aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 292 of 533Next

Mario 5 mln widzów w Polsce confirmed!!!

Cytat z Szaman data kwiecień 17, 2023, 20:36

Kino Pionier w Szczecinie zostanie zamknięte. Jest to prawdopodobnie najstarsze kino w Polsce i pojawiało się już kilkukrotnie na łamach naszego forum.

https://sporwkinie.blogspot.com/2023/04/najstarsze-kino-w-polsce-dziaac-bedzie.html?fbclid=IwAR3x4fOd7mPolQG0cc-SYQ5Iyfv5KeG7o5EfX8WttgSqgt0x9pjfcaPC_mE

Sprawa jest oczywiście dość skomplikowana. O końcu kina mówi się już od dłuższego czasu. Właściciel chce już przejść na emeryturę, a chciałby je sprzedać za odpowiednią kwotę, na dodatek z gwarancją że nadal będą w nim wyświetlane filmy. Tak naprawdę jednak jedyną gwarancję jest dać w stanie Miasto, a ono nie za bardzo pali się do zakupu.

Ja jednak o czymś, o czym raczej niewiele się mówi. Główna sala kinowa (w piwnicy jest jeszcze jedna, tzw. kiniarnia), mieści około 80 miejsc. Niewiele, ale nie to jest jej największym problemem. Ma kształt tramwaju, 15 rzędów po 5-6 miejsc. Ekran jest niewielki i w mojej ocenie oglądanie filmów już ze środka sali jest nieporozumieniem. Na dodatek pochył sali jest niewielki, więc zdarza się, gdy osoba siedząca w rzędzie przed, nieco zasłania ekran. Wydaje mi się, że nie ma szans na przebudowę (a jeśli jest, to byłaby kosztowna). Nie ma więc co się dziwić, że chętnych na przejęcie kina niewielu.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

No to albo na muzeum kinematografii, albo na finał Krzyku 7 🙂 (szóstka ma finał w opuszczonym kinie studyjnym).

Tymczasem tego z Murrayem już chyba nie dokończą. Ciekawe ile zdążyli nakręcić.

Nic ciekawego. Seria przestała mnie interesować już po drugiej części.

Ojejku.

Biedni Pattinson i Stewart, kiedy wydawało się, źe ludzkość zapomniała...

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

No to już wiadomo skąd reakcja agencji

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

O matko.

Głowa boli od typowej dla Na Ekranie polszczyzny, no ale Jeff Sneider donosi, że nowe Transformersy to kaszana którą są podłamani nawet w wytwórni

https://naekranie.pl/aktualnosci/transformers-przebudzenie-bestii-film-problemy-1682152564

Powstał film o Macieju Parowskim, ojcu chrzestnym polskiej fantastyki. Fantastyczny Matt Parey pojawi się w kinach jesienią.

Nie jestem fanem polskiej fantastyki, a środowiska fantastycznego to już w ogóle. Ale człowiek, który współtworzył Funky'ego Kovala i miał udział w odkryciu Sapkowskiego, na pewno zasługuje na docenienie.

Wow, jaki brzydki i bez pomysłu.

Ależ to jest niesmaczne.

Co prawda sam nikogo przez przypadek nie zabiłem (!), ale to chyba powinno być traumatyczne wrócić tam i pracować dalej jakby nic się nie stało? Nie wiem.

W sumie nie wiemy co tam się dzieje... Ale kuriozalne jest, że ostatnio wywalili do śmietnika nakręcony materiał z komedii z Murrayem i Rogenem, bo Bill gadał zboczone głupoty do producentki, ale tutaj cisną dalej mimo śmierci na planie.

No właśnie. Masz po karierze za tweeta niepasującego do przyjętej narracji ale możesz kogoś przypadkowo zastrzelić i w sumie tyle, life goes on 🙂

PreviousPage 292 of 533Next