aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 117 of 533Next

Widzę już Olivię wysoko w oscarowych ankietach.

Jeszcze więcej Clinta

Cytat z Szaman data Sierpień 5, 2021, 16:20

https://twitter.com/IndieWire/status/1423301518116196357

Ksiązka jest bardzo dobra, jestem ciekaw tylko jak ją Maggie przełożyła na filmowy język

Zdjęcia do "Armageddon Time" Jamesa Graya w październiku. Obsada niezmieniona. Czekam strasznie.

Jakiś nie mentalowy ten Eastwood.

Cytat z Kuba data Sierpień 5, 2021, 23:07

nie mentalowy

Szaman has reacted to this post.
Szaman

I znowu powrócił, chociaż mam wrażenie, że nikt nie jest niezniszczalny i po Clincie już mocno widać pesel. Dobry, bardzo nostalgiczny zwiastun, nawet jeśli można go zbyć stwierdzeniem, że to tylko tęsknota za sukcesem Gran Torino.

Mierzwiak and Kuba have reacted to this post.
MierzwiakKuba

Wejście Morricone było mocne.

Czekam, co poradzić, "Richard Jewell" był zaskakująco dobrym filmem, w "Mule" Clint jako aktor był nadal solidny na dodatek tutaj dojdzie element nostalgicznego i rozliczeniowego powrotu do westernu. Mamy tu też całkiem przyjemne odświeżenie twórczej ekipy Clinta i powrót Nicka Schenka do pisania skryptu.

A poza tym czerpie obrzydliwą satysfakcję z tego jak Clint od czasów już "Unforgiven" co film - w mniejszym lub większym stopniu - rozlicza się ze swoimi grzechami i wpadkami, wycofuje z pewnych postaw czy demitologizuje samego siebie przepraszając za pewne zachowania czy pozy jak i również ewidentnie powątpiewając w swoich dziełach w ideały którymi hołdował kiedyś. I oczywiście Clint nigdy nie był aż tak radykalnym i fundamentalnym konserwatystą jak to sobie niektórzy wymyślają, ale jednak piękne to jest jak przy każdej premierze przewija się szereg postów i artykułów dotyczących głownie tego jaki to z Clinta "prawdziwy męzczyzna, znajacy swoje wartości, nie dający się polityce, idący pod prąd, kawał MACHA, bla bla bla" pomimo tego, że jeśli jest coś co Eastwood chce od lat przekazać to właśnie to, że wiele razy wcześniej się mylił.

Szaman

“We’re working on Chronicle 2 right now, and I think it’s going to be great," Davis told the site. "We’re working on it at Fox (20th Century Studios). It’s going to give us a chance to tell the story in a different way. We’re going to tell it from the female point of view. It will have been ten years since the event happened in Seattle, and a lot of it’s going to deal with fake news and real news and cover-ups."

"More interestingly, it’s the next generation getting these powers that are corruptive," he continued. "These are young women just finishing college, they are empowered, and this is their journey. I mean, what a new and interesting story you can tell there.”

Korpo-filmotwórstwo celujące pod widownię dla której świat zaczyna i kończy się na twitterze. Idę zwymiotować.

https://www.comicbookmovie.com/sci-fi/chronicle-sequel-focusing-on-a-group-of-female-college-students-officially-in-development-a187027#gs.8b7f9n

Szaman
Cytat z Kuba data Sierpień 5, 2021, 23:07

Jakiś nie mentalowy ten Eastwood.

Ciężko się ogląda ten zwiastun. A przy ciosie w szczękę miałem skojarzenie z Irlandczykiem. Clint z pewnością nie zna piosenek Perfectu. A szkoda.

Teaser filmu o Kalinie Jędrusik

Oryginalny tytuł, nie wpadłbym.

Szaman
Cytat z robgordon data Sierpień 6, 2021, 22:14

Ciężko się ogląda ten zwiastun. A przy ciosie w szczękę miałem skojarzenie z Irlandczykiem. Clint z pewnością nie zna piosenek Perfectu. A szkoda.

Dopiero teraz obejrzałem.

No nie zgadzam się, bo niby czemu wykluczać kogoś z powodu wieku? Kto będzie kręcić takie filmy i grać takich bohaterów jak zabraknie Clinta? Skojarzenie z Irlandczykiem nietrafione o tyle, że tam, przy pomocy komputera, nieudolnie udawano, że dziadek ma 30 lat na karku mniej, tutaj wiek bohatera zdaje się ładnie współgrać z historią i nikt nie udaje, że jest młodszy.

Sam film dobrze się zapowiada.

Cytat z Mierzwiak data Sierpień 7, 2021, 17:50
Cytat z robgordon data Sierpień 6, 2021, 22:14

Dopiero teraz obejrzałem.

No nie zgadzam się, bo niby czemu wykluczać kogoś z powodu wieku? Kto będzie kręcić takie filmy i grać takich bohaterów jak zabraknie Clinta? Skojarzenie z Irlandczykiem nietrafione o tyle, że tam, przy pomocy komputera, nieudolnie udawano, że dziadek ma 30 lat na karku mniej, tutaj wiek bohatera zdaje się ładnie współgrać z historią i nikt nie udaje, że jest młodszy.

Sam film dobrze się zapowiada.

Nie wykluczam Clinta, niech kręci filmy jeszcze choćby i 20 lat. Jeśli tylko będzie miał siły, inwencję i inwestorów. Ale z graniem takich ról jest jednak trochę inaczej. Jest już w bardzo podeszłym wieku. I to widać (choć oczywiście jak na 91 lat trzyma się nieźle). I wg mnie jego wiek niezbyt koresponduje z graną tutaj postacią. Przez co staje się mało wiarygodna.
A skojarzenie z jakimś innym filmem nie musi przecież oznaczać identycznego podobieństwa sceny, postaci, czy innego elementu. Tutaj, w obu filmach widzę dwóch aktorów, którzy grają w scenę w której używają przemocy. I w obu przypadkach wygląda to niedobrze, ponieważ obaj wyglądają przy tym niezdarnie.

Ocenię jak wyjdzie, ale tutaj w trailerze to jest tylko jakaś sekunda z ciosem ręką, u Scorsese było tego więcej. Dużo więcej i o wiele za długo 🙂

Tak, moja opinia również wynika ze zwiastuna. Może się okazać, że po filmie to odszczekam.

Jestem z Łodzi. Widok starych dziadków wyprowadzających zawodowe prawe sierpowe na miejskich rewirach nigdy nie będzie dla mnie niecodzienny.

Szaman
Cytat z Kuba data Sierpień 8, 2021, 08:21

Jestem z Łodzi. Widok starych dziadków wyprowadzających zawodowe prawe sierpowe na miejskich rewirach nigdy nie będzie dla mnie niecodzienny.

Hehe 😉

PreviousPage 117 of 533Next