aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 12 of 533Next
Cytat z janko data Październik 8, 2020, 22:54

Pewnie to nie jest dziwne, ale mi przypomina Obywatela Kane'a 🙂 Nie tylko przez kontrowersyjnego głównego bohatera, ale ogólny klimat trailera, zdjęcia kompozycja kadrów itd. A ostatnia scena to prawie dosłowny cytat z dzieła Wellesa.

Będę musiał w końcu zobaczyć Obywatela Kane'a. Mam na DVD od jakichś 10 lat. Zakupiłem, gdy był dołączony do jakiegoś numeru Filmu. 😉

Cytat z Marek Pilarski data Październik 8, 2020, 23:32
Ten z kanału Netflix Film Club jest lepszy. Widziałeś?

Teraz już tak. Faktycznie o wiele lepszy, czekam bardzo!

Soul przełożony na Święta i Disney Plus w podobnym modelu co Mulan, ale z tego co rozumiem bez PVOD.

Kot (Cat?) zagranicą:

Nowy Fincher kojarzy mi się niestety z Romą Cuarona. Nie tylko ze względu na czarno-białe zdjęcia mam poczucie, że Fincher, podobnie jak Cuaron właśnie, pomyślał, że po latach tworzenia filmów zgodnych z własnym sobą, czas zrobić skok na Oskara. Oby efekt był lepszy niż u Alfonso.

Scenariusz jest autorstwa zmarłego ojca Finchera. Może się okazać, że wręcz odwrotnie, to będzie jego najbardziej autorski film.

Cytat z Szaman data Październik 9, 2020, 16:00

Scenariusz jest autorstwa zmarłego ojca Finchera. Może się okazać, że wręcz odwrotnie, to będzie jego najbardziej autorski film.

Użyłbym w takim wypadku raczej określenia "najbardziej osobisty", ale nie "najbardziej autorski".

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jak wyżej.

Fincher to taki twórca, który nawet gdy kręci kolejną adaptację powieści / remake (wspomniana Dziewczyna z tatuażem) to tak mocno odciska na materiale swój styl i charakter, że w zasadzie każdy jego film to autorskie dzieło. No, może nie ten nieszczęsny Alien 3 którego tak nie znosi, alw i tam podpis Davida jest bardzo widoczny.

Z Teneta do nowego Russella

Data premiery totalnie z dupy, no ale ok. 😛

Nie widziałem, że Fincher nakręcił Sin City 3.

Nowa wersja Kleopatry będzie kolejnym wspólnym projektem Gal Gadot i Patty Jenkins

Chris Pine zagra Cezara? 🙂

Czyli to nie jest ten film, który od lat jest planowany, i w którym najpierw miała zagrać Jolie, a reżyserować miał Fincher, a później z rolą Kleopatry była wiązana Lady Gaga...

Grace pisze, że ma jeszcze jakieś dodatkowe informacje o tym filmie, z którymi podzieli się dzisiaj jeszcze.

Zwiastun Everybody's Talking About Jamie, jednego z filmów dawnego Foxa, które przejął Disney. Chyba głównie dla fanów kolorowych musicali, więc chętnie zobaczę. 😉

Billy Elliot. Next Generation? 😉

Frank Grillo i kilka znanych twarzy, w filmie, o którym rozmawialiśmy jakiś czas temu:

Cytat z Marek Pilarski data Październik 11, 2020, 18:52

Czyli to nie jest ten film, który od lat jest planowany, i w którym najpierw miała zagrać Jolie, a reżyserować miał Fincher, a później z rolą Kleopatry była wiązana Lady Gaga...

Według Deadline - nie:

Sony Pictures and producers Amy Pascal and Scott Rudin have for years developed an adaptation of the Stacy Schiff biography Cleopatra. Angelina Jolie was attached and Lady Gaga was later rumored for a possible coronation following her Oscar-nominated performance in A Star Is Born. The list of potential directors has included James Cameron, Denis Villenueve and David Fincher. The film has been through many rewrites, last from David Scarpa. I hear most recently that Eric Roth is working on it, meaning there might be a footrace here between Sony and Paramount to go first.

No właśnie czytałem na Deadline i trochę się zdziwiłem. 😉

PreviousPage 12 of 533Next