aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 242 of 533Next

Żenujące.

Plakat już jest 😛

Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 15, 2022, 15:43
Cytat z Szaman data wrzesień 15, 2022, 15:35

I znowu kłania się Dewey Cox. Masakra jaki standard.

Hmm?

John C. Reilly grał główną rolę w takiej nieco już zapomnianej parodii Spaceru na linie, Walk Hard: The Dewey Cox Story. Film z 2007 roku i chyba ostatni dobry pastisz, po nim już po prostu nie da się oglądać na poważnie filmów biograficznych w stylu tego o Whitney.

Polecam dokument Whitney z bodajże 2018 roku. Byłem w kinie, widziałem drugi raz w tv, bdb rzecz.

Powyższe obejrzę, bo od przedszkola jestem fanem Huston, ale z oceną zaczyna u mnie od 1/10 już za sam tytuł (to samo każda inna biografia muzyczna której tytuł to jeden z singli artysty, nie ważne czy odnosi się do historii, którą opowiada film, czy nie).

To żyje, ale nie powalczy o Oscary. Całkowicie śmieciowa data premiery.

W ogóle więcej nowości i zmian w kalendarzu Disneya. ERC podało już kilka. Rogue Squadron wyleciał całkowicie. No surprise.

Dla mnie to będzie radosny dzień, bo wtedy startuje też Evil Dead Rise 🙂

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Tutaj artykuł

To na co było to Disney Expo? Aby goście dobrze zjedli? 🙂

Żeby ogłosić obsadę Fantastic Fo... yyyy

Paul Greengrass szykuje kolejną adaptację Kinga

Stephen King’s ‘Fairy Tale’ – Paul Greengrass Directing a Movie Adaptation

WTF? Pewnie znowu Kingowi coś odwaliło 🙂 Autor widmo, książka widmo, milczy wydawnictwo, milczy domniemany agent pisarki.

Dużo zmian w kalendarzu Sony, w tym mocne przesunięcia Kraven The Hunter i Madame Web

Sony Pictures Release Date Adds Include New ‘Karate Kid’ Movie; ‘Kraven The Hunter,’ ‘Madame Web’ Move & More

Z chęcią obejrzę!

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Najmniej spodziewana kontynuacja wszech czasów.

Czy ja wiem, mam wrażenie, że często go o nią pytali. Poza tym on ma renesans kariery mocno nazanczony sequelozą, tylko czekać aż odgrzebią Speed.

Cytat z Szaman data wrzesień 16, 2022, 22:45

Z chęcią obejrzę!

https://twitter.com/DEADLINE/status/1570889223095336971?t=WtdsjGvvChIIIHkuHBzYug&s=19

Zacieram rączki 🙂 I to nie dlatego, że tak bardzo czekam na kontynuację (choć oczywiście chętnie zobaczę, jedynka mi się podobała), ale przez gównoburzę, która jak mniemam przetoczy się, gdy zacznie się realizacja filmu.

A skąd gównoburza? Przecież jak na razie powtarzają jedynkę.

Nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że to jeden z bezpieczniejszych z ostatnio ogłoszonych projektów. Aktor lubiany bardziej od papieża, nawet nikt nie piśnie, że nie jest brytyjskim blondynem jak w komiksach, film który nie ma żadnego grona przeciwników, każdy pamięta go jak przez mgłe i wydaje mu się, że go lubił.

Cytat z Szaman data wrzesień 16, 2022, 23:30

Czy ja wiem, mam wrażenie, że często go o nią pytali. Poza tym on ma renesans kariery mocno nazanczony sequelozą, tylko czekać aż odgrzebią Speed.

No tak, ale filmów, o których kontynuacje pytają jest bardzo wiele. Tutaj minęło siedemnaście lat, pierwszy film nie był jakimś mega przebojem ($230 mln przy $100 mln budżetu), zebrał wprwadzie dobre oceny, ale nie uchodzi chyba za dzieło przełomowe albo kultowe. Pamiętam też, że był krytykowany za to, że postać Constantine'a mocno różni się, przynajmniej wizualnie, od komiksowego pierwowzoru. Keanu wydawał się być mimo wszytsko w innym miejscu w swojej karierze, a powrót do Matrixa okazał się ostatecznie niewypałem, i to też dla Warner Bros., a Francis Lawrence może w ostatnim czasie nie był mocno zajęty, to jednak kręcił niedawno kolejny filmem o Panem. No ale w sumie pasuje to do obecnego zamieszania wokół filmów DC.

Co do trzeciego Speeda. Jeszcze w czasach bloga pisałem, że w trzeciej części Keanu i Sandra powinni znaleźć się w superszybkim pociągu. Teraz ten pomysł już chyba nie przejdzie, bo był Bullet Train, w którym Sandra nawet wystąpiła, choć nie wsiadała do pociągu. 😛

PreviousPage 242 of 533Next