aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 107 of 533Next

Może i Julie Delpy wpadnie, w końcu w Before Midnight razem z Hawke'iem też byli w Grecji 🙂

Teoria o Knives Out 2: Daniel Craig i grupa jego przyjaciół jest na wakacjach, dochodzi do zbrodni i tym razem on jest podejrzanym. Na śledztwo przybywa jego największy rywal, błyskotliwy detektyw grany przez Edwarda Nortona, dlatego nie ma go jeszcze na zdjęciach.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

11 listopada

Alvarez złapał kolejną srokę za ogon.

Cytat z Szaman data Czerwiec 29, 2021, 20:37

Teoria o Knives Out 2: Daniel Craig i grupa jego przyjaciół jest na wakacjach, dochodzi do zbrodni i tym razem on jest podejrzanym. Na śledztwo przybywa jego największy rywal, błyskotliwy detektyw grany przez Edwarda Nortona, dlatego nie ma go jeszcze na zdjęciach.

Podoba mi się taki pomysł, no i raczej wątpliwe by Johnson chciał zrobić prostą powtórkę pierwszego filmu, który sam w sobie był przecież inteligentnym i przewrotnym podejściem do schematu, więc takie jego - kolejne - wywrócenie wydaje się bardzo na miejscu 🙂

Ten trailer prequela Rodziny Soprano: jaka ohydna kolorystyka i telewizyjne zdjęcia udające kino, a fe. No i na co to komu? Co to ma wnieść do serialu zakończonego 14 lat temu?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

A musi coś wnosić? Jak ogłoszono tego rodzaju prequel Chinatown to pamiętam, że ktoś mi powiedział, że w sumie to czemu nie - historia będzie oryginalna, jak mającoś ciekawego do powiedzenia i pokazania to to zrobią a to, że jest to podpięte pod popularną marke nie ma wielkiego znaczenia i służyć będzie głównie marketingowi. Nie oglądałem Soprano(!) i mogę się mylić, ale to tutaj wygląda właśnie jakby Chase i Taylor po prostu chcieli opowiedzieć klasyczną gangsterską historie wyglądającą jak odrzuty z Chłopców z ferajny i po prostu podpieli to sobie pod serial. Nic wnosić raczej to nie musi.

Trailer nie przeszkadza mi zdjęciami, ale już kolorystyką tak. COŚ bardzo dziwnego dzieje się z twarzami aktorów, Nivola i Bernthal wyglądają jak De Niro w Irishmanie oglądany na małym, złej jakości ekranie. A poza tym wygląda okej, trzymam się jakoś nadziei, że przerzucili to o cały rok aby pokazać w kinach i walczyć w poważnym sezonie nagród, może coś w tym widzą (inna sprawa, że Warner tym to ma tylko Diune i Cry Macho z jakkolwiek poważnych graczy). Chętnie rzuce okiem dla samego Liotty.

Jeśli chodzi tylko o marketing to spoko, ale gdybym był fanem serialu (a nie jestem, nigdy go nie ogladałem i raczej to się nie zmieni, po prostu mnie nie interesuje) to raczej oczekiwałbym że będzie to coś dobrego a przy tym znaczącego, a tym opisem...

to tutaj wygląda właśnie jakby Chase i Taylor po prostu chcieli opowiedzieć klasyczną gangsterską historie wyglądającą jak odrzuty z Chłopców z ferajny i po prostu podpieli to sobie pod serial

...temu nie pomagasz 😛

Nie spodziewałem się wolty w stylu Terminatora, zawsze to jakaś względna świeżość w sequelach horrorów. Sprawa jest jednak dość dziwna, jeśli pamiętamy jak przedstawiono postać Langa i co zamierzał on zrobić z bohaterką Jane Levy. Sam trailer wygląda dość przeciętnie, a avatarowy złoczyńca ma już zdolności niemalże człowieka-nietoperza.

Polski plakat który nie zawstydza

https://www.filmweb.pl/news/Doroci%C5%84ski+i+sp%C3%B3%C5%82ka+na+plakacie+komedii+%22Te%C5%9Bciowie%22-143007

Debiut asystenta Guadagnino ze zdjęciami Mukdeeproma i muzyką Sakamoto.

Cytat z Szaman data Lipiec 1, 2021, 13:51

https://www.filmweb.pl/news/Doroci%C5%84ski+i+sp%C3%B3%C5%82ka+na+plakacie+komedii+%22Te%C5%9Bciowie%22-143007

Nie wiem kompletnie nic o samym filmie, ale skład daje dużą nadzieję na komedię na przyzwoitym poziomie.

Cytat z Kuba data Lipiec 1, 2021, 14:28

Debiut asystenta Guadagnino ze zdjęciami Mukdeeproma i muzyką Sakamoto.

Wygląda zaskakująco B-klasowo.

Cytat z robgordon data Lipiec 1, 2021, 15:48
Cytat z Szaman data Lipiec 1, 2021, 13:51

Nie wiem kompletnie nic o samym filmie, ale skład daje dużą nadzieję na komedię na przyzwoitym poziomie.

A sam zwiastun tylko mnie w tym utwierdza.

Widzę, że Joey King znalazła dobre źródełko z kasą

Nakręcili to w tajemnicy co ogłosili już rok temu przy okazji premiery dwójki 🙂

New Details Emerge on Alejandro González Iñárritu’s War Picture Limbo

Inarritu faktycznie po przerwie planuje dostarczyć spektakularny film.

Downton Abbey 2 przeniesione na marzec 2022.

Zwiastun filmu od Netflixa. Wygląda B-klasowo, ale wrzucam, bo zawiera ciekawy koncept:

PreviousPage 107 of 533Next