aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 218 of 533Next

https://twitter.com/KacikPopkultury/status/1550998654605053954?s=20&t=Dsqslx0kwe3p7nk-l1TyiA

Drugi film zapowiedziany na 2024. Ciekawe, czy zapowiedzą jeszcze trzeci 🙂

Fantastic Four będzie pierwszym filmem szóstej fazy MCU. Premiera 8 listopada 2024.

I kolejne dwa filmy Avengers. W 2025 roku. 🙂

Fazy 4-6 nazywają się The Multiverse Saga.

Zaczyna się część poświęcona Black Panther: Wakanda Forever. Już myślałem, że nie będzie. 😛

Jest zwiastun!

Wszystkie rzeczy do przewidzenia. Na 18 odcinków Daredevila dość mocno wywróciłem oczami.

Dzięki Marku za relację, nawet jeśli dla mnie osobiście, to oprócz Daredevila i Blade'a nie ma tam zbyt wiele ciekawego.

A ten Blade, F4 czy wygrzebywanie z grobu Avengers to w sumie już odgrzewane kotlety.

Ciekawe jak tam u szarego widza? I tak pójdzie? Ale czy jest tam jeszcze ekscytacja tym wszystkim?

W sumie to nie chcę czepiać się Avengers, rozumiem, że 6 lat w branży to jak kilka dekad. Po prostu nie kręci mnie to podejście o którym kiedyś pisałem- podmiwniamy postać pod szyldem i jedziemy dalej. Już bardziej byłoby dla mnie zrozumiała podmiana aktora. Wiadomo, aktor też człowiek, może być zmęczony, a tak wyczuwam dość desperackie odcinanie kuponów w nadziei na nowych nastolatków.

No to teraz dwa lata prześcigania się newsami o składzie nowych Avengers. Jakby napisało Na Ekranie: "fani nie mogą uwierzyć", "fani zachwyceni". Tymczasem odczuwam pustkę w temacie.

Dwayne potwierdził, że Black Adam jest już całkowicie ukończony... Czyli zmiana daty premiery okazała się zupełnie niepotrzebna i film mógł trafić do kin w najbliższy piątek. Tym ruchem Warner zadał potężny cios kinowemu biznesowi, który w ostatni czwartek przebił pod względem $$$ cały rok 2021, ale pewnie przez najbliższe 3 m-ce będzie generował tak małe przychody, że ciężko będzie o $7 miliardów na koniec.

Zapowiedzi MCU nieekscytujące, za dużo tego wszystkiego i za szybko. Od ubiegłego roku zacząłem pomijać niektóre tytuł MCU (ich seriale D+), od przyszłego roku zapowiada się, że będę również skipował filmy kinowe. Bardziej od nowych części Avengers i Capa4 interesuje mnie jak wielkie spadki zaliczą w box office 🙂

Jestem zaskoczny jak bardzo podoba mi się zwiastun Wakanda Forever, konkretnie zjada (plenery!) i wypluwa studyjne, szpetne wizualia pierwszej części i fabularnie może być w porządku.

Z zapowiedzianych projektów tak autentycznie czekam na trzecich Strażników Galaktyki i jestem ciekaw - chociaż psioczyłem na ten projekt - serialu o Agacie; za bardzo lubię Kathryn Hahn żeby go zignorować.

Reszta? Będą zwiastuny to się oceni, to już nie jest ten etap bym z automatu czekał na produkcje MCU, bańka nabrzmiała do tego stopnia, że straciła na atrakcyjności, tym bardziej, gdy mowa o dwóch filmach Avengers w jednym roku będących jedną wielką niewiadomą. Gdy zapowiedzieli Avengers: Infinity War, wtedy jeszcze jako Part I i Part II, to było wow, bo każdy wiedział co nadchodzi, a teraz?

Myślę, że w samym Disneyu są bardzo niepewni tego jak wyjdą ci Avengersi. Więc chcą zbudować hype jak najszybciej. Się zobaczy. Trzeba naprawdę mieć sporo samozaparcia i czasu, żeby oglądać wszystkie seriale i filmy.
Kiedyś pisałem o tym, że Venom 2 był pierwszym superbohaterskim filmem głównego nurtu, który z premedytacją ominąłem. I myślę, że tych filmów będzie z biegiem lat więcej.
Wakanda Forever wygląda fajnie. Dobry, klimatyczny zwiastun. Z bardzo silnym kobiecym pierwiastkiem (to już drugi zwiastun w ostatnim czasie, z kobietami na czele i w klimacie Czarnego Lądu). Choć nadal mam wrażenie, że mogliby nieco stonować z tą Cepelią.

Na 23 tytuły zapowiedziane na te trzy lata obejrzę max. 8.

To Wakanda nie była w środku Afryki? Teraz zmienili jej położenie geograficzne na przy oceanie? Zwiastun spoko, ale za to, co spotkało pierwszą część ode mnie nie zobaczą nawet złotówki. Do zoba na D+.

Ja pójdę dwa razy, to się wyrówna.  😉

Tak sobie patrzę na te daty premier...

Avengers: The Kang Dynasty - 2 maja 2025

Avengers: Secret Wars - 7 listopada 2025

...i coś mi się przypomniało:

Matrix: Reaktywacja - 15 maja 2003

Matrix: Rewolucje - 5 listopada 2003

Trzeci Matrix tylko w USA zarobił wtedy aż o połowę mniej niż druga część.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Bardzo dobry zwiastun Pantery! Mnóstwo życia, powietrza, o wiele lepsza strona wizualna, tak jakby zamierzano naprawić wszystkie błędy pierwszej części mimo, że wszyscy padli przy niej na kolana.  Świetny klimat którego wisienką na torcie jest wykorzystany cover i tytuł który pada szeptem.

Moim zdaniem w ostatniej scenie w kostiumie Pantery jest kobieta, zresztą chyba spoilerowała to już Grace.

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak
Cytat z Szaman data lipiec 24, 2022, 10:06

tak jakby zamierzano naprawić wszystkie błędy pierwszej części mimo, że wszyscy padli przy niej na kolana

Ja myślę, że widzimy tu dwie rzeczy: 1) po sukcesie pierwszej części Coogler dostał większą swobodę i budżet 2) to jego drugie wielkie widowisko, a nie pierwsze, więc na pewno czuł się pewniej jako twórca takiej produkcji i bardziej niż poprzednio wiedział, czego chce, nawet jeśli śmierć Chadwicka sporo namieszała w kwestii fabuły.

Słuszna uwaga z tym życiem i powietrzem; kreacja świata wygląda o wiele lepiej i prawdziwiej.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
PreviousPage 218 of 533Next