aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 45 of 533Next

Na Filmwebie dosłownie przetłumaczono trzy zdania z tamtego artykułu Deadline. 😀

https://www.filmweb.pl/news/%22Diuna%22+jednak+nie+trafi+na+HBO+Max-140703

Ale szczerze, gdybym pracował na stronie, która ma przede wszystkim generować kliknięcia, to pewnie też bym pewnie zrobił z tego newsa, choć może dodałbym jeszcze coś od siebie. 😛

Ok, rozumiem ten punkt widzenia. Co do chwalenia Deadline, no jednak za dużo tam newsów z życia amerykańskich polityków, a nawet trafią się newsy sportowe co dla mnie jest już zupełnym kuriozum.

Z tego co widzę, to oni podciągają to wszystko pod "Business". Specjalnie mi to nie przeszkadza, bo i tak głównie wchodzę tam, żeby poczytać o BO i branży filmowej, a w tych tematach są w czołówce w Ameryce i przez to na świecie.

Chyba już po prostu takie czasy, że każdy skrawek informacji - potwierdzonej czy nie - jest traktowany jako news / nagłówek, którego nadrzędnym celem jest nie tyle informowanie odbiorcy, co właśnie generowanie kliknięć. Rozumiem, ostatecznie wszystko sprowadza się do kasy, a jest tyle jest różnych stron/blogów/fanpage'ów o tematyce filmowej, że trzeba po prostu się w jakiś sposób wyróżniać i przyciągać wzrok, żeby przetrwać jakoś. Z kolei im bardziej fanowska strona, tym mniejsza potrzeba bycia rzetelnym, więc różne plotki i takie tam są idealnym materiałem. Wydaje mi się jednak, że im tego więcej, podawanie dalej plotek dotyka coraz bardziej profesjonalnych serwisów, które być może zaczęły przegrywać z tymi fanowskimi stronkami. I stąd też pochwała dla Deadline, które jest na samym końcu "łańcucha pokarmowego", że tam skrawki informacji, które sami nazywają plotkami, nie są - przynajmniej póki co - traktowane jako pełnoprawne newsy. 😉

Mnie już trochę to przytłacza i pokładałem nadzieję w agregatorach treści w stylu Discussing Film albo Film Updates. Ale pierwsi już zajmują się niesieniem politycznego oświecenia, oraz podbieraniem newsów Grace bez podania źródła, a drudzy newsami od paparazzich. Ostatnio były zdjęcia z doniesieniem, że Chalamet właśnie idzie chodnikiem w Nowym Jorku. Zwymiotować można.

Dla mnie liczy się w sumie tylko Deadline, THR, Variety i Grace. Na Filmweb czy inne NaEkrany już w ogóle praktycznie nie wchodzę.

No i to, co wrzucicie tutaj. ;D

Mnie ogranicza nie idealna znajomość języka angielskiego i dlatego wciąż zerkam na polskie strony. Ale zdecydowanie wolę Na Ekranie, niż Filmweb,

Cytat z Szaman data Grudzień 23, 2020, 14:47

Ostatnio były zdjęcia z doniesieniem, że Chalamet właśnie idzie chodnikiem w Nowym Jorku.

Zrozumiałbym gdyby czołgał się wzorem Leo w Wilku z Wall Street, ale że tak po prostu szedł? Niebywałe.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 22, 2020, 22:42

Hmmm.. w sumie nie jest to news, Deadline pisze tam o plotce, że Diuna może jednak być tylko w kinach, bo start dopiero na jesieni, a Legendary planuje wejść na drogą sądową.

Ogólnie bardzo dobry wywiad, dużo bezpośrednich pytań i odpowiedzi o tym, co się działo ostatnio w Warner Bros., a także historia powstania tego filmu. W sumie podczas oglądania zwiastuna w ogóle nie zorientowałem się, że akcja dzieje się w 1990 roku czy nawet na początku lat 90-tych...

Diuna dzieje się w latach 90-tych? Kurczę, trochę wtedy imprezowałem, czerwie żyją na pustyniach, więc trudno je ot tak namierzyć, ale chyba bym jednak zauważył, że Harkonneni zaatakowali Ziemię 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Cały tekst dotyczy The Little Things, to w sumie wywiad z reżyserem, ale autor napisał wstęp, w którym wspomina Diunę. 😉

Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 23, 2020, 14:53

Dla mnie liczy się w sumie tylko Deadline, THR, Variety i Grace. Na Filmweb czy inne NaEkrany już w ogóle praktycznie nie wchodzę.

IndieWire i Empire też można wierzyć. Ze stron mniej profesjonalnych to wspominany Discussing generalnie dobrze zbiera newsy i odrzuca te najbardziej niepewne. Z newsów Grace wszystkie które trafi, zazwyczaj pokrywają się z tymi Richtmanowymi, oboje są jednak dla mnie po tych samych pieniądzach 😛 generalnie można też ufać The Direct i Charliemu, są rzetelni i ostatnio mają świetną passe. Do tego The Illuminerdi też trzeba wage przykładać bo chociaż jeszcze marki nie mają to ostatnio każdy podany przez nich news castingowy się praktycznie sprawdza lub zostaje szybko podchwycony przez całą reszte.

NaEkranie to niestety ściek niewiele lepszy od filmwebu. Oni dosłownie kopiują kazdy możliwy news. Nie ważne czy Variety czy WeGotThisCovered, zazwyczaj jeszcze nierzetelnie go przepisują i momentami wprowadzają większe zamieszanie nizFilmweb który dawno przestał traktować jakkolwiek poważnie segment z informacjami.

A Grace to by lepiej przestała banować ludzi i po prostu zaakceptowała, że jej nie pykło z Mando i Pascalem 😛

Ej jak nie pykło? Księga Boby Fetta zapowiedziana na grudzień 21, Mandalorian odłożony w czasie, Temuera Morrison wprowadzony ponownie do uniwersum. Wszystko się układa. A, że Grace lubi banować to inna sprawa, pamiętam jak zbanowała Mierzwiaka za jakąś głupotę 😀

Nie wydarzyło się na razie absolutnie nic co potwierdzałoby teorie, że Pascal się z nimi pokłócił i opuści Mando. Przełożenie s03 nie jest niczym zaskakującym biorac pod uwagę liczbe produkcj tworzących osobną historie. A sam 2 sezon zostawia wiele furtek na kolejne historie.

To był ban czasowy, juz dawno się przedawnił 🙂

Cytat z Kuba data Grudzień 23, 2020, 17:56
Cytat z Marek Pilarski data Grudzień 23, 2020, 14:53

IndieWire i Empire też można wierzyć. Ze stron mniej profesjonalnych to wspominany Discussing generalnie dobrze zbiera newsy i odrzuca te najbardziej niepewne.

Jest więcej takich, ale człowiek też nie ma czasu, żeby śledzić wszystko, więc zdaję się na Wasze linki. 😉

Cytat z Kuba data Grudzień 23, 2020, 18:11

Nie wydarzyło się na razie absolutnie nic co potwierdzałoby teorie, że Pascal się z nimi pokłócił i opuści Mando. Przełożenie s03 nie jest niczym zaskakującym biorac pod uwagę liczbe produkcj tworzących osobną historie. A sam 2 sezon zostawia wiele furtek na kolejne historie.

Nie było zapowiadanego przeskoku w połowie sezonu, ale dalej myślę, że był jakiś konflikt i że może nie został do końca rozwiązany.

Cytat z Szaman data Grudzień 23, 2020, 18:03

A, że Grace lubi banować to inna sprawa, pamiętam jak zbanowała Mierzwiaka za jakąś głupotę 😀

Właśnie nie kumam tego banowania, może dlatego, że nie mnie nie śledzi 90 tys. osób na twitterze. Ona jest specyficzna, ale zdążyłem się do tego przyzwyczaić. Nie zawsze zgadzam się z tym, co mówi i widzę też, że żyje w swojej bańce i sądzi, że świat jest faktycznie taki, jak ona go widzi. Wczoraj w filmiku w kontekście tego, czy Kylo Ren jest lubianą i popularną postacią, czy nie, stwierdziła (już w sumie po raz kolejny), że "wszyscy kochają Kylo Rena". 😉

Przenoszę dyskusję o Grace Randolph oraz portalach filmowych do Hyde Parku.

A propos Wszystkich moich przyjaciół, którzy nie żyją. Ponoć po pokazie specjalnym opinie są dobre. Mitja Okorn jest producentem, a Belcl, jego asystent przy Planecie singli, jest reżyserem. Jest to jakby nie było jakaś rekomendacja.

Furiosa z premierą 23 czerwca 2023

PreviousPage 45 of 533Next