulturą i sprzeda się jak Pantera". Chyba, że po prostu nie doceniam przyzwyczajeń pewnej grupy odbiorców, niby komedie dla afroamerykańskiej społeczności wyglądają w gruncie rzeczy podobnie (gorsze rejony Murphy'ego, Lawrence'a, Harta, Barbershop, Madea itd).

Jestem pewien, że jeśli sprawdzą się niektóre z wycieków dotyczących fabuły Supermana to to będzie film gdzie uleje się absolutnie każdemu. No, ale nie były to też super wiarygodne wycieki, chociaz wiemy jak było z WW...

O bosz.

https://filmozercy.com/wpis/olga-boladz-i-piotr-stramowski-na-zdjeciach-z-komedii-romantycznej-milosc-na-pierwsza-strone

Chastain, Garfield, D'Onofrio

Sam nie wiem, cały czas myślałem o tej raczej niezbyt udanej charakteryzacji. Wiem jakie to środowisko, wiem jaka epoka, ale każdy tutaj wygląda jak z parodii w stylu Black Dynamite. Może w pełnym metrażu akcenty rozłożą się po prostu lepiej.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
PreviousPage 101 of 533Next