aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 100 of 533Next

Cytat z Kuba data Czerwiec 3, 2021, 22:40

Licze też na dobre wykorzystanie klimatów noir (scenariusz miał w sobie więcej z klasycznego kryminału noir niż Incepcji) chociaż nieco mnie zniechęca, że raczej odeszli od Rki.

Pod zwiastunem na kanale WB jest napisane, że PG-13:

"“Reminiscence” is rated PG-13 for strong violence, drug material throughout, sexual content and some strong language"

Nowy kostium Shazama

Chcieli aby wyglądał mniej jak w piżamie, a wygląda bardziej jak w piżamie 🙂 ale poszli już na maksa w piankę, więc piankowe uzupełnienia mięśni tak nie rażą jak wcześniej.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Dlaczego te wszystkie kostiumy mają tę samą fakturę?

Może lepiej wyglądają w obiektywie kamery?

Może, na pewno lepiej niż gdyby były zupełnie gładkie, ale mam wrażenie że ktoś kupił kilometr tego materiału i od lat oglądamy jak jest zużywany (przez Marvela, DC, nawet Netfliksa), a końca nie widać 🙂

Reżyser wypuścił coś takiego:

Spoko zajawka, mimo że nieoficjalna. Ale pewnie dlatego jest bez tytułu, a na końcu, jak mówi, że przynajmniej mogłoby jedno światło, to pasowałoby, jakby zaświeciła się błyskawica na kostiumie i zaraz później pojawił się właśnie tytuł filmu na ekranie.

Oficjalna, przecież reżyser to wrzucił 🙂

Miałem na myśli, że nie jest to oficjalny materiał wypuszczony przez studio, ale mogłem to inaczej napisać. 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ale po co?

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Drugi zwiastun Infinite:

Szybko. Na dodatek prawie same nowe sceny.

Cytat z Szaman data Czerwiec 4, 2021, 20:47

Ale po co?

https://twitter.com/DEADLINE/status/1400897871399030786

Skoro film był adaptacją książki z serii to cóż - ma to sens 😉 Ja chętnie przygarnę dobrą morską historie, nie ma ich za wiele. Zobaczymy kto wyreżyseruje całość

Szykują drugą część

Trochę chyba zaskoczenie, bo jednak nie sądzę by pierwsza część zwróciła koszty. Z drugiej strony mają z pewnością świadomość, że powstał dobry film, więc szkoda rezygnować.
Obstawiam, że tym razem akcja będzie się dziać w latach 80. Ciekawe jak sobie z tym poradzą. Kino eksplorowało tę dekadę ostatnimi czasy wyjątkowo często. Na dodatek jest bardzo kiczowata i jakby nie w stylu Cruelli. Może więc jej pomysły modowe będą czymś wręcz przeciwnym? W każdym razie czekam na soundtrack 🙂
A propos jeszcze ścieżki dźwiękowej w pierwszej części. Podobało mi się, że jest tak nieoczywista. Że jeśli te znane zespoły, to w piosenkach niekoniecznie będących ich największymi hitami (niektórych wykonawców nawet nie poznałem, np. Bee Gees). I że taka mało w niej kawałków znanych, a jeśli już, to w mniej oczywistych wersjach (patrz covery w wykonaniu Ike'a i Tiny). Mam nadzieję, że przy części drugiej kierować się będą podobnym kluczem.

Nie wiemy, jak sobie radzi na Disney+, a tam każde 30 dolarów (lub ich równowartość na innych rynkach) idzie w całości na ich konto.

Pierwsze osiem minut In the Heights.

Nowy Soderbergh:

Nietypowy wybór, chyba zwrot w stronę komedii, chociaż nie wiadomo co tam mu siedzi w głowie.

PreviousPage 100 of 533Next