Newsy filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 7 października, 2020, 19:54Cytat z Szaman data Październik 7, 2020, 07:29Tytuł już się przewijał, tym razem pierwszy fragment
Mocno cisną w Boże Narodzenie z tym filmem, ciekawe. CGI słabe w tym jednym ujęciu, i w sumie nie wiem, czy czuję Greengrassa jako reżysera westernu, no ale zobaczymy.. Wygląda na to, że zwiastun pojawi się niedługo.
Cytat z Szaman data Październik 7, 2020, 07:29Tytuł już się przewijał, tym razem pierwszy fragment
Mocno cisną w Boże Narodzenie z tym filmem, ciekawe. CGI słabe w tym jednym ujęciu, i w sumie nie wiem, czy czuję Greengrassa jako reżysera westernu, no ale zobaczymy.. Wygląda na to, że zwiastun pojawi się niedługo.
Cytat z Szaman data 7 października, 2020, 20:04Kiedyś Mierzwiak napisał taką świetną rzecz która mnie rozśmieszyła i którą zapamiętałem: w ostatnich latach Tom Hanks lubi przychodzić do pracy w dobrym humorze i w takim też z niej wychodzić.
Tutaj jednak chyba będzie miał szansę zmęczyć się i ubrudzić. Wygląda nawet solidnie, chociaż ciężko o jakieś spazmy. Może starczyć na oscarową dziesiątkę w tym dziwnym roku (przypominam, że jeśli nie mieszam, to "bardzo rozważnie" powiększyli sobie liczbę filmów do stałej dziesiątki).
Kiedyś Mierzwiak napisał taką świetną rzecz która mnie rozśmieszyła i którą zapamiętałem: w ostatnich latach Tom Hanks lubi przychodzić do pracy w dobrym humorze i w takim też z niej wychodzić.
Tutaj jednak chyba będzie miał szansę zmęczyć się i ubrudzić. Wygląda nawet solidnie, chociaż ciężko o jakieś spazmy. Może starczyć na oscarową dziesiątkę w tym dziwnym roku (przypominam, że jeśli nie mieszam, to "bardzo rozważnie" powiększyli sobie liczbę filmów do stałej dziesiątki).
Cytat z Szaman data 7 października, 2020, 20:07Nowy Mel Gibson
https://www.youtube.com/watch?v=DWfPGIMDhNw&feature=emb_logo
Zdjęcia do Jurassic World: Dominion przerwane na dwa tygodnie
https://twitter.com/colintrevorrow/status/1313900544772186112
Nowy Mel Gibson
Zdjęcia do Jurassic World: Dominion przerwane na dwa tygodnie
Woke up to the news we had a few positive Coronavirus tests on Jurassic World: Dominion. All tested negative shortly after, but due to our safety protocols we’re going to pause for two weeks. Back soon. pic.twitter.com/DxuqX9UdgX
— Colin Trevorrow (@colintrevorrow) October 7, 2020
Cytat z Szaman data 7 października, 2020, 20:27Nie wiem czy nadążyłem. Emerytowany Święty Mikołaj zaszywa się gdzieś na odludziu, ale wojsko amerykańskie prosi go o o jeszcze jedną misję. W międzyczasie niezadowolony z mikołajowego prezentu, rozpieszczony bachor postanawia wynająć seryjnego mordercę i pozbyć się naszego Gwiazdora. Powiedziałbym Gibsonowi aby jednak wracał na emeryturę zamiast grać w takich rzeczach, ale on wtedy zajmuje się obrażaniem kobiet i Żydów 🙂
Nie wiem czy nadążyłem. Emerytowany Święty Mikołaj zaszywa się gdzieś na odludziu, ale wojsko amerykańskie prosi go o o jeszcze jedną misję. W międzyczasie niezadowolony z mikołajowego prezentu, rozpieszczony bachor postanawia wynająć seryjnego mordercę i pozbyć się naszego Gwiazdora. Powiedziałbym Gibsonowi aby jednak wracał na emeryturę zamiast grać w takich rzeczach, ale on wtedy zajmuje się obrażaniem kobiet i Żydów 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 7 października, 2020, 20:46Collider podaje, że Mank trafi na Netflix 4 grudnia. 🙂
https://collider.com/mank-netflix-release-date-david-fincher/
Collider podaje, że Mank trafi na Netflix 4 grudnia. 🙂
https://collider.com/mank-netflix-release-date-david-fincher/
Cytat z Mierzwiak data 8 października, 2020, 00:37Cytat z Szaman data Październik 7, 2020, 20:04Kiedyś Mierzwiak napisał taką świetną rzecz która mnie rozśmieszyła i którą zapamiętałem: w ostatnich latach Tom Hanks lubi przychodzić do pracy w dobrym humorze i w takim też z niej wychodzić.
Wow 🙂
Cytat z Szaman data Październik 7, 2020, 20:04Kiedyś Mierzwiak napisał taką świetną rzecz która mnie rozśmieszyła i którą zapamiętałem: w ostatnich latach Tom Hanks lubi przychodzić do pracy w dobrym humorze i w takim też z niej wychodzić.
Wow 🙂
Cytat z Szaman data 8 października, 2020, 07:21Zupełnie po cichu nakręcili sobie "Nie oddychaj 2".
https://twitter.com/BDisgusting/status/1314030048157069312?s=19
Zupełnie po cichu nakręcili sobie "Nie oddychaj 2".
Stephen Lang Wraps Filming on ‘Don’t Breathe’ Sequel! https://t.co/FZAw5KS5cP
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) October 8, 2020
Cytat z Marek Pilarski data 8 października, 2020, 18:22<3
<3
Cytat z Marek Pilarski data 8 października, 2020, 18:22Cytat z Marek Pilarski data Październik 8, 2020, 18:22<3
To odnośnie Manka, oczywiście. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data Październik 8, 2020, 18:22<3
To odnośnie Manka, oczywiście. 🙂
Cytat z Szaman data 8 października, 2020, 20:09Tylko dla mnie zwiastun ma coś z paranoicznego thrillera? Przyznam, że to nie moja epoka i nie moja bajka, ale w końcu Fincher, więc wypada spojrzeć, zwłaszcza, że dowiozą do domu.
Tylko dla mnie zwiastun ma coś z paranoicznego thrillera? Przyznam, że to nie moja epoka i nie moja bajka, ale w końcu Fincher, więc wypada spojrzeć, zwłaszcza, że dowiozą do domu.
Cytat z Marek Pilarski data 8 października, 2020, 21:11Spór pisze, że w kinach będzie od 20 listopada, więc po cichu liczę, że może będzie premiera na tegorocznych AFF/NH tydzień wcześniej, choć jeszcze nie wiem, czy w tym roku się wybiorę. Jak będzie, to postaram się pojechać, chociażby tylko na ten film. 🙂
Spór pisze, że w kinach będzie od 20 listopada, więc po cichu liczę, że może będzie premiera na tegorocznych AFF/NH tydzień wcześniej, choć jeszcze nie wiem, czy w tym roku się wybiorę. Jak będzie, to postaram się pojechać, chociażby tylko na ten film. 🙂
Cytat z Szaman data 8 października, 2020, 21:14Jakoś dopiero teraz zorientowałem się, że od Gone Girl minęło aż 6 lat. Ale ten czas ucieka, jak do tego doszło nie wiem 🙂
Jakoś dopiero teraz zorientowałem się, że od Gone Girl minęło aż 6 lat. Ale ten czas ucieka, jak do tego doszło nie wiem 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 8 października, 2020, 21:23Na kanale "Netflix Film Club" jest wersja "redditowa", dłuższa od tej normalnej i pokazująca więcej, poza tym dźwięk w niej zrobiony "na staro".
https://www.youtube.com/watch?v=4Xwmo4mc_dQ&fbclid=IwAR0GsqgZ3ndtEvp1zAuxun1tqNdy-7uouCKGNpi3BhqnKxjJsCDT1FwZ0TE
Na kanale "Netflix Film Club" jest wersja "redditowa", dłuższa od tej normalnej i pokazująca więcej, poza tym dźwięk w niej zrobiony "na staro".
Cytat z Janko data 8 października, 2020, 22:54Cytat z Szaman data Październik 8, 2020, 20:09Tylko dla mnie zwiastun ma coś z paranoicznego thrillera? Przyznam, że to nie moja epoka i nie moja bajka, ale w końcu Fincher, więc wypada spojrzeć, zwłaszcza, że dowiozą do domu.
Pewnie to nie jest dziwne, ale mi przypomina Obywatela Kane'a 🙂 Nie tylko przez kontrowersyjnego głównego bohatera, ale ogólny klimat trailera, zdjęcia kompozycja kadrów itd. A ostatnia scena to prawie dosłowny cytat z dzieła Wellesa.
Cytat z Szaman data Październik 8, 2020, 20:09Tylko dla mnie zwiastun ma coś z paranoicznego thrillera? Przyznam, że to nie moja epoka i nie moja bajka, ale w końcu Fincher, więc wypada spojrzeć, zwłaszcza, że dowiozą do domu.
Pewnie to nie jest dziwne, ale mi przypomina Obywatela Kane'a 🙂 Nie tylko przez kontrowersyjnego głównego bohatera, ale ogólny klimat trailera, zdjęcia kompozycja kadrów itd. A ostatnia scena to prawie dosłowny cytat z dzieła Wellesa.
Cytat z Mierzwiak data 8 października, 2020, 23:29Cytat z Szaman data Październik 8, 2020, 21:14Jakoś dopiero teraz zorientowałem się, że od Gone Girl minęło aż 6 lat. Ale ten czas ucieka, jak do tego doszło nie wiem
9 lat od Dziewczyny z tatuażem, na której mam wrażenie byłem w kinie może ze 3, 4 lata temu.
Zwiastun średni, poza tym że film będzie obłędny wizualnie ciężko coś więcej powiedzieć, no ale to Fincher, zasiądę przed TV w dniu premiery!
Cytat z Szaman data Październik 8, 2020, 21:14Jakoś dopiero teraz zorientowałem się, że od Gone Girl minęło aż 6 lat. Ale ten czas ucieka, jak do tego doszło nie wiem
9 lat od Dziewczyny z tatuażem, na której mam wrażenie byłem w kinie może ze 3, 4 lata temu.
Zwiastun średni, poza tym że film będzie obłędny wizualnie ciężko coś więcej powiedzieć, no ale to Fincher, zasiądę przed TV w dniu premiery!
Cytat z Marek Pilarski data 8 października, 2020, 23:32Cytat z Mierzwiak data Październik 8, 2020, 23:29Zwiastun średni, poza tym że film będzie obłędny wizualnie ciężko coś więcej powiedzieć, no ale to Fincher, zasiądę przed TV w dniu premiery!
Ten z kanału Netflix Film Club jest lepszy. Widziałeś?
Cytat z Mierzwiak data Październik 8, 2020, 23:29Zwiastun średni, poza tym że film będzie obłędny wizualnie ciężko coś więcej powiedzieć, no ale to Fincher, zasiądę przed TV w dniu premiery!
Ten z kanału Netflix Film Club jest lepszy. Widziałeś?