aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 347 of 533Next

Powiedział tak bardzo naokoło jak tylko się dało 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Fascynujące. Czekam na więcej!

Podobno to "superprodukcja", chociaż nie widzę tu wydanych milionów. Może jakiś potencjał historii był, ale reżyser słaby.

Pierwszy film o Powstaniu Styczniowym! Niemożliwe, przysiągłbym, że kilka już było, a może po prostu te wszystkie polskie filmy historyczne zlewają mi się w jeden.

Niewiele ich było. Najbardziej znany jest chyba "Szwadron" Machulskiego.

Ale ogólnie film wygląda biednie. Dosłownie i w przenośni. Ciekaw jestem kiedy (i czy kiedykolwiek) przestaną produkować takie od linijki pisane filmy historyczne. Ostatnio chociażby "Kos" czy "Filip" pokazują, że można.

Cytat z Mierzwiak data listopad 30, 2023, 16:29

Pierwszy film o Powstaniu Styczniowym! Niemożliwe, przysiągłbym, że kilka już było, a może po prostu te wszystkie polskie filmy historyczne zlewają mi się w jeden.

Pierwszy... od 30 lat

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ktoś wrzucił całą Barbie na Twittera. 😆

Pośpieszę zatem z informacją, że 15 grudnia pojawi się na HBO Max (napisałem to jako największy CDA-pirat na tym forum hehe).

Nie mam zbytnio ochoty

Kiedy ta Furiosa?

Nic nie wiem. Ma być na tych targach CCCP 🙂 I potem niby w necie.

Ok, dobranoc

Ja też właśnie się kładę, ale jeszcze wrzucam to

A mnie się przed snem udało wbić chwilę po publikacji. Nie wiem co oni tutaj ciekawego wymyślą, żeby przez połowę filmu nie mieć flashbacków z poprzedniego filmu, bo przez połowę trailera miałęm.

Wygląda to słabo, zwłaszcza wizualnie, czuć użycie komputera, całość jest sztuczna i zalatuje tania podrobą Fury Road. Cała reszta również wygląda bardzo nieciekawie.

Dla mnie najgorzej zrobiona jest scena 1:38 - pojazd i jego ruchy wygląda jak z animacji

PreviousPage 347 of 533Next