aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 339 of 533Next

Co do Małp, jestem już chyba po prostu znudzony serią. Totalnie po mnie spłynęło, wygląda na taką wysiloną kontynuację po zamknięciu głównych wątków. Mogli chociaż odrobinę nakreślić o czym będzie ten film, tak oszczędny teaser oparty na widokach robi się przy części pierwszej, a nie czwartej. To wszystko już było i to całkiem niedawno, ile osób się tym zachwyci? Najwierniejsi fani.

Co do Fall Guy, Gosling wszedł w potwornie mało interesujący etap swojej kariery. Może przesadą byłoby stwierdzenie, że teraz zarabia już ciałem, a nie głową, ale coś w tym jest. A zwiastun wygląda na drętwy, sztucznie śmieszny, tak jakby śmiać się kazała ta małpa z paralizatorem z trailera powyżej.

Cytat z Szaman data listopad 2, 2023, 16:41

Co do Małp, jestem już chyba po prostu znudzony serią. Totalnie po mnie spłynęło, wygląda na taką wysiloną kontynuację po zamknięciu głównych wątków. Mogli chociaż odrobinę nakreślić o czym będzie ten film, tak oszczędny teaser oparty na widokach robi się przy części pierwszej, a nie czwartej. To wszystko już było i to całkiem niedawno, ile osób się tym zachwyci? Najwierniejsi fani.

Co do Fall Guy, Gosling wszedł w potwornie mało interesujący etap swojej kariery. Może przesadą byłoby stwierdzenie, że teraz zarabia już ciałem, a nie głową, ale coś w tym jest. A zwiastun wygląda na drętwy, sztucznie śmieszny, tak jakby śmiać się kazała ta małpa z paralizatorem z trailera powyżej.

Się nie zgodzę, a dokładniej, mam zupełnie inne odczucia 😉

Trzy poprzednie części Małp były najlepszą rzeczą (wspólnie z oryginałem z 1968 roku) które przytrafiły się tej serii. Trudno będzie to powtórzyć, mam tego świadomość. Zwiastun zapowiada naturalną kontynuację zarówno formalnie, jak i nastrojem. Jestem zainteresowany.

Co do Fall Guy (kurczę, niedawno był Free Guy, w przyszłym roku Fall Out, ludziom może się mylić ;)). Ryan, jak i całość wyglądają kozacko (a także zamierzenie parodystycznie). Do tego Emily i chyba jeszcze bardziej przegięty Taylor-nowy 007?-Johnson. Film z miejsca wskoczył do mojej ścisłej czołówki najbardziej wyczekiwanych przyszłorocznych premier 😉

Cytat z robgordon data listopad 2, 2023, 17:17

Trzy poprzednie części Małp były najlepszą rzeczą (wspólnie z oryginałem z 1968 roku) które przytrafiły się tej serii. Trudno będzie to powtórzyć, mam tego świadomość. Zwiastun zapowiada naturalną kontynuację zarówno formalnie, jak i nastrojem. Jestem zainteresowany.

Jak wyżej.

Za to po trailerze The Fall Guy mam migrenę (brawo za kolejny kurewsko irytujący miks znanej piosenki z dodanym milionem "uderzeń") i jestem starszy o 5 lat, tak bardzo cię ciagnął.

Historia opowiedziana w tym filmie o Małpach została umiejscowiona chyba mniej więcej w czasach, w których dzieje się akcja pierwszej "Planety". Tam też małpy na koniach polowały na dzikich (czyli ludzi ;)) Ciekawe czy również w tej wersji (w którejś z kolejnych części?) pojawi się astronauta z Ziemi.

Na pewno, to najbardziej znany popkulturowo motyw z tej serii i byłoby naprawdę zaskakujące, gdyby go na nowo nie zaadaptowano. Jest zresztą scena w której nasz małpi bohater patrzy przez teleskop, ciekawe na co 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Obstawiam więc, że ostatnia część tej trylogii będzie miała słowo "Fall" w tytule 😉

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Kolejne filmy z planety małp wydają mi się niepotrzebne, ale jako fan jestem zainteresowany. Wydaje mi się że trochę CGI jest nierówne potrafi być świetne, jak na tej stopklatce przed wejściem do tunelu, ale czasem w ruchu już wypada mało wiarygodnie.

Fall Guy - Ryan Gosling w trybie z Nice Guys, urocza Emily ze swoim brytyjskim akcentem oraz od groma popisów kaskaderskich, jestem na tak.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Zwiastun Fall Guy totalnie nie ma tempa, zupełnie nie zachęca.

Co tu się odjebejszyn na poziomie zdjęć i reżyserii?

Reżyser umieścił widza w centrum akcji pokazując przy tym, jaki regres zaliczyły jego umiejętności po dwóch dniach pobytu w Polsce. 😛

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

A promocję mieli już wykupioną...

Liczyłem na ciekawsze rzeczy od Maggie, ale po "Córce" zaufam jej, że ma ciekawy pomysł.

Mierzwiak

Cytat z Mierzwiak data listopad 3, 2023, 10:34

https://youtu.be/VvSrHIX5a-0?si=eqUFTXRhCjOqciPk

Cudowne jest to ujęcie z okolic 1:05.

Mierzwiak

Wierzę na słowo bo nie chcę już nic więcej oglądać przed premierą.

Ale rozstrzał plotek, jak nie Hauser to DiCaprio.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/new-peanuts-animated-movie-apple-1235637832/

PreviousPage 339 of 533Next