aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 254 of 533Next

Cytat z Szaman data październik 12, 2022, 10:00

Taki Wilkołak nocą trwał dla mnie ze trzy godziny.

Wierzę na słowo, nie widziałem i nie zobaczę.

E tam, fajna rzecz 🙂 zupełnie oderwana, fabułka śladowa, ale technicznie i stylistycznie to najprzyjemniejszy projekt Marvela od lat (poza DS2), faktycznie sensownie nawiązujący do horrorów lat 30 i bawiący się ich tropami lepiej niż taki Shang Chi robił to z kinem kopanym czy wuxia.

Dla mnie w ogóle fabuły nie było. Ponapuszyli się, porzucali po ścianach, była jedna scena romantyczna, ze dwie horrorowe i do widzenia, do zobaczenia, napisy końcowe. Swamp Thing był sympatyczny i tyle mogę powiedzieć.

Wracając jeszcze do trailera filmu o złej techno-lalce - ktokolwiek wpadł na pomysł wykorzystania tego kawałka powinien dostać premię:

Czekacie na nowego Smarzowskiego?

https://film.wp.pl/smarzowski-kreci-dom-dobry-znowu-liczy-na-wsparcie-pisf-6821481984879424a

Mam wrażenie, że byłem jedną z nielicznych osób na tej planecie której podobało się Wesese (Wese5e) (na tyle, na ile może podobać się kino w 100% wtórne do tego, co reżyser zrobił wcześniej), ale bardzo chciałbym, żeby ktoś mu powiedział "dość".

Do tej pory nie widziałem Wese5a (zwiastun zapowiadał powtórkę powtórki z kilku jego poprzednich filmów, i za sam tytuł trafił do listy ignorowanych), ale jak czytam co ma być dalej to widzę, że nie ma co się spodziewać poprawy. Szkoda.

Cytat z Szaman data październik 12, 2022, 11:39

Swamp Thing był sympatyczny i tyle mogę powiedzieć.

W serialu Marvela pojawił się bohater DC? 😮

Cholera, pomieszało mi się już 🙂 zobaczę zaraz co to było 🙂

To byl Man Thing. No ale skojarzył mi się ze Swamp Thingiem z ekranizacji od Cravena 🙂

Znienacka Ryan i Will wystąpią na Święta w Jabłczanej Telewizji.

Cytat z Szaman data październik 12, 2022, 10:36

https://twitter.com/filmnewsPL/status/1579944035925786624

Nie wiem, może ktoś to wrzucił, ale Sydney zagra też Barbarellę.

Cytat z robgordon data październik 12, 2022, 16:30

Czemu znienacka? Czytałem o tym projekcie wiele miesięcy temu, na samym Apple TV+ też już od kilku tygodni tym straszą. (projektem, nie zwiastunem)

Cytat z Mierzwiak data październik 12, 2022, 17:43
Cytat z robgordon data październik 12, 2022, 16:30

Czemu znienacka? Czytałem o tym projekcie wiele miesięcy temu, na samym Apple TV+ też już od kilku tygodni tym straszą. (projektem, nie zwiastunem)

Mnie projekt umknął. Może dlatego, że raczej alergicznie reaguję na te typowo świąteczne propozycje.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z robgordon data październik 12, 2022, 17:06
Cytat z Szaman data październik 12, 2022, 10:36

https://twitter.com/filmnewsPL/status/1579944035925786624

Nie wiem, może ktoś to wrzucił, ale Sydney zagra też Barbarellę.

Tak jeszcze przy okazji. Pamiętam, że Barbarella z Jane jest filmem bardzo do dzisiejszych czasów niepasującym. Zakładam, że w wersji Sydney główna bohaterka będzie zdecydowanie bardziej ostrą, niezależną agentką, niż słodkim kociakiem z filmu Vadima. Trzeba też przyznać, że Sweeney to raczej dobry wybór. Choćby ze względu na nieco retro urodę jak i odpowiednie kształty oraz brak obiekcji przed pokazywaniem wdzięków na ekranie.

Bruce Willis i John Travolta.

PS. Kino klasy B więc pewnie dlatego nie ma Gunsów w podkładzie.

Wczoraj Paradise City bez Gunsów, dziś Poker Face bez Gagi.

Co?

Ten Liam już chyba był kiedyś ogłaszany. Steve Carell bylby genialnym castingiem, ale wcale nie przekreślałbym Neesona. On potrafi sprzedać wiele z kamienną twarzą.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Cytat z Szaman data październik 14, 2022, 10:06

https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1580846658203832320?t=2fIdirMx9xS5J5SnKOo8oA&s=19

Z niecierpliwością czekamy teraz na ogłoszenie dokrętek.

Cytat z Szaman data październik 14, 2022, 06:36

Ten Liam już chyba był kiedyś ogłaszany. Steve Carell bylby genialnym castingiem, ale wcale nie przekreślałbym Neesona. On potrafi sprzedać wiele z kamienną twarzą.

Fajnie, że z tym castingiem idą nieco pod prąd. Przecież mogli skierować swój wzrok na jakiegoś typowego hollywoodzkiego śmieszka, typu Will Ferrell, Ed Helms czy Kevin Hart. Dobrze to też świadczy o Liamie. Sam go postrzegałem jako wypalonego gościa, który występuje w coraz gorszych wersjach "Uprowadzonej". A tu proszę, nie dość, że rola komediowa (których w jego dorobku raczej niewiele), to jeszcze ma odwagę zmierzyć się z Legendą 🙂

Tak, Carell byłby świetnym wyborem.

PreviousPage 254 of 533Next