aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 152 of 533Next

Robert Downey Jr. And Matt Damon Latest Stars To Join Christopher Nolan’s ‘Oppenheimer’

RDJ i Damon u Nolana

Przyznam, że zaimponował mi tym Starkiem, nie spodziewałem się takiej współpracy. Czyli film idzie w pełen gwiazdozbiór w którym główny aktor będzie gwiazdą najmniejszą.

Byłoby pięknie gdyby to był pierwszy projekt RDJ po Endgame, a nie ten w którym grzebał smokowi w odbycie 🙂

Zachęciłeś! 🙂

Cytat z Mierzwiak data Listopad 2, 2021, 17:00

Byłoby pięknie gdyby to był pierwszy projekt RDJ po Endgame, a nie ten w którym grzebał smokowi w odbycie 🙂

Przed wskoczy produkcja z twórcą "Oldboya" i "Handmaiden" 😉

Via Sobczak

Damon gra Lesliego Grovesa, dyrektora projektu Manhattan. RDJ gra Lewisa Straussa który przesłuchiwał Oppenheimera i krytykował jego lojalność wobec USA.

Cytat z Szaman data Listopad 1, 2021, 23:32

Ten Hyperion taki super? Zatem fajnie, że wyciągnięto go spod szubienicy z napisem SyFy Channel.

Czy super to można dyskutować. Ja się nie zachwycam, ale doceniam. Jest to na pewno s-f bardzo serio, bez fajerwerków w postaci strzelania laserami z różnych otworów ciała. Bez reżysera z konkretną wizją może wyjść słabo.

Za to prawdziwa bomba może być odpalona w czwartek:

https://www.theincalmovie.com/

Prawdopodobnie chodzi o ekranizację Incala Jodorowsky'ego (tego od niezrealizowanej Diuny) i Moebiusa, komiksu określanego mianem Star Warsów dla dorosłych. Tutaj również nie jestem wielkim fanem, ale rzecz jest absolutnie kultowa. Gdyby jakieś duże hollywoodzkie studio (Warner?) się za to wzięło, to byłaby to wiadomość na miarę produkcji Villeneuve'a.

No nie mogę się powstrzymać 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Cytat z Fandorin data Listopad 2, 2021, 19:13
Cytat z Szaman data Listopad 1, 2021, 23:32

Ten Hyperion taki super? Zatem fajnie, że wyciągnięto go spod szubienicy z napisem SyFy Channel.

Czy super to można dyskutować. Ja się nie zachwycam, ale doceniam. Jest to na pewno s-f bardzo serio, bez fajerwerków w postaci strzelania laserami z różnych otworów ciała. Bez reżysera z konkretną wizją może wyjść słabo.

Alex Garland, najlepsza opcja obecnie na rynku amerykańskim.

Swego czasu Cameron i Leoś kręcili się wokół projektu. To pewnie jedyny materiał przy którym chciałbym zobaczyć Camerona, ale nie ma raczej szans na pogodzenie tego ze szlifowaniem Avatarow.

Zależy jak WB podchodzi do tego. Czy po prostu szuka łatwych pieniędzy czy raczej nauczyli się czegoś na sukcesie Diuny.

Hyperion i Upadek Hyperiona uważam, że można upchnąć w dwa filmy, ale tylko pod warunkiem, że każdy będzie miał względnie nieograniczony czas trwania i mimo wszystko dość absurdalny budżet. Myślę, że nawet ekipa Denisa by nie ogarnęła pierwszego tomu wiernie za 165 milionów. Dlatego nadziei w adaptacji Hyperiona upatrywalem w widzimisię Bezosa który by sobie uznał, że chce mieć swoją Diune i hobbystycznie wydał na te filmy budżet LOTRowy. Nie wierzyłem, że ktokolwiek inny na innych zasadach się tego podejmie.

Generalnie jeśli chcą zrobić z tego przynajmniej dwa filmy i uznają, że nie interesuje ich wyrobnik to jestem gotowy postawić pieniądze, że oferta wyląduje na biurku Jacksona.

Wizualnie OK.. ciekawe, jak pod względem aktorskim sobie poradzi.

Najbardziej bzdurnym newsem tygodnia zostaje Ryan Reynolds i jego przerwa od aktorstwa:

“So, I’ll probably be away from film, or at least shooting films, till the end of the summer,” he said.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/ryan-reynolds-sabbatical-reason-1235041279/

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Okej, ale to wygląda super

A Star Warsy, Next Goal Wins i ten ze Scarlett leżą 🙂

Oraz Time Bandits. I Flash Gordon. I coś tam o piratach.

Szaman

Miał robić jakiś remake tego starego filmu Gilliama? Zupełnie zapomniałem.

To was łączy

Szaman

Wizualnie wygląda to przepięknie.

PreviousPage 152 of 533Next