aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 11 of 533Next
Cytat z Szaman data Październik 7, 2020, 07:29

Tytuł już się przewijał, tym razem pierwszy fragment

Mocno cisną w Boże Narodzenie z tym filmem, ciekawe. CGI słabe w tym jednym ujęciu, i w sumie nie wiem, czy czuję Greengrassa jako reżysera westernu, no ale zobaczymy.. Wygląda na to, że zwiastun pojawi się niedługo.

Kiedyś Mierzwiak napisał taką świetną rzecz która mnie rozśmieszyła i którą zapamiętałem: w ostatnich latach Tom Hanks lubi przychodzić do pracy w dobrym humorze i w takim też z niej wychodzić.

Tutaj jednak chyba będzie miał szansę zmęczyć się i ubrudzić. Wygląda nawet solidnie, chociaż ciężko o jakieś spazmy. Może starczyć na oscarową dziesiątkę w tym dziwnym roku (przypominam, że jeśli nie mieszam, to "bardzo rozważnie" powiększyli sobie liczbę filmów do stałej dziesiątki).

Nowy Mel Gibson

Zdjęcia do Jurassic World: Dominion przerwane na dwa tygodnie

Coraz dziwniejsze te filmy.

Nie wiem czy nadążyłem. Emerytowany Święty Mikołaj zaszywa się gdzieś na odludziu, ale wojsko amerykańskie prosi go o o jeszcze jedną misję. W międzyczasie niezadowolony z mikołajowego prezentu, rozpieszczony bachor postanawia wynająć seryjnego mordercę i pozbyć się naszego Gwiazdora. Powiedziałbym Gibsonowi aby jednak wracał na emeryturę zamiast grać w takich rzeczach, ale on wtedy zajmuje się obrażaniem kobiet i Żydów 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Collider podaje, że Mank trafi na Netflix 4 grudnia. 🙂

https://collider.com/mank-netflix-release-date-david-fincher/

Dziś dzień zwiastunów. Nowy Johnny Depp:

Cytat z Szaman data Październik 7, 2020, 20:04

Kiedyś Mierzwiak napisał taką świetną rzecz która mnie rozśmieszyła i którą zapamiętałem: w ostatnich latach Tom Hanks lubi przychodzić do pracy w dobrym humorze i w takim też z niej wychodzić.

Wow 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Zupełnie po cichu nakręcili sobie "Nie oddychaj 2".

Jest Mank:

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

I dość intrygujący thriller z Dylanem O'Brianem:

<3

Cytat z Marek Pilarski data Październik 8, 2020, 18:22

<3

To odnośnie Manka, oczywiście. 🙂

Tylko dla mnie zwiastun ma coś z paranoicznego thrillera? Przyznam, że to nie moja epoka i nie moja bajka, ale w końcu Fincher, więc wypada spojrzeć, zwłaszcza, że dowiozą do domu.

Spór pisze, że w kinach będzie od 20 listopada, więc po cichu liczę, że może będzie premiera na tegorocznych AFF/NH tydzień wcześniej, choć jeszcze nie wiem, czy w tym roku się wybiorę. Jak będzie, to postaram się pojechać, chociażby tylko na ten film. 🙂

Jakoś dopiero teraz zorientowałem się, że od Gone Girl minęło aż 6 lat. Ale ten czas ucieka, jak do tego doszło nie wiem 🙂

Na kanale "Netflix Film Club" jest wersja "redditowa", dłuższa od tej normalnej i pokazująca więcej, poza tym dźwięk w niej zrobiony "na staro".

Cytat z Szaman data Październik 8, 2020, 20:09

Tylko dla mnie zwiastun ma coś z paranoicznego thrillera? Przyznam, że to nie moja epoka i nie moja bajka, ale w końcu Fincher, więc wypada spojrzeć, zwłaszcza, że dowiozą do domu.

Pewnie to nie jest dziwne, ale mi przypomina Obywatela Kane'a 🙂 Nie tylko przez kontrowersyjnego głównego bohatera, ale ogólny klimat trailera, zdjęcia kompozycja kadrów itd. A ostatnia scena to prawie dosłowny cytat z dzieła Wellesa.

Cytat z Szaman data Październik 8, 2020, 21:14

Jakoś dopiero teraz zorientowałem się, że od Gone Girl minęło aż 6 lat. Ale ten czas ucieka, jak do tego doszło nie wiem 🙂

9 lat od Dziewczyny z tatuażem, na której mam wrażenie byłem w kinie może ze 3, 4 lata temu.

Zwiastun średni, poza tym że film będzie obłędny wizualnie ciężko coś więcej powiedzieć, no ale to Fincher, zasiądę przed TV w dniu premiery!

Cytat z Mierzwiak data Październik 8, 2020, 23:29

Zwiastun średni, poza tym że film będzie obłędny wizualnie ciężko coś więcej powiedzieć, no ale to Fincher, zasiądę przed TV w dniu premiery!

Ten z kanału Netflix Film Club jest lepszy. Widziałeś?

PreviousPage 11 of 533Next