aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 298 of 533Next

Spider-Man u Apple'a

Szyja jako Święty

Sarah Snook w horrorze

Cytat z Marek Pilarski data maj 9, 2023, 21:34

Pogłoski o powstaniu drugiego Soku z Żuka krążą już chyba od ponad 10 lat

Raczej od ponad 30 🙂

Warner niedawno wyśmiany, a tu widzę, że wyznaczył nowe trendy

Kolejny zandersonował, w następnym filmie będzie Murray i Norton. A nie, Murray nie. W każdym razie rzecz nie dla mnie.

Czyli Tim Burton znowu zaczyna obsadzać swoją aktualną partnerkę. Oby znowu to się źle nie skończyło...

‘Beetlejuice 2’: Monica Bellucci In Talks For Tim Burton & Michael Keaton Reteam

Cytat z Szaman data maj 11, 2023, 15:14

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1656645682520813569?t=JPs_5jE0f5d_pbRFY5uEBA&s=19

No nie wiem, przestylizowane to jakoś. Z Yorgosa wyrasta mi taki drugi Wes Anderson.

Dość dziwny wybór stylistyki, zwłaszcza, że ksiązka jest bardzo gotycka, ma sporo współczesnych tematów i na dodatek jest przesiąknięta seksem. Nie tak to sobie wyobrażałem, ale jestem zainteresowany - bo materiał jest fenomenalny.

Przesiąknięcie seksem było na wczorajszym zdjęciu 🙂

Wygląda na film którego nie da się sprzedać trailerem, i oby tak było.

Lanthimos i Anderson to 2 różne światy. Tutaj widzę charakterystyczne dla Yorgosa surrealistyczne klimaty i jeżeli z kimś miałbym porównywać to z dawnym Gilliamem.

A w sumie może i celniejsza uwaga z tym Terrym.

Cytat z Janko data maj 11, 2023, 22:08

Lanthimos i Anderson to 2 różne światy. Tutaj widzę charakterystyczne dla Yorgosa surrealistyczne klimaty i jeżeli z kimś miałbym porównywać to z dawnym Gilliamem.

Porównując ich do siebie nie miałem na myśli, że ich styl jest do siebie podobny. Ale to, że filmy Yorgosa stają się przestylizowane, a ich autor zaczyna w tej stylizacji się zatracać. W mojej opinii Anderson już w tym utonął, a jego filmy, chowając się za coraz wymyślniejszą formą, coraz mniej mają do przekazania. I mam takie przeczucie, że Yorgosa może spotkać to samo.

PreviousPage 298 of 533Next