aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 335 of 533Next
Cytat z Szaman data październik 17, 2023, 16:47

Już był w 2000 roku 🙂

Zresztą już chyba kiedyś pisałem, że to jest idealny avatar dla Roba, jak patrzy na nas z politowaniem przerywając czytanie gazety 🙂

Na FB użyłem kilka razy zdjęcia z tego filmu jako profilowe 😉 Tego powyżej lub tego poniżej 😉

https://quotesgram.com/img/high-fidelity-quotes/13210318/

Cytat z Marek Pilarski data październik 17, 2023, 16:46
Cytat z robgordon data październik 17, 2023, 15:50
Cytat z Mierzwiak data październik 17, 2023, 07:47

Z drugiej strony jakoś mało produkcji o pisarzach przychodzi mi do głowy, chyba najprędzej Lśnienie 🙂

To o tyle ciekawe, że mam wrażenie, że co drugi indie film o artystycznej duszy jest o pisarzu 😉 Michael Douglas w "Cudownych chłopcach", Paul Dano w "Ruby Sparks", Johnny Depp w "Sekretnym oknie", Sean Connery w "Szukając siebie", James Caan w "Misery", Kathleen Turner w "Miłość, szmaragd i krokodyl", norweski "Reprise", Jason Segel w "The End of Tour", Gillian Jacobs w "Kiedyś było bosko", Jeff Daniels w "Walce żywiołów". Że wspomnę tylko te, które mi się nasunęły bez zaglądania do google (nie mówiąc o całej masie biografii ;))

Kiedy nakręcą film o Tobie? 🙂

Nie byłby pewnie za ciekawy 😉

Anne i Thomasin w jednym filmie.

Fuuuuuuuj.

Babylon zrobił to lepiej:

Scorsese potwierdził, że ma scenariusz do "Domu". Poza tym teraz zabierze się za pracę nad scenariuszem "Jacka" z Toddem Fieldem i Kentem Jonesem i że ten pierwszy najpewniej wyreżyseruje adaptacje "Gilead". Wszystko na bazie 4-tomowej sagi Marilynne Robinson, kultowej w Ameryce, za którą dostała Pulitzera.

Jak dla mnie, to Scott mógłby już przejść na emeryturę.

Michael Mann w sumie chyba też. 😛

Potwierdzam;)

Cytat z Kuba data październik 18, 2023, 20:05

Scorsese potwierdził, że ma scenariusz do "Domu". Poza tym teraz zabierze się za pracę nad scenariuszem "Jacka" z Toddem Fieldem i Kentem Jonesem i że ten pierwszy najpewniej wyreżyseruje adaptacje "Gilead". Wszystko na bazie 4-tomowej sagi Marilynne Robinson, kultowej w Ameryce, za którą dostała Pulitzera.

Cóż, to nie wszystko 😉

And there’s another couple of projects that Leo and I are talking about [Roosevelt, and The Wager, based on David Grann’s recent book]. But because of the strikes…..it’s completely gone. There’s a series I’m working on as best as possible, trying to get financing.

And there are some projects that still deal with Christianity in different ways. I’m working on an idea… I think I’m finally getting around to what it could be. It’s kind of a film, but it wouldn’t be a straight narrative, it wouldn’t be a documentary, it’d be a combination of things. And I think it may have to go back to Shūsaku Endō [author of the novel Silence] and his Life of Jesus [1973], which I found to be interesting because it takes Jesus as a… figure of thinking, and a question of Jesus from a point of view that’s not Western. And so I’m finding that comfortable in a way. And I’m wondering how I can pull some of my questions over the years and thoughts and attempts together and make it some kind of a film. And so, during this period, I’m working on that myself.

Dżordż Kluni też na emeryturę

Cytat z Mierzwiak data październik 18, 2023, 19:50

Fuuuuuuuj.

Babylon zrobił to lepiej:

A Keoghan kończy dziś 31 lat.

Cytat z Marek Pilarski data październik 18, 2023, 20:18

Jak dla mnie, to Scott mógłby już przejść na emeryturę.

https://www.youtube.com/watch?v=LIsfMO5Jd_w

Wyłączyłem kiedy usłyszałem muzykę. Podziękuję. I tak wiem czego się spodziewać a na co nie liczyć.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Nie wygląda to dobrze. Za reżyserię odpowiada twórca 365 dni, więc dziwne nie jest. Zaskakujące, że Amazon w to wszedł.

I film, powiedzmy, że pokrewny gatunkowo, tyle że hollywoodzki. Przewiduję szturm inceli na kina (ekhm, do pirackich "wypożyczalni")

Cytat z robgordon data październik 19, 2023, 14:49

I film, powiedzmy, że pokrewny gatunkowo, tyle że hollywoodzki. Przewiduję szturm inceli na kina (ekhm, do pirackich "wypożyczalni")

https://www.youtube.com/watch?v=z-j2UfOBMig

Ponoć "Akcja filmu rozgrywa się w Sydney". Co w tym akurat wypadku, brzmi dość niefortunnie.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z robgordon data październik 19, 2023, 14:49

https://www.youtube.com/watch?v=z-j2UfOBMig

Hit Man Linklatera, chociaż pozornie nie jest komedią romantyczną, to posiada fantastycznie zbudowany i wpleciony erotyzm, a sama relacja między Powellem a Arjoną jest czymś absolutnie genialnym. Nie oszukuje się, że powyższe 'dzieło' będzie chociaż w części równie zabawne, wciągające i seksowne (mimo, że Hit Man o ile się nie mylę nie ma Rki, a na pewno nie ma bezpośredniej nagości)

PreviousPage 335 of 533Next