aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 270 of 533Next

I to jeszcze w tym sequelu który powinien być raczej obiektem kpin i świadectwem absurdów Hollywood.

Trudno mi uwierzyć, że to powstaje, jeszcze trudniej w to, że ma to jakikolwiek potencjał kasowy.

Zmarł Earl Boen, najbardziej znany chyba z obu Terminatorów.

Cytat z Szaman data styczeń 6, 2023, 20:47

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1611448825993990145

Ta, jasne, Call Me By Your Name było ledwie 5 lat temu. Pamiętacie jak przy Batman Begins wszyscy grzecznie ubrali się w kostium Kilmera?

W ogóle może niech Chalamet zacznie zwracać jakieś filmy oprócz Diuny, bo na razie wozi się na nominacji do Oscara i kreowaniu go na symbol seksu generacji Z. Niestety, aktorsko to nie jest ani młody DiCaprio, ani młody Pitt. Potem może uwierzę, że nie kazaliby mu odegrać jakiejś scenki do filmu za 150 mln.

Cytat z Szaman data styczeń 8, 2023, 00:01

W ogóle może niech Chalamet zacznie zwracać jakieś filmy oprócz Diuny, bo na razie wozi się na nominacji do Oscara i kreowaniu go na symbol seksu generacji Z. Niestety, aktorsko to nie jest ani młody DiCaprio, ani młody Pitt. Potem może uwierzę, że nie kazaliby mu odegrać jakiejś scenki do filmu za 150 mln.

No ja tam akurat wierzę bez problemu w to, że Chalamet nie jest aktorem uczestniczącym w castingach 🙂 głównie dlatego, że grywa u bardzo konkretnych twórców którzy z nim pracują ze względu na jego talent i sami go sobie dobierają - może inaczej, sami dobierają sobie w ogóle obsadę. To że nie ma przesłuchania nie oznacza, że Chalamet nie ma konkurencji, ale myślę że na pewnym poziomie znajomości aktora oraz przede wszystkim świadomości własnej wizji twórcy to rozmowy odgrywają ważniejsza rolę niż samo przesłuchanie, zwłaszcza gdy film nie musi nieść uniwersum filmowego 🙂 Szczególnie po CMBYN.

Sam Gladiator 2 to niezła abstrakcja, ale ja na ten moment nawet nie skreślam całkowicie. Zainteresowanie aktorów też mnie nie dziwi, bo to zapewne jest wymagająca, ciekawa rola - chociażby tylko pod względem fizycznym - u ciągle lubianego reżysera przez aktorów w kontynuacji jednego z najważniejszych filmów we współczesnej historii kina amerykańskiego. Na dodatek cholera wie jaka narracja będzie wokół tego projektu i czy nie dopowiedzą sobie że znowu zbawią gatunek kina historycznego. Pewnie będzie to żenująca klapa, ale aż serio jestem ciekaw.

A Mescal znakomity wybór, chce go w takich klimatach zobaczyć i w dość odświeżającej roli po ostatnich.

Cytat z Kuba data styczeń 9, 2023, 19:41
Cytat z Szaman data styczeń 8, 2023, 00:01

No ja tam akurat wierzę bez problemu w to, że Chalamet nie jest aktorem uczestniczącym w castingach 🙂 głównie dlatego, że grywa u bardzo konkretnych twórców którzy z nim pracują ze względu na jego talent i sami go sobie dobierają - może inaczej, sami dobierają sobie w ogóle obsadę. To że nie ma przesłuchania nie oznacza, że Chalamet nie ma konkurencji, ale myślę że na pewnym poziomie znajomości aktora oraz przede wszystkim świadomości własnej wizji twórcy to rozmowy odgrywają ważniejsza rolę niż samo przesłuchanie, zwłaszcza gdy film nie musi nieść uniwersum filmowego 🙂 Szczególnie po CMBYN.

Sam Gladiator 2 to niezła abstrakcja, ale ja na ten moment nawet nie skreślam całkowicie. Zainteresowanie aktorów też mnie nie dziwi, bo to zapewne jest wymagająca, ciekawa rola - chociażby tylko pod względem fizycznym - u ciągle lubianego reżysera przez aktorów w kontynuacji jednego z najważniejszych filmów we współczesnej historii kina amerykańskiego. Na dodatek cholera wie jaka narracja będzie wokół tego projektu i czy nie dopowiedzą sobie że znowu zbawią gatunek kina historycznego. Pewnie będzie to żenująca klapa, ale aż serio jestem ciekaw.

A Mescal znakomity wybór, chce go w takich klimatach zobaczyć i w dość odświeżającej roli po ostatnich.

Też wierzę w to omijanie castingów przez Timothee. Właśnie z tych powodów, które wskazał Kuba.

Szaman, nie zgadzam się z Twoją oceną umiejętności Chalameta. Wiem, że niezbyt go cenisz, ale wg mnie aktorem jest świetnym. Gra inaczej niż di Caprio czy Pitt. Delikatniej, mniej kontrastowo niż Leoś i mniej ciałem niż Brad 😉 Może dlatego jego aktorstwo nie robi na niektórych wrażenia? 😉 Ma też coś, co wyróżnia go spośród całej rzeszy aktorów młodego pokolenia. Wdzięk, który powoduje, że miękną kolana nie tylko małolatom ale również ich matkom. Nie da się tego przecenić 😉 Warto też wspomnieć, że Timothee ma 27 lat. Brad w tym wieku był dopiero przed występem w "Thelma i Louise". Więc na razie Timmy zjada go na śniadanie 😉

Co do Gladiatora 2 nie mam pojęcia o czym będzie ten film. Czy gdzieś już o tym wspomniano? Może nawiązanie do jedynki będzie dość luźne? Bo co prawda nie bardzo mi po drodze ostatnio z Ridleyem, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że to akurat on postanowił zacząć odcinać kupony od jednego z największych swoich dawnych sukcesów. Za stary jest na to. Intryguje mnie też wybór Mescala. I podobnie jak Kuba uważam, że po ostatnich rolach powinien spróbować czegoś zupełnie z innej filmowej bajki.

O dorosłym synu postaci Nielsen. Tyle wiadomo.

Jakoś mnie to nie dziwi.

Stare numery, Frank 🙂

Absolutnie szalony zwiastun, chcę to obejrzeć! Trzeci film Astera i trzeci na którym melduję się w kinie, niezła średnia.

Na Hereditary i Midsommar w kinie nie byłem, ale trzeci raz tego błędu nie popełnię.

Takie coś to ja lubię, tym razem elementy humorystyczne w pełni zamierzone, chyba za trzecim razem Asterowi wreszcie w pełni się uda.

Mnie zwiastun wymęczył. Nic mnie tu nie pociąga.

PreviousPage 270 of 533Next