Newsy filmowe
Cytat z Szaman data 28 lipca, 2022, 21:19Już druga Wyrocznia odeszła...
https://twitter.com/DEADLINE/status/1552749264845119489
Już druga Wyrocznia odeszła...
Mary Alice Dies: ‘A Different World’ & ‘Matrix Revolutions’ Actor Won Tony Award For ‘Fences’ https://t.co/6L3k7jUk2N
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) July 28, 2022
Cytat z Szaman data 29 lipca, 2022, 05:03https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1552810340597043205?t=G7qyIaBwXb4xwckF5RVw2g&s=19
Alicia Vikander is no longer attached to star in any upcoming ‘TOMB RAIDER’ films.
(Source: https://t.co/NdPiz7UYJC) pic.twitter.com/ip7ZCMhUcg
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 29, 2022
Cytat z Szaman data 29 lipca, 2022, 05:04https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1552797115990085632?t=K_t2Fe4b631u4ckQzZrt8A&s=19
Ben Affleck will return as Batman in ‘AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM’. pic.twitter.com/iATGUY6xbu
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 28, 2022
Cytat z Mierzwiak data 29 lipca, 2022, 07:45Dlaczego prawie każda strona pisze o tym, że Batman powróci w Aquamanie 2? Momoa wrzucił fotkę z Affleckiem-Waynem, napisał "Bruce" (a nawet bruce XD) Wnioskowanie na tej podstawie, że zobaczymy Batmana jest trochę niepoważne.
Dlaczego prawie każda strona pisze o tym, że Batman powróci w Aquamanie 2? Momoa wrzucił fotkę z Affleckiem-Waynem, napisał "Bruce" (a nawet bruce XD) Wnioskowanie na tej podstawie, że zobaczymy Batmana jest trochę niepoważne.
Cytat z Szaman data 29 lipca, 2022, 08:07Hmmm no w sumie tak. Chociaż Grace twierdzi, że to dokrętki za Keatona, który zostaje wprowadzony dopiero we Flashu.
Hmmm no w sumie tak. Chociaż Grace twierdzi, że to dokrętki za Keatona, który zostaje wprowadzony dopiero we Flashu.
Cytat z Kuba data 29 lipca, 2022, 09:33No pewnie tak co jest kuriozalnym pomysłem. Jak ważny jest tam ten Bruce, że nie da się go po prostu wyciąć? Czy może jednak Affleck wcale nie będzie kompletnie skreślony i rzeczywiście plan, aby oprzeć na nim Kryzys, jest jak najbardziej prawdziwy i dlatego nie pozwolą o nim zapomnieć?
Generalnie obstawiałem, że jest to żart ale THR i Deadline potwierdziło.
No pewnie tak co jest kuriozalnym pomysłem. Jak ważny jest tam ten Bruce, że nie da się go po prostu wyciąć? Czy może jednak Affleck wcale nie będzie kompletnie skreślony i rzeczywiście plan, aby oprzeć na nim Kryzys, jest jak najbardziej prawdziwy i dlatego nie pozwolą o nim zapomnieć?
Generalnie obstawiałem, że jest to żart ale THR i Deadline potwierdziło.
Cytat z Mierzwiak data 29 lipca, 2022, 10:02Affleck pewnie wpadł nakręcić scenę po napisach, a może dobre przyjęcie ZSJL i ogarnięcie życia prywatnego na nowo rozbudziły w nim chęć grania Batmana?
Affleck pewnie wpadł nakręcić scenę po napisach, a może dobre przyjęcie ZSJL i ogarnięcie życia prywatnego na nowo rozbudziły w nim chęć grania Batmana?
Cytat z Juby data 29 lipca, 2022, 10:34Czyli w przyszłym roku pojawią się co najmniej trzy filmy z Batmanem (drugi Aquaman, The Flash i Batgirl), będzie co najmniej dwóch Batmanów (Batfleck i Keaton, plus może Battinson jeśli miałby zaliczyć występ w serialu o Pingwinie, i o ile wyrobią się z nim na premierę do końca 2023) i wciąż zero Supermana. Way to go, Warner!
Czyli w przyszłym roku pojawią się co najmniej trzy filmy z Batmanem (drugi Aquaman, The Flash i Batgirl), będzie co najmniej dwóch Batmanów (Batfleck i Keaton, plus może Battinson jeśli miałby zaliczyć występ w serialu o Pingwinie, i o ile wyrobią się z nim na premierę do końca 2023) i wciąż zero Supermana. Way to go, Warner!
Cytat z Marek Pilarski data 29 lipca, 2022, 10:42Od dzisiaj masz Supermana w kinach, więc skończ płakać. 😛
Od dzisiaj masz Supermana w kinach, więc skończ płakać. 😛
Cytat z Juby data 29 lipca, 2022, 10:44Widziałem zwiastun. Wolę poczekać 45 dni i obejrzeć za darmo w HBO. Poza tym, nie zdziwi mnie jeśli Batman jest tam z psiakami pół filmu, a Superman max. w dwóch scenach.
Widziałem zwiastun. Wolę poczekać 45 dni i obejrzeć za darmo w HBO. Poza tym, nie zdziwi mnie jeśli Batman jest tam z psiakami pół filmu, a Superman max. w dwóch scenach.
Cytat z Kuba data 29 lipca, 2022, 13:44Może to dobry moment żeby zastanowić się jaką faktycznie, w oczach Warnera i decydentów, może mieć wartość Superman dla szerokiej publiczności?
Może to dobry moment żeby zastanowić się jaką faktycznie, w oczach Warnera i decydentów, może mieć wartość Superman dla szerokiej publiczności?
Cytat z Szaman data 29 lipca, 2022, 17:55https://twitter.com/THR/status/1553058144770834432
Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese Tackling Naval Survival Tale ‘The Wager’ for Apple https://t.co/ipJhgVM3vp
— The Hollywood Reporter (@THR) July 29, 2022
Cytat z Kuba data 29 lipca, 2022, 18:14Z automatu do ścisłej topki oczekiwanych projektów wlatuje, podobnie jak książka Granna której zapowiedź przegapiłem a jest to autor znakomity.
Z automatu do ścisłej topki oczekiwanych projektów wlatuje, podobnie jak książka Granna której zapowiedź przegapiłem a jest to autor znakomity.
Cytat z Mierzwiak data 29 lipca, 2022, 18:22Hmm, chyba chciałbym, żeby Scorsese dał już spokój Leo. Nie ma innych, lepszych i ciekawszych aktorów?
Hmm, chyba chciałbym, żeby Scorsese dał już spokój Leo. Nie ma innych, lepszych i ciekawszych aktorów?
Cytat z Kuba data 29 lipca, 2022, 18:27Z jednej strony tak, racja, a z drugiej...u kogo innego Leo gra tak dobrze i dostaje tak różnorodne role. A ta w Killers też taka będzie bo jeśli zachowają charakter i ścieżkę Ernesta z reportażu Granna to będzie to bardzo nietypowa kreacja dla Leo.
Na dodatek tutaj brzmi to jak film gdzie będzie mnóstwo ról, pewnie równie istotnych.
Z jednej strony tak, racja, a z drugiej...u kogo innego Leo gra tak dobrze i dostaje tak różnorodne role. A ta w Killers też taka będzie bo jeśli zachowają charakter i ścieżkę Ernesta z reportażu Granna to będzie to bardzo nietypowa kreacja dla Leo.
Na dodatek tutaj brzmi to jak film gdzie będzie mnóstwo ról, pewnie równie istotnych.
Cytat z Mierzwiak data 29 lipca, 2022, 18:30Jasne, nic nie mam do Leo, wręcz przeciwnie, po prostu chciałbym zobaczyć u niego kogoś innego. Akurat wczoraj oglądałem świetne The Color of Money i pomyślałem jak fajnie byłoby gdyby Tom znowu zagrał u Marty'ego 🙂 (niekoniecznie w tym projekcie, wiadomo)
Jasne, nic nie mam do Leo, wręcz przeciwnie, po prostu chciałbym zobaczyć u niego kogoś innego. Akurat wczoraj oglądałem świetne The Color of Money i pomyślałem jak fajnie byłoby gdyby Tom znowu zagrał u Marty'ego 🙂 (niekoniecznie w tym projekcie, wiadomo)
Cytat z Kuba data 29 lipca, 2022, 18:38Myślę niestety, że na powrót Toma do takich projektów będziemy musieli poczekać do momentu w którym faktycznie nie będzie w stanie robić tego co robi teraz. A biorąc pod uwagę jego podejście do zakończenia MI myślę, że nie będzie chciał na siłę ciągnąć czegoś dalej i ten etap kariery zakończy idealnie w porę. Nie widzę na razie powodu by potem nie miał powrócić do kina w którym przecież już spędził wiele lat. Może znowu połączy siły z takimi twórcami jak Scorsese czy Anderson. Z dialogami Sorkina też bym go chętnie jeszcze z raz zobaczył.
Myślę niestety, że na powrót Toma do takich projektów będziemy musieli poczekać do momentu w którym faktycznie nie będzie w stanie robić tego co robi teraz. A biorąc pod uwagę jego podejście do zakończenia MI myślę, że nie będzie chciał na siłę ciągnąć czegoś dalej i ten etap kariery zakończy idealnie w porę. Nie widzę na razie powodu by potem nie miał powrócić do kina w którym przecież już spędził wiele lat. Może znowu połączy siły z takimi twórcami jak Scorsese czy Anderson. Z dialogami Sorkina też bym go chętnie jeszcze z raz zobaczył.
Cytat z Szaman data 29 lipca, 2022, 18:58Z listopada 22 na marzec 23
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1553076772358569985
Z listopada 22 na marzec 23
MGM podjął decyzje o przesunięciu daty premiery „Creeda III”, czyli kolejnej odsłony spin-offu „Rocky'ego”. Bokserskie widowisko trafi na ekrany niecałe cztery miesiące później, niż początkowo zakładano.https://t.co/7GH8aQrqPa
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) July 29, 2022
Cytat z Kuba data 29 lipca, 2022, 19:54Swoją drogą to decyzyjne osoby w Apple muszą być niezłymi maniakami filmowymi, trzaskają za grubą kasę projekty które brzmią raczej jak spełnienie marzeń filmowych maniaków, weteranów festiwali niż rozsądne, komercyjne projekty promujące platformę streamingową. Oczywiście oni z Amazonem pozwolić sobie na to mogą. Tam jednak jedynym szalonym projektem jest prywatna obsesja ojca założyciela i na tym koniec jakiegoś specjalnego szastania pieniędzmi i nierozsądnego planowania.
A Apple? Luźne ponad 200 milionów i totalna wolność dla Scorsese przy takim filmie jak Killers. Bez czekania na efekty kontrakt na coś co wygląda jak przynajmniej drugie tyle wydanych pieniędzy i poskutkuje jakimś połączeniem "Rashomon" i "Master and Commander". Scott może robić co dusza zapragnie z Napoleonem. Pozostałe, nie tak w końcu liczne, filmy też mają duże budżety a twórcy pozostawioną wolną rękę. Nie zdziwię się jeśli to właśnie oni przygarną Megalopolis Coppoli.
Co więcej, jeśli o niczym nie zapomniałem to Apple jest chyba jedynym gigantem w tej branży który nie próbuje się oprzeć na znanej i renomowanej marce. Fundacji do tego naturalnie nie zaliczam, pomimo wagi znaczenia materiału. Zero zainteresowania, nawet w walce o LOTRa nie byli wśród najbardziej wytrwałych.
Swoją drogą to decyzyjne osoby w Apple muszą być niezłymi maniakami filmowymi, trzaskają za grubą kasę projekty które brzmią raczej jak spełnienie marzeń filmowych maniaków, weteranów festiwali niż rozsądne, komercyjne projekty promujące platformę streamingową. Oczywiście oni z Amazonem pozwolić sobie na to mogą. Tam jednak jedynym szalonym projektem jest prywatna obsesja ojca założyciela i na tym koniec jakiegoś specjalnego szastania pieniędzmi i nierozsądnego planowania.
A Apple? Luźne ponad 200 milionów i totalna wolność dla Scorsese przy takim filmie jak Killers. Bez czekania na efekty kontrakt na coś co wygląda jak przynajmniej drugie tyle wydanych pieniędzy i poskutkuje jakimś połączeniem "Rashomon" i "Master and Commander". Scott może robić co dusza zapragnie z Napoleonem. Pozostałe, nie tak w końcu liczne, filmy też mają duże budżety a twórcy pozostawioną wolną rękę. Nie zdziwię się jeśli to właśnie oni przygarną Megalopolis Coppoli.
Co więcej, jeśli o niczym nie zapomniałem to Apple jest chyba jedynym gigantem w tej branży który nie próbuje się oprzeć na znanej i renomowanej marce. Fundacji do tego naturalnie nie zaliczam, pomimo wagi znaczenia materiału. Zero zainteresowania, nawet w walce o LOTRa nie byli wśród najbardziej wytrwałych.