aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 238 of 533Next

Plotka od dawno niesłyszanego Johna Campei. Przekonamy się pewnie już w sobotę.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Jest jeszcze plakat

https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1567906400768241667?t=I7Q1Rn74LldH-mSGHulwYw&s=19

Fajny teaser Szklanej Cebuli, bardzo podoba mi się, że wygląda na coś totalnie odmiennego od Knives Out, przynajmniej wizualnie, pod względem atmosfery, stylu, nawet skali.

To wygląda jak coś spóźnionego co najmniej o dekadę, zlepek pomysłów, motywów i scen pożyczonych od innych, z głównym aktorem przekonanym, że kręci najlepszy film komiksowy w historii, któremu jednocześnie nikt nie miał odwagi powiedzieć, że stanie na tle eksplozji z groźną miną już wyszło z mody.

Chyba jedyny pozytyw jaki tu dostrzegam to Aldis Hodge i jego Hawkman.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Mam wrażenie, że w jakiś sposób Adam koresponduje z Venomem, łączy ich nawet październikowa data premiery. Próbuje uderzać w odbiorcę tęskniącego za dawnym kinem komiksowym, sprzed rewolucji wspólnego uniwersum. O ile do czarnego gluta pcha mnie sentyment z dzieciństwa, tak tutaj nic mnie nie zainteresowało.

Raczej odpuszczam, mówię raczej, bo na jesieni jest tak straszliwa posucha w kinach, filmy zupełnie nie dla mnie, że może mimo wszystko skuszę się na seans z tęsknoty za wielkim ekranem.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Xawery Żuławski o zombie

No cóż, myślałem, że będzie gorzej. Może jeśli chcemy aby w Polsce powstawały nie tylko komedie, dramaty i komediodramaty, to musimy najpierw przejść przez ten etap 🙂 "W lesie dziś nie zaśnie nikt 2" pokazało, że mamy już zaplecze techniczne (chyba, nie wiem, może importowali).

Black Adam faktycznie sprawia wrażenie mocno odtwórczego.. trochę Snydera z początku, później trochę Baya. Jest willa i statek powietrzny z X-Menów... Ale mimo to wygląda to dość widowiskowo, a efekty są dopracowane. Do kina na pewno pójdę.

Wydaje mi się, czy to jeden z ostatnio lepszych plakatów z klasycznymi wiszącymi głowami?

Wydaje, bo to inny typ plakatu niż te wszystkie podróbki struzanowskich kompozycji 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Łapki w górę: 72 tys., Łapki w dół: 171 tys...

Newsy dot. projektów, które wylądują na Disney+

Newsy Pixar i Walt Disney Animation

https://twitter.com/filmnewsPL/status/1568415537302237184?s=20&t=yCryVX4vv8EVdUqULkbciQ

Newsy dot. filmów kinowych live-action:

No tak, żywioły! O tym jeszcze nie opowiadał Pixar w swojej formule. Ciekawe ile nad tym myśleli 🙂

PreviousPage 238 of 533Next