aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 311 of 533Next

Oficjalnie: Julian Sands nie żyje.

https://www.filmweb.pl/news/Nie+%C5%BCyje+Julian+Sands.+Pami%C4%99tny+%22Czarnoksi%C4%99%C5%BCnik%22+mia%C5%82+65+lat-149228

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Chłopi od twórców "Twojego Vincenta"

Pewnie ogrom pracy w to włożono, więc tym razem nie chcę być niemiły 🙂 Ale to zupełnie nie dla mnie.

Mimo że technologia tworzenia podobna, to przy oglądaniu "Twój Vincent" odnosiło się wrażenie, że to animacja zrobiona od podstaw, natomiast tutaj widzę film przerobiony na animację.

Powracają dawne pogłoski wokół Majorsa. Czy naprawdę ktoś przebiera nogami z oczekiwania na Kang Dynasty, i jak mniemam armią klonów tego pana? Można to jeszcze zmienić, zostały trzy lata, nie nakręcono nawet sekundy Avengers 5. Dla przeciętnego widza jego wątek raczej skończył się na Ant-Manie, a scena po napisach może być rozpatrywana jako ironiczny dopisek do finałowego monologu Paula Rudda.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon
Cytat z Szaman data czerwiec 30, 2023, 15:04

https://twitter.com/FilmUpdates/status/1674779321570066432

🙁

Ech już jak odszedł z serialu z Douglasem to można było podejrzewać, że jest nieciekawie. Świetny aktor.

To może być pierwsza duża produkcja kinowa w której obszerne użycie Stagecraftu się sprawdzi.

Cytat z Ernest Kubica data czerwiec 29, 2023, 09:43

Mimo że technologia tworzenia podobna, to przy oglądaniu "Twój Vincent" odnosiło się wrażenie, że to animacja zrobiona od podstaw, natomiast tutaj widzę film przerobiony na animację.

Zgadzam się. Może jednak także dlatego, że w przypadku "Vincenta" opierano się na twórczości Van Gogha, reprezentanta postimpresjonizmu, czyli kierunku w założeniach zdecydowanie mniej naturalistycznego niż realizm, który jak widać po zwiastunie był inspiracją dla twórców "Chłopów". Skutkiem tego "Vincent" jest mniej realistyczny, przez co dosadniej uwidacznia się jego "malarskość".
Niemniej "Chłopi" i tak wyglądają dobrze. Najważniejsze jednak, czy twórcy będą potrafili przekazać emocje, które są w książce oraz w serialu z lat 70-tych, tej bardziej znanej z dotychczasowych ekranizacji.

Wcześniej porównałem informacje o powieści i jej adaptacji. Główni aktorzy byli w chwili realizacji serialu średnio ok. 10 lat starsi niż ich powieściowi odpowiednicy. Co ciekawe, wydaje mi się, że działało to na korzyść realizmu samej historii, gdyż np. 70-letni Władysław Hańcza był w latach 70-tych XX wieku chyba bardziej odpowiedni do zagrania 58-letniego Boryny, chłopa pańszczyźnianego z polskiej wsi 100 lat wcześniej, niż Baka, który jest obecnie równolatkiem Boryny.

Chyba nikt nie linkował.

Gry znam tylko ze słyszenia, ale to wygląda słabo i tandetnie, bez grama klimatu. Do tego mam wrażenie, że pokazano zakończenie filmu czyli 

Spoiler
bohatera Hutchersona zamienionego w jedną z "maskotek" odjeżdżającego z córką.

Ciekawe czy na planie jakiejś znanej produkcji.

Fire Breaks Out On Warner Bros. Discovery Studio Lot

Brzmi trochę jak żart

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Sprytnie. Przecież teraz przetacza się dyskusja o słuszności tej metody i raczej jest ona obrzydzana czytelnikom.

Wysoki sądzie, to nieprawda że mój klient będąc pod wpływem alkoholu i narkotyków spowodował śmiertelny wypadek, on tylko znalazł się w złym miejscu i czasie bo akurat siedział za kierownicą pojazdu gdy ten zderzył się z drugim samochodem.

Adwokat, no fajny zawód 🙂

PreviousPage 311 of 533Next