aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 219 of 533Next

Ja jednak obawiam się pewnej reguły, która dopada tych bardziej wyrazistych twórców MCU. Którym udało się zrobić (na ile to możliwe) autorskie dzieła. Pamiętam, że gdy zobaczyłem pierwsze materiały promocyjne Thora 4, pomyślałem, że z Taiką może stać się to, co stało się udziałem Jamesa Gunna. Po sukcesie (zasłużonym) pierwszej części Strażników, James dostał większe zaufanie i większy budżet. Skończyło się to niezłą, ale jednak słabszą częścią drugą. Główne powody były dwa. Gorszy scenariusz i zaufanie samemu sobie, że każdy, nawet najbardziej absurdalny pomysł, sprawdzi się na ekranie (zwróćcie uwagę, że również soundtrack, coś co było siłą napędową vol. 1, w vol. 2 jest znacznie słabszy). Okazało się, że Taika, przy okazji Miłości i Grzmotu, popełnił te same błędy. Historię potraktował po macoszemu, a pomysły, które w Ragnaroku jedynie balansowały na granicy, w kolejnej odsłonie przygód Thora, chętnie tę granicę przekraczały. Dodatkowo, u obu twórców, żarty trafiały też w kontynuacjach o wiele rzadziej niż wcześniej.
U Cooglera może być więc podobnie (nie zmienia tego nawet fakt, że ja sam uważam część pierwszą za znacznie słabszą niż pierwsze filmy Gunna i Taiki, w końcu wg krytyków i całej masy widzów w USA, pierwszy Pantera jest świetny).

Wyświetlenia nowych materiałów z Comic Con: (profile studia)

- Black Adam - 1,4 mln w 18h (You Tube), 1 mln (Twitter; retweet posta Johnsona)

- Shazam! Fury of the Gods - 4 mln w 19h (YT), 1,6 mln (T)

- She-Hulk: Attorney at Law - 6,8 mln w 12h (YT), 3,8 mln (T)

- Wakanda Forever - 8,5 mln w 11h (YT), 20,4 mln (T)

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Kamerówka teasera Ant-Mana 3:

Pierwszy zwiastun Broad Peak z Ogrodnikiem

https://upflix.pl/aktualnosci/broad-peak-nowy-polski-film-netflixa-na-pierwszej-zapowiedzi-2022-07-25

Cytat z Szaman data lipiec 25, 2022, 08:33

Pierwszy zwiastun Broad Peak z Ogrodnikiem

https://upflix.pl/aktualnosci/broad-peak-nowy-polski-film-netflixa-na-pierwszej-zapowiedzi-2022-07-25

Nieźle to się prezentuje. I raczej wygląda, że to przede wszystkim film z Ireneuszem Czopem 😉

I niedoszły Freddy Kruger o czym już mało kto pamięta.

Obejrzałem teaser Pantery drugi raz. Rzeczywiście dobry i w ogóle zapowiada lepszy film od poprzedniego. Oby tylko to "powietrze" nie uleciało po post-produkcji, bo tak wyglądały ujęcia w pierwszym zwiastunie BP bez CGI:

A tak w gotowym filmie:

: /

Cytat z Marek Pilarski data lipiec 24, 2022, 02:02

I kolejne dwa filmy Avengers. W 2025 roku. 🙂

https://twitter.com/MarvelStudios/status/1551009742604013568?s=20&t=S2lL67a9CijsfVgzAB_QQw

HH skomentowało to następująco: 6 filmów o Avengers, a wciąż brak Justice League 2.

Cate Blanchett w nowym filmie twórcy Little Children

No 100 milionów to nie zarobi 🙂 Ale było tak dziwne, że na pewno zapamiętałem ten trailer.

100 mln może nie, ale jednego złotego chłopaka może tak 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Cytat z Marek Pilarski data lipiec 25, 2022, 17:39

100 mln może nie, ale jednego złotego chłopaka może tak 🙂

Spójrzcie na statystyki oscarowe aktorów w filmach Fielda. Coś wyjątkowego.

No pasuje... 3, 2, i teraz może 1. 🙂

Chyba że nie chodzi Ci o nominacje aktorskie w jego filmach...

Poza Wilsonem, każda rola która się kwalifikowała na poważnie do rywalizacji była nagradzana statuetka lub nominacja. W dwóch filmach gościa który głównie jest nadal aktorem. Trochę wyjątkowy jednak przykład i nie zdziwię się jak Mark Strong, Nina Hoss czy Merlant też będą mieli co pograć.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data lipiec 25, 2022, 17:58

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1551596468607279105

Polska premiera 3 miesiące po światowej. : /

Cytat z robgordon data lipiec 25, 2022, 17:26

HH skomentowało to następująco: 6 filmów o Avengers, a wciąż brak Justice League 2.

Ale za to mamy dwie wersje JL XD

PreviousPage 219 of 533Next