aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 193 of 533Next

Z ciekawszych informacji widzę że materiał z D&D potwierdza setting high fantasy (błagam o Forgotten Realms) i podobno całość wygląda bogato i dobrze technicznie, w co średnio wierzę bo ekipa techniczna...nie powala 🙂

John Cleese też ma już gdzieś swoją karierę

Dwusekundowy przedsmak

Niedługo zwiastun

Hinduska Atomic Blonde/John Wick:

Można odetchnąć z ulgą. Mają reżysera Fast & Furious X.

https://variety.com/2022/film/news/fast-x-director-louis-leterrier-justin-lin-1235254657/?fbclid=IwAR2ealEYVeye-IdCIzYp4nGj6O6AKvG_gLZZQOFQKRzzMLqiBkvpbQvrOKc

Ostatnio kręcił coś we Francji i myślałem, że już wypadł z hollywoodzkiego obiegu. Powodzenia z łysolem 🙂

Cytat z Marek Pilarski data maj 2, 2022, 17:44

https://www.youtube.com/watch?v=FgmnKsED-jU

Ładne zdjęcia.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Efektowna piosenka, ale zupełnie po mnie spłynęła. Ale na początku nie widziałem żadnego potencjału na hit w Shallow, więc mnie nie słuchajcie 🙂

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Okropne.

O.K.

A widzieliście Long Range Forecast dla filmu? Pro typuje bardzo, bardzo mocno.

Film Wilde wygląda super wizualnie, ale fabularnie niebezpiecznie zalatuje pretensja, której Wilde sprawnie uniknęła ostatnio. Pugh super, ale chyba najciekawiej wypada na zwiastunie Pine.

Cytat z Kuba data maj 3, 2022, 09:46

Film Wilde wygląda super wizualnie, ale fabularnie niebezpiecznie zalatuje pretensja

Co? Gdzie?

Wilde jako inspiracje dla filmu podaje Matriksa, Incepcję i Truman Show co zdaje się brzmieć spoilerowo i każe podejrzewać, że miejsce akcji okaże się w jakiś sposób fałszywe (no shit!), a może i bohaterka grana przez Pugh okaże się nieświadomym tego kim/czym jest AI, androidem czy innym fembotem; może wszystkie kobiety w tym świecie powstały by służyć mężczyznom? Tak czy siak zwiastun bardzo intrygujący i mimo potencjalnie nieoryginalnego rozwiązania zapowiada ciekawe kino. Podoba mi się, jak na razie, kariera reżyserska Wilde. Radzi sobie zdecydowanie lepiej niż jako aktorka, choć i pod tym względem prezentuje tutaj coś potencjalnie bardzo dobrego.

Dla mnie z trailera zalatuje to historią o miejscu kobiet w świecie zdominowanym przez mężczyzn i próbie ich wyrwania się z niego tak żeby pod koniec można było podsumować to wszystko krótkim "good for her".

Nie mówię że taki będzie cały film, czy że takiego tematu nie da się nadal przekuć na świetny zaskakujący film. Po prostu ogólna hmm atmosfera zwiastuna do mnie nie przemawia. Mógłby to też być zwiastun filmu Jordana Peela, uwierzyłbym natychmiast.

Jak najbardziej wierzę, że Wilde to uciągnie. W końcu Booksmart też miało papiery aby być dość oczywistym filmem i tak jak nie odkrywał koła na nowo to zdobywał serce szczerością, lekkością i bohaterami.

Słucham drugi raz i nic nie ma w tej piosence Gagi oprócz tego nachalnie wybijanego rytmu, mającego chyba kojarzyć się z nieśmiertelnym klasykiem od grupy Berlin. Zdziwię się jeśli to będzie przebój, ale nie jakoś mocno 🙂

PreviousPage 193 of 533Next