aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 106 of 533Next

Pierwsze zdjęcie z nowego filmu Guadagnino z Tymkiem Szaletem i dziewczyną z Waves.

https://www.facebook.com/blog.kinofilia/posts/4364540603596214

Ej no nie przepadam za nim, ale trzeba mu wymyślić coś innego niż Szalet 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Szambelan? 😛

Może obudzę się rano, coś mi się w głowie przestawi i Ci powiem 🙂

Cytat z Szaman data Czerwiec 24, 2021, 20:24

W listopadzie Fincher rusza z nowym filmem

W sumie nie wiedziałem chyba, że to ekranizacja komiksu:

Strasznie irytująca jest ta początkowa scena ze spazmami. Wypada sztucznie, bo finał poprzednika ostentacyjnie rozpisano tak aby doprowadzić do sequela. Denerwuje nawet jeśli pamiętam, że pod tym szyldem Myers przeżył już nawet ucięcie głowy 🙂

Niezły zwiastun, mam jakiś sentyment do Halla i tego cyklu, więc pewnie odwiedzę kino nawet mimo słabości poprzednika. Za wiele jednak się nie spodziewam.

Wygląda o niebo lepiej od fatalnego poprzednika i opiera się na naprawdę fajnym pomyśle. Szkoda tylko że twórcy ci sami więc zastanawiam się nie nad tym jak będzie to dobre, ale jak bardzo ten niezły koncept zaprzepaszczą. Jeśli zaufane osoby (no hej @szaman) dadzą zielone światło to obejrzę 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Kirby w nowym filmie twórcy The Father

Oczekiwania wielkie .Sztuka jest podobno fantastyczna, nawet lepsza od Fathera.

Jeszcze trzy lata temu wydawało się, że to Foy najwięcej ugra na The Crown..

https://twitter.com/CultureCrave/status/1409557125680930816?s=19

Hmmm.. pierwsze skojarzenie: Kate Hudson gra żonę/partnerkę Daniela Craiga.

Zaczynają już brać się za grunge

Cytat z Marek Pilarski data Czerwiec 28, 2021, 17:45

Jeszcze trzy lata temu wydawało się, że to Foy najwięcej ugra na The Crown..

No nie? A w sumie nie dzieje się z jej karierą nic wyjątkowego. Kirby moim zdaniem z pierwszej generacji była zdecydowanie najbardziej utalentowana i ciesze się (uważam jej wystep w Pieces of Woman za genialny), ale nie spodziewałbym się, że to ona będzie zgarniać najlepsze role. Matt Smith też w sumie żadnego ożywienia kariery nie zaznał, chociaż wszystko może się zmienić po House of Dragons.

Ale patrząc całościowo na ekipy "The Crown" to to co mi strasznie imponuje to kariera Olivii Colman. "The Crown" to był w sumie dla niej jedynie przystanek a ona ciągle konsekwentnie od tych paru lat notuje fenomenalne role, jedną za drugą i to często w bardzo jakościowych produkcjach, często niejednorodnych gatunkowo czy formalnie. A zaraz dojdzie jeszcze Marvel.

Szkoda mi, że więcej pierwszoplanowych ról nie dostaje Tobias Menzies. Bardzo wyrazisty aktor drugiego planu który w "Rome" czy "Outlanderze" zaprezentował kreacje wybitne. Finał 1 sezonu tego drugiego to jeden z najlepiej zagranych odcinków serialu telewizyjnego. Spokojnie powinien grać wiecej.

A z młodych którzy przewinęli się przez The Crown (bo cięzko mówić o rozwoju kariery w kontekście większości tej obsady co by nie było :P) to trzymam mocno kciuki aby swoich pięciu minut nie przespali O'Connor i Corrin.

Cytat z Kuba data Czerwiec 29, 2021, 10:00

Ale patrząc całościowo na ekipy "The Crown" to to co mi strasznie imponuje to kariera Olivii Colman.

Mnie imponuje to, że ta śmieszka z Hot Fuzz to teraz oscarowa aktorka 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Prequel Rodziny Soprano

PreviousPage 106 of 533Next