aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 341 of 533Next

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon

Kto o to prosił?

Na pewno nie ja 🙂

Taka myśl, co właściwie przeciętny Kowalski wie o Musku? Wierzę, że Darren dokopał się do czegoś ciekawszego, ale w powszechnej świadomości to koleś który miał kapitał na początek, znajomości, talent biznesowy i dużo szczęścia. Teraz zapładnia modelki dzięki in vitro. Koniec filmu.

Druga myśl- skoro Musk był gotowy storpedować Aquamana 2 i Warnera z powodu przelotnej miłości, to jak będzie próbował wpływać na swoją biografię?

A i moim zdaniem na Muska nadaje się Jeremy Allen White z serialu The Bear, mogłaby to być dla niego trampolina do pierwszej ligi.

Nowy Ogrodnik. Nie ma na YT, więc wrzucam tak

https://www.filmweb.pl/news/%22Piep*zy%C4%87+Mickiewicza%22.+Dawid+Ogrodnik+na+plakacie+i+w+teaserze+filmu.+Premiera+12+stycznia-152793

Dlaczego 150 wariacja na temat Młodych gniewnych ma montaż, sceny bijatyk i muzykę jak film o Bournie? 🙂

Dlaczego uczniowie LO wyglądają jak absolwenci szkół wyższych, już nawet nie pytam.

Najlepsze w zwiastunie jest to gromkie "Pieprzyć Mickiewicza!" na koniec, a zaraz po tym plansza, że film finansowany jest ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego 😉

Że co? To wygląda przecież na polską wersję niemieckiego megahitu Fuck you, Gohte

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Pewnie jest na licencji czy coś. Były już też chyba "remaki" w innych krajach. W sumie już o tym zapomniałem, ale bardziej dziwię się, że polska wersja powstała tak późno, niż to, że w ogóle powstała.

Co do oryginału - w Niemczech powstały w sumie trzy części. W 2013 roku pierwsza część zgromadziła 7,4 mln widzów, dwa lata później druga część 7,7 mln, a część trzecia w 2017 zgromadziła 6,1 mln.

W Polsce chyba będzie można obciąć dwa zera

Właśnie zobaczyłem zwiastun. Myślę, że tak. W ogóle widzę, że ten film powstał przy wsparciu Ministerstwa Kultury i PISF. xD

Cytat z Mierzwiak data listopad 10, 2023, 15:41

Kto o to prosił?

A mnie to nawet interesuje, raz, że na podstawie książki Walter Isaacksona (efektem jednej z jego pozycji był Steve Jobs) a dwa, że nie sądze by ktoś taki jak Aronofsky wziął na warsztat taką historię bez konkretnej wizji i powodu. Już pomijając fakt, że w jego przypadku 'biografia' brzmi równie absurdalnie co u Nolana, gdzie efekt był wiadomy 🙂 więc chętnie zobaczę co tam z tego wymyśli.

Nie oglądałem jeszcze Grubasa, ale ostatnim wartościowym filmem Darrena jest dla mnie Black Swan więc to że akurat wybrał sobie taki a nie inny projekt nie jest dla mnie żadnym gwarantem wizji 😛

Dla mnie po Black Swan, aż do czasu Wieloryba miał ogromną zniżkę formy. A i sam Wieloryb to i tak nadal nie jest Aronofsky z lat 1998-2010. Więc ciężko mi o entuzjazm.

Też bym nie powiedział, że jakoś czekam specjalnie. Po prostu połączenie Aronofsky i Elon Musk siłą rzeczy sugeruje, że jest za tym pomysł. Nawet jeśli fatalny, to nie będzie to przynajmniej nudny, banalny film.

Jedenastka w fantasy od Netflixa

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Jednak nie odpuszczą...

Cytat z Szaman data listopad 11, 2023, 23:48

Jednak nie odpuszczą...

Ja już na pewno tak.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
PreviousPage 341 of 533Next